Mio Pilot 15LM

Scrie răspuns
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 305
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 549 ori

Moderare

#76

Lun Dec 02, 2019 4:14 pm

In regula, nu ai ce pierde.Ai in pachet doua arhive: una contine FW iar cealalta metadatele + CloneTool. Mersul este cam asa: resoftezi, iti cere calibrare , dai ok sa copieze continutul RF2.Iti da mesaj sa scoti cardul; scoate cadul, leaga la pc si da ok la mesaj. Face reset si se conecteaza; acum trebuie sa copiezi continutul My Flash Disk fara folderul Navman, il gasesti mai sus. Dupa ce termina, "Safe Remove". Pune pe alt card unlock-ul si copiaza tot acolo continutul arhivei "branding". Scoate aparatul de la PC, pune cardul cu unlock , reset din spate, se va incarca unlock. .Mergi la settings, wince si din desktop executa clonetool, IMPORT, inchide CloneTool din X dreapta-sus.. Scoate cardul, reset din spate ca sa plece programul original si sa creeze device.xml. Probabil va da eroare ca nu se "pupa" ceva la soft. Nicio problema, conectezi la Miomore Desktop, recuperare cheie, descarcat harti, etc. Din unlock nu poti porni programul original ci doar alte programe de navigatie.
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
seeme
Mesaje: 19
Membru din: Lun Ian 09, 2017 2:53 pm
Has thanked: 8 ori
Been thanked: 1 data

#77

Mie Dec 04, 2019 10:22 am

Multumesc..a mers solutia
Am respectat ceea ce ai spus pana la punctul cu rescrierea continutului My Flash Disk, de acolo unlock-ul a mers cu "Default" . Dar a mers:)
L-am lasat cu unlock pe card, populat cu cateva variante de primo, si-a gasit satelitii, deci e ok
Inca odata ....Multumesc pentru ajutor si pentru timpul acordat.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 305
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 549 ori

Moderare

#78

Mie Dec 04, 2019 3:45 pm

Romul facut de mine are inclus in registrii o posibilitate mai rapida de a incarca minishell: creaza in radacina cardului un fisier numit Autorun.ini cu urmatorul continut: \SDMMC\Minishell\Minishell.exe Folderul PILOT_S5000 nu isi mai are rostul pentru ca executia nu va ajunge niciodata acolo.

Aceasta figura nu merge cu aparatele de fabrica, pentru acestea folositi varianta completa (folder Minishell + folder PILOT_S5000).

Secventa de incarcare a unui aparat de fabrica:
1) Cauta pe card fisierul nenul YFGo2CE.bld; daca exista, intra in desktop, daca nu trece la 2)
2) Executa ce gaseste in PATHS.XML: appstartupsec.exe, care executa din RF2\YFAPP usbmonitor.exe .
3) Usbmonitor a) cauta in radacina cardului fisierul notrunapp.txt; daca exista, iese in desktop iar daca nu atunci b)cauta pe card folderul PILOT_S5000; daca exista, executa auto.exe; daca nu atunci c)executa in RF2\YFAPP\eugene.exe(acesta genereaza device.xml) apoi SmartST_CE.exe (porneste navigatia originala). RF2\YFAPP\usbmonitor.exe mai are un rol: sesizeaza conectarea aparatului la PC si il trece in mod Mass Storage. Usbmonitor.exe din minishell este modificat de mine ca sa conecteze aparatul in Active Sync.
basile27ro
Mesaje: 210
Membru din: Dum Dec 18, 2016 10:24 pm
Has thanked: 701 ori
Been thanked: 310 ori

#79

Vin Dec 13, 2019 9:28 pm

ablbd scrie:
Sâm Noi 30, 2019 9:52 pm
@Daniel Cristea Poate ca ar fi util sa mai avem un set de date si din alt aparat.
daca mai e de actualitate cererea Aparat 1 si Aparat 2 . mentionez ca nu a reactionat la fisier pe card YFGo2CE.bld si nu am putut folosi regedit la rulare din TotalComander /Flash ramanea chenar alb dupa comanda "export" - poate avea nevoie de vreun .dll, cred.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 305
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 549 ori

Moderare

#80

Sâm Dec 14, 2019 7:32 am

@basile27ro Este de mare actualitate deoarece salvarile reprezinta dovada faptului ca acest model de aparat poate avea doua versiuni de rom! Pentru a putea porni un astfel de rom, ar mai fi nevoie sa urci undeva o salvare simpla, nu conteaza din care aparat: fisierele din radacina My Flash Disk impreuna cu folderul Program Files.

Se pare ca prima serie avea rom YuanFeng iar seria din care ai facut salvarileare are rom Apical. In aceste conditii este normal sa nu reactioneze la fisierele tipice YF(YFGo2CE.bld, YFormat.fmt, etc). Oricum majoritatea aparatelor Mio, indiferent de rezolutie, vin cu romuri Apical, de unde concluzia ca au revenit la "normalitate" si in cazul Pilot 15LM. Salvarile tale vor mai avea o consecinta: se pare ca programul CloneTool necesita unele ajustari pentru ca ultimul calup de date face parte din partitia 0.

Referitor la regedit nicio problema, romul YF poate fi pus pe aparat fara informatii suplimentare din registrii. Daca totusi vei dori sa executi programe care au meniuri tipice de windows (de ex regedit) atunci prima data porneste din TC explorer.exe ( in folderul \windows dai click fie pe explorer.exe fie pe explorer.lnk)) si executa respectivul program din explorer. Acest lucru este valabil la orice aparat cu WInCE.
basile27ro
Mesaje: 210
Membru din: Dum Dec 18, 2016 10:24 pm
Has thanked: 701 ori
Been thanked: 310 ori

#81

Sâm Dec 14, 2019 1:08 pm

am urcat aici continutul My Flash Disk + Program Files .
renuntand la soft original(dupa backup) folosesc acest tip de unlock, flash unlock ...mi se pare mai convenabil cu un kit de Primo pe memoria flash a aparatului .ciudat insa ca primesc la prima pornire a lui Primo cu aparatului , din "Off", mesajul stresant "application primo.exe encountered a serious error and must shut down" , mesaj care nu mai apare la a doua pornire si nici cand aparatul e numai in "standbay" si nu cunosc de ce ??? acelasi mesaj apare si cand rulez aceelasi kit pe microSD . am incercat mai multe kituri si se manifesta la fel. vreau sa incerc acelasi kit de Primo ruland din unlock de pe flash avand la baza Smart_CE.exe sa vedem ce se intampla ...oare aceeasi situatie ???
atasez mai jos fisierel crash.txt + exports.reg
Desktop.7z
(38.5 KiB) Descărcat de 37 ori
poate va puteti da seama de ce eroarea respectiva apare.
Stima.

LE : am refacut Flash si cu Minishell + Pilot_S5000_R02(asa e vazut device type-ul in device.xml) nu a vrut sa plece unlock de pe card, combinatia cu care a pornit unlock e Minishell+Default.
aceeasi eroare o primesc si in acest mod de deblocare chiar daca am eliminat pe rand licentele prezente in kit.

LE: am vazut ca aparatul reactioneaza/functioneaza si conform metodei descrisa de @secuiu aici dar si in acest caz aparea celebra eroare "application primo.exe encountered a serious error and must shut down"

oare cum putem elimina eroarea respectiva ???
sau mai bine zis foloseste cineva kit de Primo , pe acest tip de aparat, fara a primi eroarea respectiva ?
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 305
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 549 ori

Moderare

#82

Dum Dec 15, 2019 8:48 am

Personal orice unlock lansat prin appstartupsec.exe mi se pare suspect pentru ca acest procedeu sare niste etape din initializarea sistemului. Cit despre folderul de pe card: \Default si \Pilot_S5000 . Iti sugerez sa testezi urmatoarea varianta: totul original in flash intern (SmartST_CE.exe original sau TC redenumit, cum doresti) si unlock de pe card, in care auto.mscr arata cam asa

If(ProcExists("eugene.exe"))
Kill("eugene.exe")
EndIf
If(ProcExists("KDSServer.exe"))
Kill("KDSServer.exe")
EndIf
If(ProcExists("appstartupsec.exe"))
Kill("appstartupsec.exe")
EndIf
If(ProcExists("SmartST_CE.exe"))
Kill("SmartST_CE.exe")
EndIf
Run("\......") #pui aici cale completa catre executabilul de unlock
Exit

Referitor la Primo: de gustibus. Mie nu prea imi place nici ca interfata si nici ca precedura de actualizare harti. Prefer Navigon pe care il actualizez direct, are harti Here si cum in general folosesc Garmin, sint mai obisnuit cu acel gen de interfata. Neajunsul este ca Navigon pe alte aparate nu regleaza luminozitatea, motiv pentru care urmatoarea tema de studiu va fi rezolvarea acestei probleme.Nici softul original nu este rau, dezavantajul este ca are harti TomTom care nu exceleaza pe Europa de est.
basile27ro
Mesaje: 210
Membru din: Dum Dec 18, 2016 10:24 pm
Has thanked: 701 ori
Been thanked: 310 ori

#83

Dum Dec 15, 2019 10:03 am

@ablbd
am adaptat acest SdUnlock facut de mine si binenteles cu auto.mscr sugerat de tine, My Flash Disk intact rezultatul fiind acelasi, ma reref la eroarea primita.
auto.mscr mai jos :

#ErrorLevel("off")
If(ProcExists("AppStartupSec.exe"))
Kill("AppStartupSec.exe")
EndIf
If(ProcExists("USBMonitor.exe"))
Kill("USBMonitor.exe")
EndIf
If(ProcExists("USBScreen.exe"))
Kill("USBScreen.exe")
EndIf
If(ProcExists("eugene.exe"))
Kill("eugene.exe")
EndIf
If(ProcExists("SmartST_CE.exe"))
Kill("SmartST_CE.exe")
EndIf
If(ProcExists("KDSServer.exe"))
Kill("KDSServer.exe")
EndIf
Run("\SDMMC\Program Files\Power Button\PowerButton.exe")
Run("\SDMMC\Program Files\Navman\Navman.exe")

Aceste aparate au intradevar scris pe spate Mio Model.N603 asa cum spunea colegul @seeme mai sus.
Cand va fi posibil rog frumos un firmware si pt acest tip de aparat. Am observat ca LLdump nu a fost suficient pt generare OS de aceea am folosit si Ndump, daca mai ai nevoie de ceva stau la dispozitie.

Rog frumos colegii @seeme , @Daniel Cristea si pe alti care au reusit sa puna Primo pe acest tip de aparat sa-mi spuna ce kit/versiune au folosit fara a primi eroare la prima pornire . Multumesc
Avatar utilizator
rcv64
Moderator
Mesaje: 4002
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:24 am
Localitate: La mare
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2865 ori

Moderare

#84

Dum Dec 15, 2019 7:31 pm

Incearca, l-am folosit la un figurant de 7500 care nu pornea cu nici o varianta de Primo:
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
basile27ro
Mesaje: 210
Membru din: Dum Dec 18, 2016 10:24 pm
Has thanked: 701 ori
Been thanked: 310 ori

#85

Lun Dec 16, 2019 4:29 am

Multumesc @rcv64 de kit, exact asa se manifesta si cu kitul urcat de tine.
Stima !
LE: am incercat toate versiunile mai jos amintite si aceelasi rezultat, undeva e o smecherie :?
Primo 2.4.0 ver. 9.6.13.267029 - Navitech, 6 Nov 2012
Primo 2.4.0 ver. 9.6.13.280023 - Mappy, 22 Mar 2013
Primo 2.4.0 ver. 9.6.13.290290 - Advent, 27 Mar 2013
Primo 2.4.0 ver. 9.6.13.319729 - SsangYong & Explay N1, 5 Aug 2013
Primo 2.4.0 ver. 9.6.13.351648 - GOLDMASTER, 4 December 2013
Primo 2.4.0 ver. 9.6.13.405512 - Honda Civic Reborn, 18 iun. 2014
Primo 2.4.0 ver. 9.6.13.491814 - Blaupunkt, 18 feb. 2015 - don't work TTS and skin DIMKA
seeme
Mesaje: 19
Membru din: Lun Ian 09, 2017 2:53 pm
Has thanked: 8 ori
Been thanked: 1 data

#86

Lun Dec 16, 2019 9:16 am

Salut
Eu am pus 3 versiuni diferite si merg toate,
Bineinteles ca totul e pe card (soft si continut),
Pentru mine a fost ok si asa, nu am mai incercat sa pun pe flash
basile27ro
Mesaje: 210
Membru din: Dum Dec 18, 2016 10:24 pm
Has thanked: 701 ori
Been thanked: 310 ori

#87

Lun Dec 16, 2019 10:09 am

ridica undeva ,te rog, ceea ce ai pus tu fara content sa vedem de unde ii vine baiul.
Mersi.
seeme
Mesaje: 19
Membru din: Lun Ian 09, 2017 2:53 pm
Has thanked: 8 ori
Been thanked: 1 data

#88

Mar Dec 17, 2019 12:16 pm

basile27ro
Mesaje: 210
Membru din: Dum Dec 18, 2016 10:24 pm
Has thanked: 701 ori
Been thanked: 310 ori

#89

Mar Dec 17, 2019 1:14 pm

@seeme
am descarcat de doua ori arhiva de ~238MB si dupa extragere , desi sunt trei foldere 1,2,3 , nu gasesc nimic in ele. le mai poti uploada odata?
Multumesc.

Da, se pare ca de la mine e problema. Opera si Chrome au fost folosite + 7zip si WinRar. interesant.
Luat arhiva cu ajutorul telefonului si surpriza ...in urma dezarhivarii se vad folderele 1,2,3 dar fisierele nu :o Cade varianta ca browserul folosit e de vina . Multumesc din nou, revin.
Rezolvat.
Ultima oară modificat Mar Dec 17, 2019 8:53 pm de către basile27ro, modificat 1 dată în total.
seeme
Mesaje: 19
Membru din: Lun Ian 09, 2017 2:53 pm
Has thanked: 8 ori
Been thanked: 1 data

#90

Mar Dec 17, 2019 3:57 pm

Nu stiu ce sa zic...am facut download si la mine pare ok.
Arhivat cu RAR, Win 10.
Sa nu fie din cauza versiunii de winrar
Scrie răspuns

Înapoi la “Mio Spirit”