Soft aparat defect sau nu ?

Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 9 ori

#31

Joi Feb 21, 2019 4:37 pm

Astazi am demontat aparatul . Am gasit un procesor Cortex A7 , grafic card F1C500 Allwinner , 2 memorii ram una pt multimedia una pt gps . Ghinionul e ca pe modulul gps nu scrie nimic descifrabil :( .Dupa actibildul acela nu am gasit nimic iar sub el scrie doar "2KNL" . Atasez poze cu aparatul dezmembrat poate mai sant doritori care vor sa vada ce contine !
Fişiere ataşate
Gps10.jpg
Gps9.jpg
Gps6.jpg
Gps2.jpg
Gps1.jpg
Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 9 ori

#32

Joi Feb 21, 2019 5:38 pm

Multumesc mult pt timpul acordat !!! Putin flux si putin fludor si si-a revenit !
Fişiere ataşate
Ggps.jpg
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 319
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 571 ori

Moderare

#33

Joi Feb 21, 2019 6:01 pm

Desi s-au mai modernizat si au pus toate modulele functionale pe o singura placa, ideea "modulara" se pastreaza. Acum daca tot a pornit si este pe masa, ai putea pune pe un card Total Commander, ndumpce6 si lldump din semnatura si sa alegi ca executabil TC. Cu NDumpCE6 selectezi "nandblk" sau "emmc" dupa caz si salvezi part00 si part0; lldump isi face singur treaba. Cu aceste salvari vei avea "material" ca la nevoie sa resoftezi complet modului GPS. Dupa ce ai terminat, setezi calea catre navigatia din aparat si urca salvarile de pe card ca sa le pun bine.
Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 9 ori

#34

Joi Feb 21, 2019 7:14 pm

Ca sa am acces la sistemul de operare trebuie sa redenumesc "total commander" in "primo".- ndumpce6 i-linstalez undeva sau doar v-a rula ? (nu am folosit niciodata )
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 621
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 187 ori
Been thanked: 830 ori

Moderare

#35

Joi Feb 21, 2019 7:59 pm

Ndump cat si LLdump nu ruleaza automat , trebuie doar a le executi
Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 9 ori

#36

Vin Feb 22, 2019 10:32 am

Putin ajutor daca se poate . Ii dau open dar nu ruleaza !
Fişiere ataşate
Ttcm2.jpg
Totcmd.jpg
Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 9 ori

#37

Sâm Feb 23, 2019 3:08 pm

ablbd scrie:
Joi Feb 21, 2019 6:01 pm
Desi s-au mai modernizat si au pus toate modulele functionale pe o singura placa, ideea "modulara" se pastreaza. Acum daca tot a pornit si este pe masa, ai putea pune pe un card Total Commander, ndumpce6 si lldump din semnatura si sa alegi ca executabil TC. Cu NDumpCE6 selectezi "nandblk" sau "emmc" dupa caz si salvezi part00 si part0; lldump isi face singur treaba. Cu aceste salvari vei avea "material" ca la nevoie sa resoftezi complet modului GPS. Dupa ce ai terminat, setezi calea catre navigatia din aparat si urca salvarile de pe card ca sa le pun bine.
ok, pana la urma am reusit . intrebarea e: ce salvez de aici ?
Fişiere ataşate
Dump0.jpg
Dump.jpg
Dump1.jpg
Dump2.jpg
Dump3.jpg
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 319
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 571 ori

Moderare

#38

Sâm Feb 23, 2019 8:04 pm

Nu mi se pare o idee buna sa pui aceste utilitare in folderul igo de pe card pentru ca nu vei sti ce apartine igo si ce salveaza utilitarele deoarece toate vor fi la gramada. Foloseste un card gol, pune toate utilitarele in radacina si la "GPS Path" selectezi TC apoi procedezi ca in poze. In cazul lldump ai doar un singur buton de apasat(dump) si astepti sa se termine, iar dupa OK reseteaza aparatul. In cazul NDumpCE6 intereseaza "NandBlk" dar in afara de part00 ar mai trebui sa salvezi si partitia corespunzatoare RF2; pentru inceput salveaza doar Part00. Iti voi spune ce mai trebuie sa salvezi dupa ce urci tot ceea ce a aparut nou pe card (fisiere de tip .log, .img, .bin si folderul LLDump cu tot ce este in el).
Ar mai trebui sa faci o copie pe card (cu TC) a folderelor interne "monsun" si "NandFlash"; le urci impreuna cu salvarile, evident totul in forma comprimata .zip, .7z sau .rar.
Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 9 ori

#39

Sâm Feb 23, 2019 9:33 pm

Daca deschid cu total commander nu pot sa rulez nimic . Apare doar un fisier in plus. Daca redenumesc NDumpCE6 in "primo" pot sa salvez ce apare in poze . RF2 nu am . Am folosit un card gol ! "NandFlash" nu se poate copia . "can't copy this file",(vezi foto),,NandBlk salvez full sau doar partitia 00 ? llDump se blocheaza (vezi foto) Fisierele arhivate unde l-e urc ? Aici zice ca e prea mare !
Fişiere ataşate
lldump.jpg
nblk.jpg
ndflash.jpg
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 319
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 571 ori

Moderare

#40

Dum Feb 24, 2019 8:00 am

E tare ciudat aparatul asta, LLDump nu are niciun motiv ca sa se blocheze acolo. Spuneam mai sus sa faci la inceput o salvare Part00 si sa o urci imprena cu fisierul log. Pune si log de la lldump ca sa vad unde s-a blocat.

Foloseste orice site de partajare fisiere. Cel mai bine ar fi sa le urci in google drive, te loghezi cu contul de pe telefon sau iti creezi un cont nou.
Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 9 ori

#41

Dum Feb 24, 2019 10:11 am

https://drive.google.com/file/d/134o5pi ... sp=sharing
E arhiva cu cardul complet . NandBlk e salvat "full" si "partitia 00"
Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 9 ori

#42

Dum Feb 24, 2019 3:20 pm

ablbd scrie:
Dum Feb 24, 2019 8:00 am
E tare ciudat aparatul asta, LLDump nu are niciun motiv ca sa se blocheze acolo. Spuneam mai sus sa faci la inceput o salvare Part00 si sa o urci imprena cu fisierul log. Pune si log de la lldump ca sa vad unde s-a blocat.

Foloseste orice site de partajare fisiere. Cel mai bine ar fi sa le urci in google drive, te loghezi cu contul de pe telefon sau iti creezi un cont nou.
Sti cumva unde se afl imaginea (logo-ul) de boot a-l aparatului ca l-am cautat in toate folderele si nu l-am gasit nici bmp nici bmx ?
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 319
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 571 ori

Moderare

#43

Lun Feb 25, 2019 7:19 am

Logo il poate scoate doar LLDump iar din log nu reiese ce nu i-a placut la aparatul tau.

In NandFlash nimic interesant, contine 2 fisiere: Setting_active.xml si Setting_factory.xml. UI se pare ca este in acel "monsun". Inca ceva: aparatul este setat nativ pe Active Sync.
Avatar utilizator
marckuss303
Mesaje: 36
Membru din: Mie Feb 15, 2017 8:56 pm
Has thanked: 9 ori

#44

Lun Feb 25, 2019 11:08 am

Pe scurt logo-ul nu-l pot schimba si salvariile sant inutile ?
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 319
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 571 ori

Moderare

#45

Lun Feb 25, 2019 2:31 pm

Nu totalmente inutile pentru ca in lista componentelor identificate de catre lldump nu era xip.bin, asa ca acesta trebuia facut din salvare. Rar dar se intimpla ca sistemul sa nu creeze backup si pentru xip.bin. Problema este ca lldump s-a blocat si nu a scos fisierele "gasite", dintre care cel mai important ar fi fost eboot. Acest program a fost extrem de bine testat si este pentru prima data ca nu merge pe o placa cu MSB2531. Urmeaza sa verific dependentele lldump ca sa vad daca exista toate in "rom".

LE toate dependentele exista in rom asa ca este un mister de ce nu merge. O chestie la fel de misterioasa este ca NDumpCE6(la fel de bine testat si verificat) nu vrea sa mearga pe un Wayteq X980BT (tot cu MSB2531) dar LLDumpCE6 a mers impecabil. Mi se pare ca atit in aparatul tau cit si in acest Wayteq exista mici probleme cu romurile, care in general par sa mearga corect dar totusi ceva nu este in ordine cu ele. Dau un singur exemplu: ca sa pot intra in mod depanare este nevoie de o conexiune active sync. Wayteq-ul se conecteaza dar imediat ce compilatorul vrea sa execute in mod depanare programul, aparatul se blocheaza.
Scrie răspuns

Înapoi la “Alte sisteme de navigatie”