Harti iGO Primo Android - ce folosim si unde punem fisierele ?

Închis
Avatar utilizator
Gps_admin
Site Admin
Mesaje: 174
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:19 am
Has thanked: 21 ori
Been thanked: 459 ori
Contact:

Administrare

Moderare

#1

Sâm Apr 01, 2017 6:50 pm

Pentru ca vad multe topicuri deschise pe aceasta problema vin cu cateva detalii.

Hartile folosite la iGO Primo Android sunt aceleasi ca la versiunea WinCE ( gps clasic).

Folderele din CONTENT ce contin hartile si fisierele aditionale sunt aproximativ aceleasi ca la iGO Primo clasic pentru Gps WinCE.

Asadar folositi la iGO Primo Android orice harta doriti pe care o gasiti in aceasta sectiune :


http://www.gpszone.ro/viewforum.php?f=16

Unde punem fisierele tip harta si cele aditionale in iGO ?

- global_cfg - Contine arhiva cu acelasi nume in care este configuratia globala de tarilor (informatii despre tara).
- lang -Contine arhive cu acelasi nume in care este limba de interfata.
- map - Contine fisiere cu harti si nu numai. Fiserele care se pun in acest folder au terminatia .fbl, .fpa, .fda .
- poi - Contine fisiere cu punctele de interes. Fiserele care se pun in acest folder au terminatia .poi sau .klm .
- scheme - Contine arhive cu diferite scheme de culoare pentru interfata grafica.
- voice - Contine arhive cu acelasi nume in care este vocea de interfata.
- car - Contine arhive zip corespunzatoare diferitelor tipuri de cursor intre care utilizatorul poate alege.
- building - Contine fisiere cu cladirile importante din marile orase. Fiserele care se pun in acest folder au terminatia .3dl si .3dc .
- dem - Contine fisiere cu grafica 3D a terenului, cu ajutorul carora putem vedea dealurile, munti, apele. Fiserele care se pun in acest folder au terminatia .dem .
- histspeed - Contine fisiere ce ajuta la rutare. Rutarea se face in functie de datele de trafic mediu pe zilele saptamani si pe orele din zi. In functie de aceste date se ruteaza traseul, pentru a se evita zonele aglomerate. Fiserele care se pun in acest folder au terminatia .hsp si .fsp .
- phoneme - Contine fisiere care ajuta la pronuntarea corecta a cuvintelor, atunci cand folosim voci TTS. Fiserele care se pun in acest folder au terminatia .ph .
- speedcam - Contine fisiere cu acelasi nume care ajuta la indentificarea radarelor si a camerelor de supraveghere de pe traseu.
- skin - Contine arhive zip corespunzatoare diferitelor tipuri de interfata grafica, intre care utilizatorul poate alege.
- tmc - Contine fisiere cu liciente pentru TMC (Traffic Message Channel). Fiserele care se pun in acest folder au terminatia .tmc .1. Hartile au extensia .fbl, se pun in \content\map\

2. Pentru a fi afisat relieful este necesara o harta cu extensia .dem, care se pune in \content\dem\

3. Pentru a fi afisate cladirile (numai in orasele mari) sunt necesare fisierele cu extensia .3dc (sunt paralelipipedele ce apar pe hartile oraselor), .3dl (sunt reprezentate cladirile "renumite" din orase, ex. Casa Poporului - Bucuresti, Parlamentul Ungar - Budapesta etc.) Se pun in content\building.

Fisierele aditionale iGO Primo ( content)

.ftr - fisier ce contine date necesare pentru rutarea camioanelor (inaltime poduri, greutate admisa pe anumite drumuri etc.). Data acestor harti trebuie sa corespunda cu data hartii .fbl. se pun in \content\map\
.fda (driver alert) fisier ce contine semnele de circulatie (depasire interzisa, curbe periculoase, benzi de circulatie etc.). Data acestor harti trebuie sa corespunda cu data hartii .fbl. se pun in \content\map\
.hsp (Histspeed adica history speed- Navteq) .fsp (fast speed -TeleAtlas) - contine o baza de date cu statistica vitezelor pe drumuri. Rutarea se va face in functie de ziua din saptamana si ora.Se pun in content\histspeed\.
.hnr - fisier ce contine rute precalculate, astfel calcularea unei rute lungi se face doar in cateva secunde. Data acestor harti trebuie sa corespunda cu data hartii .fbl. se pun in \content\map\ .
.fpa (point addresing) - fisier ce contine o interpolare a drumului cu adresa de destinatie (daca adresa de destinatie este undeva intr-o zona cu blocuri unde masina nu poate ajunge, atunci va parea o linie intrerupta pana la destinatie). Se pun in \content\map\ .
basemap.fbl - fisier ce contine granitele statelor, nu este necesar daca folosim doar harta Romaniei. Se pune in \content\map\
.ph - este un fisier cu date necesare pentru TTS (text-to-speech), astfel incat cuvintele sa fie pronuntate corect pentru o tara anume.
.kml - este un fisier ce contine poi-uri de un anumit tip (ex. statii de metrou -se pot descarca de exemplu de pe poiplaza.com). Se pun in \content\userdata\poi\
.tmc - este un fisier de licenta pentru TMC. Se pun in content\tmc\

Unde se copie aceste fisiere ?

In content:

/building - .3dc, .3dl
/dem - .dem
/histspeed - .hsp
/map - .fbl, .fda, .fpa, .ftr, .hnr
/phoneme - .ph
/poi - .poi

Preluare gpsforum.biz
Închis

Înapoi la “Harti si content divers iGO Primo Android”