Ajutor partitonare EMMC

petre_vitan
5
Has thanked: 16 ori
Been thanked: 5 ori

Sâm Ian 18, 2025 3:18 pm

Buna seara!
As avea nevoie de ajutor si sper sa fie cineva pe aici care sa ma ajute.
Am vrut sa fac un update de firmware la o navigatie auto cu android (china) MT8163 AJ_2023 si din neatentie in loc sa-i dau download cu flash tools i-am dat auto format flash si astfel am sters partitiile la EMMC.
De cateva zile incerc sa gasesc rezolvarea dar nu reusesc, asa ca apelz la dvs ca o ultima speranta.
Indiferent de versiunea de Flash Tool pe care o folosesc primesc mereu eroarea din poza.
Imagine
Am cautat ajutor pe forumurile internationale dar nimeni nu ma poate ajuta. Majoritatea imi recomanda o solutie care la mine nu functioneaza.
Rom-ul pe care vreau sa-l folosesc este cel original.
Ma poate ajuta cineva?
Va multumesc.
secuiu
Moderator
7
Has thanked: 229 ori
Been thanked: 1181 ori

Moderare

Sâm Ian 18, 2025 5:17 pm

urca aici romul original sa ma uit putin in el si flash tool
costygsm
8
Has thanked: 30 ori
Been thanked: 585 ori

Dum Ian 19, 2025 8:27 am

edited
Ultima oară modificat Lun Ian 27, 2025 7:36 am de către costygsm, modificat 1 dată în total.
petre_vitan
5

Mar Ian 21, 2025 10:58 am

secuiu scrie:
Sâm Ian 18, 2025 5:17 pm
urca aici romul original sa ma uit putin in el si flash tool
Multumesc frumos pentru intentia de a ma ajuta.
Scuze ca nu am raspuns pana acum. Am avut o gripa nenorocita care ma tinut la pat.
In link-ul de mai jos este un firmware care functioneaza 100% pe naigatia mea. L-am mai instalat inainte si a functionat fara nicio problema inainte sa formatez emmc. De asemenea o sa gasesti si toate versiunile de FlashTools pe care le-am incercat dar care nu au functionat.
Ca idee, Flashtools vede navigatia cand o alimentez cu 12V, apare linia aceia rosie si apoi primesc eroarea din poza de mai sus.
https://mega.nz/file/N5xwHCpR#PtIkRAho3 ... h3uGSzrDYU
petre_vitan
5

Mar Ian 21, 2025 11:01 am

costygsm scrie:
Dum Ian 19, 2025 8:27 am
informatiile despre partitii sunt in fisierul scatter din romul original si nu prea conteaza versiunea de flashtool. esti sigur ca ai romul original? de ce ai vrut sa faci update? daca era functional inainte , mai incearca si alt rom desi era bine sa faci backup inainte. daca. daca nu era functional inainte , e posibil sa fie si emmc defect fizic.
Da, sunt sigur ca rom-ul este bun.Am vrut sa fac update pentru ca rom-ul care mi-a creat probleme era 2024 si m-am gandit ca prin actualizare voi scapa de problema de la radio. Cand schimbam postul ramanea pe fundal si postul anterior.
costygsm
8

Mar Ian 21, 2025 11:55 am

edited
Ultima oară modificat Lun Ian 27, 2025 7:37 am de către costygsm, modificat 1 dată în total.
petre_vitan
5

Mar Ian 21, 2025 2:10 pm

costygsm scrie:
Mar Ian 21, 2025 11:55 am
incearca asa:
1. cu flashtool 3 , in tab-ul download incarci scatter din rom-ul tau si dai Format (doar format, nu download ) si alegi manual format
2. tot in flashtool 3 mergi sus la Window, bifezi write memory
3. mergi la tab-ul Write memory, bifezi EMMC, dai open raw data, selectezi scatter din rom-ul tau si apesi Write memory
4. Cu flashtool 5 scrii rom-ul tau
Am procedat intocmai dar nu se intampla nimic ci doar se conecteaza la navigatie cand o alimentez cu 12v si dupa 20-30 de secunde se deconecteaza si iar se conecteaza si tot asa.
petre_vitan
5

Mar Ian 21, 2025 2:27 pm

Cand incarc scater-ul imi da eroarea din poza. Nu stiu daca este important sau nu pentru ca dupa ce dau ok raman bifate toate optiunile din poza.
Imagine
costygsm
8

Mar Ian 21, 2025 2:56 pm

edited
Ultima oară modificat Lun Ian 27, 2025 7:37 am de către costygsm, modificat de 2 ori în total.
petre_vitan
5

Mar Ian 21, 2025 3:48 pm

Asa am facut dar tot apare fereastra aceia cu Error.
costygsm
8

Mar Ian 21, 2025 9:16 pm

edited
Ultima oară modificat Lun Ian 27, 2025 7:37 am de către costygsm, modificat 1 dată în total.
petre_vitan
5

Mie Ian 22, 2025 3:59 am

Inainte sa scriu aici am fost cu navigatia la un servis si mi-au cerut 350 de lei ceea ce mi se pare exagerat de mult tinand cont ca o navigatie auto pe aliexpress o pot lua chiar mai ieftina
ablbd
Moderator
8
Has thanked: 102 ori
Been thanked: 1463 ori

Moderare

Mie Ian 22, 2025 7:28 am

N-am lucrat demult cu flash tool asa ca vorbesc din amintiri vechi: pe atunci nu-i placea sa-i dau un rom dintr-un folder cu spatii, in cazul tau "Firmware navigatie auto" si "ALPS SpFlashToolNoUserData". Este posibil ca si versiunile noi sa aiba aceasta buba, asa ca iti sugerez sa muti toate componentele fw intr-un folder cat mai simplu si fara spatii (Ex: E:\FwAuto\). De fapt nu cred ca flash tool in sine are o problema cu spatiile ci acel download agent(DA), din care o buna parte ruleaza in RAM-ul aparatului si ia "comenzi" de la flash tool PC. In caz ca se repeta eroarea cu scatter, mai fa o captura ecran.
Optional: daca exista in pachetul flash tool, incearca sa alegi alt DA.

PS: nu doar lui flash tool nu-i placeau spatiile din foldere ci cam asa faceau si unele softuri de fabrica pentru alte procesoare care ruleaza din PC, de ex SirfSocMgr pentru procesoarele Sirf sau PhoenixSuite pt Allwinner.
petre_vitan
5

Joi Ian 23, 2025 9:38 am

ablbd scrie:
Mie Ian 22, 2025 7:28 am
N-am lucrat demult cu flash tool asa ca vorbesc din amintiri vechi: pe atunci nu-i placea sa-i dau un rom dintr-un folder cu spatii, in cazul tau "Firmware navigatie auto" si "ALPS SpFlashToolNoUserData". Este posibil ca si versiunile noi sa aiba aceasta buba, asa ca iti sugerez sa muti toate componentele fw intr-un folder cat mai simplu si fara spatii (Ex: E:\FwAuto\). De fapt nu cred ca flash tool in sine are o problema cu spatiile ci acel download agent(DA), din care o buna parte ruleaza in RAM-ul aparatului si ia "comenzi" de la flash tool PC. In caz ca se repeta eroarea cu scatter, mai fa o captura ecran.
Optional: daca exista in pachetul flash tool, incearca sa alegi alt DA.

PS: nu doar lui flash tool nu-i placeau spatiile din foldere ci cam asa faceau si unele softuri de fabrica pentru alte procesoare care ruleaza din PC, de ex SirfSocMgr pentru procesoarele Sirf sau PhoenixSuite pt Allwinner.
Am inteles. Sincer sa fiu asteptam un raspuns de la tine pentru ca foarte multa lumea te-a recomandat insa daca nici tu nu ai o solutie inseamna ca navigatia mea va sta intr-un sertar pana intr-o zi cand ori o voi arunca ori gasesc alta cu ecranul defect si sa-i iau placa de baza.
Multumesc tuturor care au avut intentia de a ma ajuta.
carliviu
7
Has thanked: 56 ori
Been thanked: 32 ori

Vin Ian 24, 2025 7:15 pm

Eu am lucrat destul de mult cu suita de programe pentru dispozitivele cu chip mediatek si din experienta mea iti spun ca e foarte greu sa strici total asa ceva. Nu cred ca trebuie sa arunci navigatia. In primul rand partitionarea e facuta in preloader si cu scatter-ul; chiar daca formatezi emmc-ul, cu cele doua elemente il refaci. Normal dupa format ar trebui sa bifezi in flash tool doar preloaderul si sa-l scrii. apoi abia in pasul doi tot ROM-ul. Daca apare eroare pe scatter cauta alt scatter pentru acelasi chip (dar vezi sa aiba aceeasi adresa si aceeasi dimensiune pentru preloader) pana gasesti unul care se incarca si scrii cum am zis doar preloaderul. La a doua etapa pui scatterul care mergea si ROM-ul corect si ar trebui sa mearga. Ar trebui sa verifici driverul totusi, sau mai bine il instalezi din nou, pentru ca uneori poate fi corupt (iti apare bara rosie de conectare dar imediat da eroare - aia din primul tau post).
Daca nu reusesti deloc cu flash tools ai putea incerca sp mdt tool. E un pic mai complicat dar mai eficient.
Scrie răspuns

Înapoi la “ROM Dump/ Firmware/ recuperare orice model”