Firmware mio c720

Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 343
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
3
Has thanked: 38 ori
Been thanked: 648 ori

Moderare

#31

Lun Noi 16, 2020 4:20 pm

Credeam ca este clar ce trebuie sa redenumesti: iGO_script.exe si iGO_script.mscr, in functie de unde le pui, intern sau pe card. Ambele trebuie sa aiba aceeasi denumire, asa cum am spus in postul anterior..
Avatar utilizator
irinuca
Moderator
Mesaje: 557
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:38 am
3
Has thanked: 2266 ori
Been thanked: 1132 ori

Moderare

#32

Lun Noi 16, 2020 4:28 pm

Desi nu cred ca va rezolva problema, ai atasat 2 foldere MIOMAP.
Redenumeste folderul MIOMAP original si copiaza cate unul in locul celui original.
Avatar utilizator
ady1979
Mesaje: 686
Membru din: Dum Ian 15, 2017 12:29 pm
3
Localitate: MIOVENI
Has thanked: 223 ori
Been thanked: 327 ori

#33

Lun Noi 16, 2020 7:27 pm

Am rulat ambele versiuni
Cu prima nu s-a conectat deloc la sateliti
Cu a doua sa conectat dar la fel face dupa iesire.
Am dat ok la script inainte de intrare in igo.
La prima intrare in igo sta la 5 sateliti constant.
La a doua intrare in igo raman rosi indiferent cat astept.
Daca resetez aparatul se conecteaza ok la sateliti.
20201116_180528.jpg
Fişiere ataşate
20201116_211459.jpg
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 343
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
3
Has thanked: 38 ori
Been thanked: 648 ori

Moderare

#34

Lun Noi 16, 2020 9:19 pm

Am gasit un sys.txt din Miomap c520, poate te ajuta la setari:

[interface]
mio=1
width=480
height=272
compass_circle_icon="circle.spr"
rotoffset=5

[debug]
mute_os_key=1
loop_sim=1

[gps]
baud=57600
port=1
portname_template="VSP%d:"

[speedcam]
disable="_SUI", "_GER", "_AUT"

[bluetooth]
send_showphoneui_on_dial=1

[usb]
enable_on_shutdown=1
disable_on_startup=0
quitmap_msg_quits=0
Avatar utilizator
irinuca
Moderator
Mesaje: 557
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:38 am
3
Has thanked: 2266 ori
Been thanked: 1132 ori

Moderare

#35

Mar Noi 17, 2020 5:58 am

Ar trebui sa investighezi ce se intampla dupa a doua pornire iGO ( ce procese ruleaza ) .
Folderul data.zip\config\devices\ contine fisiere de configurare pentru diferite aparate.
Incearca si cu ( conform cu mioc320.ini ) :
[gps]
port = 1
baud = 57600
devicename_template="VSP%d:"
maximise_baud = 0
Avatar utilizator
ady1979
Mesaje: 686
Membru din: Dum Ian 15, 2017 12:29 pm
3
Localitate: MIOVENI
Has thanked: 223 ori
Been thanked: 327 ori

#36

Mar Noi 17, 2020 6:18 am

Exact asa m-am gandit, si eu l-am lasat sa se conecteze la sateliti

am pus pe card task maneger l-am redenumit in MioAutoRun si cand era conectat la sateliti
am introdus cardul si am notat ce procese ruleaza
-dupa care am iesit din igo, si am intrat din nou, dupa care am introdus cardul cu task meneger pe el si erau aceleasi procese.

am gasit si pe un site polonez ceva versiuni de sys
E imun la modificari in sys reactioneaza doar la unele in sesul ca nu mai gaseste portul deloc
La majoritatea intra el direct cu portul lui
fara sa dau eu cautare cu igo 8 cu portul deja scris in sys.
E posedat cum zicea colegu " VARJU" :twisted: :twisted: :D :D :D
Nici da semne ca isi revine .
Nici nu decedeaza.
:lol: :lol:
Ultima oară modificat Mar Noi 17, 2020 12:00 pm de către ady1979, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
varju
Mesaje: 193
Membru din: Vin Dec 23, 2016 9:00 pm
3
Has thanked: 119 ori
Been thanked: 136 ori

#37

Mar Noi 17, 2020 7:08 am

Acum este aproape sigur că diavolul se ascunde în acel widget... :twisted: :twisted: :D :D :D
Avatar utilizator
irinuca
Moderator
Mesaje: 557
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:38 am
3
Has thanked: 2266 ori
Been thanked: 1132 ori

Moderare

#38

Mar Noi 17, 2020 8:14 am

Poti incerca si unlock .
Nu garantez ca rezolva problema ta, dar umbli mai usor prin el.

Ai incercat si sys.txt de la post 37 ?
Avatar utilizator
ady1979
Mesaje: 686
Membru din: Dum Ian 15, 2017 12:29 pm
3
Localitate: MIOVENI
Has thanked: 223 ori
Been thanked: 327 ori

#39

Mar Noi 17, 2020 11:59 am

Da, am incercat si sys de la 37
Tot ce pun in sys in legatura cu port baud nu ia in cosiderare ,doar la unele blocheaza accesul la port.
Am incercat tot ce am gasit sys in legatura cu Mio c520 si c720
La modificarile pe lumina display reactioneaza.
Am pus acum si ulockul sa am acces usor la CE si Task meneger.
Gps asta e unicat merge cu fw de c520 si c320.
Varianta asta de c720 e cu camera ,din toate fw pe care le-am pus nu a mers la niciuna care avea meniul cu camera
Daca pun de c720 nu acepta chiar daca sunt aproape identice cu c520 cum a spus colegul "ablbd".
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 343
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
3
Has thanked: 38 ori
Been thanked: 648 ori

Moderare

#40

Mie Noi 18, 2020 5:15 am

Nu stiu daca va rezolva problema conectarii la sateliti,dar dupa ce am vazut care rom ti-a mers, am gasit si cel de c720 care iti va merge. Tine de adresa virtuala a kernelului. Probabil ca are tot ce trebuie si pentru camera
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Avatar utilizator
ady1979
Mesaje: 686
Membru din: Dum Ian 15, 2017 12:29 pm
3
Localitate: MIOVENI
Has thanked: 223 ori
Been thanked: 327 ori

#41

Mie Noi 18, 2020 10:54 am

Nu functioneaza din pacate nici asta de c720
am testat toata colectia de fw de mio incarcata de colegul "marat 66''
nu reactioneaza la niciunul de c720
acum pe el am pus acest fw de c520 (C520 R39.....

Nu se poate sterge total ?
Adica ma refer daca se poate sa il rescriu sa fie alt aparat
am citit ceva pe un site ca se poate sa il faci pna s_au ceva de genul asta
nu am inteles exact ce vroia sa zica acolo.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 343
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
3
Has thanked: 38 ori
Been thanked: 648 ori

Moderare

#42

Vin Noi 20, 2020 5:21 am

Am revazut putin romurile de c520-c720 si concluzia este urmatoarea: se pare ca nboot din aparatul tau aloca un spatiu pentru partitia binfs de aprox 17,5 - 18MB, motiv pentru care nu va merge niciun rom la care marimea winceimg depaseste aceasta valoare. Pur si simplu nu incape si se blocheaza la scriere. Solutia ar fi rescrierea uboot dar nu am nicio salvare de genul asta dintr-un c720. Nu stiu daca cunosti sau nu istoria acestui aparat dar este posibil ca in trecut cineva sa fi folosit pentru resuscitare un DVD de c520 care rescrie si uboot, transformindu-l irevocabil intr-un c520. Sigur, si reversul ar putea functiona: sa gasesti un cd/dvd original de c720 cu fw+soft

Nu recomand sa incerci alte romuri ci mai degraba sa testezi o interfata de tip minishell. In prezent populez cu softuri de navigatie un moov 500, relativ asemanator cu romul de c520, fara a avea vreo problema de conexiune gps cind ies din igo8 (sau Primo) si intru de ex in Navigon sau Mireo sau invers. Toate astea dintr-un "minishell".

LE: Ai noroc, am gasit continutul DVD pentru c720. Citeste instructiunile pdf. Dezarhiveaza, conecteaza aparatul la pc, executa pe pc MioDVD.exe apoi optiunea update firmware. Pare-se ca va trimite in radacina aparatului un iboot.exe + alte fisiere (probabil uboot.bin+uboot.cks si winceimg.bin+cks), pe care ar trebui fie sa le extragi inainte de "safe remove", fie din folderul pe care il desemnezi ca backup; dupa un reset, c720 ar cam trebui sa faca update complet. Acest "setup.exe" contine atit uboot cit si winceimg pentru c720. Nu ar fi rau sa urci respectivele fisiere.
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Avatar utilizator
ady1979
Mesaje: 686
Membru din: Dum Ian 15, 2017 12:29 pm
3
Localitate: MIOVENI
Has thanked: 223 ori
Been thanked: 327 ori

#43

Vin Noi 20, 2020 9:22 pm

Multumesc .
Momentan nu am aparatul la mine cand ajung acasa maine testez si revin cu detali cum se comporta.
Avatar utilizator
ady1979
Mesaje: 686
Membru din: Dum Ian 15, 2017 12:29 pm
3
Localitate: MIOVENI
Has thanked: 223 ori
Been thanked: 327 ori

#44

Sâm Noi 21, 2020 12:30 pm

Am testat acum si merge pana la pasul 11 dupa care da def. asta.
20201121_140459.jpg
am urcat aici;
https://we.tl/t-YOtrmVEZ1A
Avatar utilizator
ady1979
Mesaje: 686
Membru din: Dum Ian 15, 2017 12:29 pm
3
Localitate: MIOVENI
Has thanked: 223 ori
Been thanked: 327 ori

#45

Sâm Noi 21, 2020 2:00 pm

Am reusit in final :D :D :shock: :D
-am copiat din acel folder care l-am urcat mai sus:
Uboot ,Uboot.cks,
uprgradeUT
winceimg, winceimg.cks
Am copiat pe un card si am dat intai din meniul albastru sa ruleze uboot.cks
Am resetat gps si am dat sa actualizeze win ce
Si surpriza a actualizat la 100% :shock: :shock:
VA MULTUMESC LA TOTI PT AJUTORUL ACORDAT .
Nu credeam ca mai exista vreo rezolvare la minunea asta de gps.
A aparut pt. prima oara si meniul avand si camera foto (functioneaza)
Nu mai are probleme cu conectarea la sateliti
20201121_153936.jpg
Fişiere ataşate
20201121_160505.jpg
Ultima oară modificat Dum Noi 22, 2020 6:08 am de către ady1979, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns

Înapoi la “ROM Dump/ Firmware/ recuperare orice model”