Firmware pentru un Smailo HD43i

Draghici
Mesaje: 193
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
Has thanked: 13 ori
Been thanked: 50 ori

#1

Mie Noi 01, 2017 3:11 pm

Ma confrunt cu o problema la acest aparat. Un amic a venit cu el mort complet. Nici macar LED-ul de incarcare nu merge. El zice ca nu i-a facut nimic. Nu prea cred, dar mi-am zis ca trebuie sa incerc sa-l aduc la viata. Are 128MB de RAM si 4GB flash, deci pare destul de bun.
Aparatul are procesor Mediatek MT3351NA si ROM YG-912M.
Am gasit eu pe net un ROM YG-912M, dar se instaleaza conform unui fisier indrumator, prin conectarea aparatului la calculator. Adica ruleaza un program din calculator. care instaleaza fisierele. Aparatul insa este mort, deci nu se conecteaza la calculator. Am incercat in fel si chip.
Apelez la colegii mai priceputi, care stiu cum ar trebui sa procedez ca sa-l vad din nou mergand.
Un vecin are un aparat foarte asemanator, cu acelasi procesor si acelasi ROM, dar cu dotare mai modesta (64MB de RAM si flash de 2GB). Ma gandesc daca l-as putea folosi si cum anume.
Sau ar trebui sa-l arunc intr-un sertar?
Multumiri anticipate.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 263
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 19 ori
Been thanked: 440 ori

Moderare

#2

Joi Noi 09, 2017 7:59 am

Foloseste de aici doar tutorialul facut de Lee si pndflashtool dar cu romul YG-912M. Logo trebuie sa aiba marimea corespunzatoare rezolutiei aparatului, probabil 480x272 (aprox 272KB). Ceea ce nu scrie in tutorial este ca la prima conectare reusita PC va cere driver; instaleaza manual din folderul Flashtool_1.4.8\Driver
Draghici
Mesaje: 193
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
Has thanked: 13 ori
Been thanked: 50 ori

#3

Mar Noi 14, 2017 3:14 pm

Se pare ca una din doua: 1) nu fac eu ce trebuie la un moment dat, sau 2) aparatul este definitiv distrus. Am urmat de vreo 20 de ori exact cele scrise de Lee, reusesc sa-l conectez la calculator (sunetul specific in calculator si identificarea portului COM3), i-am pus si driverele, dar la Format, ca si la Download obtin mesajul FAIL (cu rosu), si urmeaza o adresa. Am crezut ca memoria nu e NAND, le-am incercat si pe celelalte, dar degeaba. Inclin sa cred ca aparatul este complet pierdut. I-am si spus tipului ca singurul lucru care m-ar interesa este display-ul. A fost de acord si si-a luat alt aparat.
Avatar utilizator
vulpoiulJhon
Mesaje: 336
Membru din: Vin Apr 07, 2017 3:43 pm
Localitate: Târgoviște
Has thanked: 116 ori
Been thanked: 207 ori

#4

Lun Feb 25, 2019 9:35 am

@ablbd Detin un SmailoHD43i functional cu 64MB RAM si 4GB intern CPU 468MHz (cred MTK3351) cu info sistem
Versiune Rom V.12M.A00000.110422.4G
Versiune APP v1.6J-UI6-SD-RO
ID Sistem F0908200-00029810
01200029-800018E3
Ajută la colectia de firmware, dacă îmi bag urechile să scot cu LLDump ceva din el sau există la colectie asa ceva?
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 561
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 170 ori
Been thanked: 711 ori

Moderare

#5

Lun Feb 25, 2019 9:44 pm

evident ca ajuta la colectie , mentionez ca LLDump nu afecteaza aparatul in niciun fel
Avatar utilizator
vulpoiulJhon
Mesaje: 336
Membru din: Vin Apr 07, 2017 3:43 pm
Localitate: Târgoviște
Has thanked: 116 ori
Been thanked: 207 ori

#6

Mar Feb 26, 2019 8:06 am

@secuiu ceva instructiuni de folosire? Aparatul nu are in interfata TotalComander. Accesez cu navipath?TC trebuie pus pe card cu LLDump?
Avatar utilizator
vulpoiulJhon
Mesaje: 336
Membru din: Vin Apr 07, 2017 3:43 pm
Localitate: Târgoviște
Has thanked: 116 ori
Been thanked: 207 ori

#7

Mar Feb 26, 2019 2:38 pm

Am pus pe card formatat FAT LLDumpCE6 si TC. Am setat calea navipath catre TC, acesta se deschide si la accesarea LLDump primesc eroare
Cannot find LLDumpCE6 (or one of its component). Make sure the patch and filename are correct........
Am incercat sa descarc din semnatura lui @ablbd NDump dar nu merge. Poate are cineva NDumpCE5+6
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 263
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 19 ori
Been thanked: 440 ori

Moderare

#8

Mar Feb 26, 2019 4:12 pm

In pachetul NDump exista varianta pentru CE5, varianta pentru CE6 si un dll. Nu stiu sigur dar cred ca aparatul are WinCE6, deci pune pe card NDumpCE6, aygshell.dll, LLDumpCE6 si mai incearca odata.
Avatar utilizator
vulpoiulJhon
Mesaje: 336
Membru din: Vin Apr 07, 2017 3:43 pm
Localitate: Târgoviște
Has thanked: 116 ori
Been thanked: 207 ori

#9

Mar Feb 26, 2019 4:26 pm

@ablbd nu pot descărca arhiva NDump din semnătura ta, url blocat. Poți să-mi dai alt link?
Avatar utilizator
vulpoiulJhon
Mesaje: 336
Membru din: Vin Apr 07, 2017 3:43 pm
Localitate: Târgoviște
Has thanked: 116 ori
Been thanked: 207 ori

#10

Mar Feb 26, 2019 6:40 pm

Am pus pe card
ndump.png
Primesc aceeasi eroare
Cannot find LLDumpCE6 (or one of its components)
Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2367
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2645 ori

Moderare

#11

Mar Feb 26, 2019 9:29 pm

Incearca sa pui totul intr-un folder si dai calea direct catre NDump fara CECMD.
NDump+LLDump.rar
(222.41 KiB) Descărcat de 33 ori
Avatar utilizator
vulpoiulJhon
Mesaje: 336
Membru din: Vin Apr 07, 2017 3:43 pm
Localitate: Târgoviște
Has thanked: 116 ori
Been thanked: 207 ori

#12

Joi Feb 28, 2019 6:48 am

@lemax55 am pus fara CECMD si a pornit pe NDumpCE5 de unde am scos DSK9-FullNand. Mai aveam o optiune DSK2 dar imi spune mereu ca nu am spatiu necesar. DSK2 ce este? Si pentru meșterul @ablbd ce am scos din
Smailo HD43i 64MB ram 4GB rom MTK3351-cpu cu info sistem
Versiune Rom V.12M.A00000.110422.4G
Versiune APP v1.6J-UI6-SD-RO
ID Sistem F0908200-00029810
01200029-800018E3
https://www15.zippyshare.com/v/k9kMKSSm/file.html
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 263
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 19 ori
Been thanked: 440 ori

Moderare

#13

Joi Feb 28, 2019 4:27 pm

DSK2: este memoria interna (folder ResidentFlash) pe care o vezi cu PC iar DSK9: are 3 partitii: rom(wince), registri si ResidentFlash2 (UI). Oricum nu interesa continutul RF dar ca idee si pentru ca ai executat ndumpce5 din RF: NDump inventariaza toate unitatile de stocare si verifica spatiul disponibil al fiecareia; daca ii dai full dump la DSK2: de 4G din care 2G sint ocupati, normal sa iti spuna ca nu are spatiu... Daca insa i-ai fi pus un card de 8G si executai NDumpCE5 tot din RF, ar fi depistat spatiul liber de 8G si ar fi pus acolo salvarea lui DSK2:.

Din salvarea ta se poate reconstui xip.bin si aplicatia(UI). In mod normal este suficient pentru majoritatea situatiilor. Ca sa scoti bootloaderele este nevoie de un utiliar de fabrica (PNDFlashTool) cu driverele instalate pe PC si sa faci o interventie pe placa de baza prin punerea unui pin la masa si repornire, moment in care va putea comunica prin usb cu flashtool.
Avatar utilizator
vulpoiulJhon
Mesaje: 336
Membru din: Vin Apr 07, 2017 3:43 pm
Localitate: Târgoviște
Has thanked: 116 ori
Been thanked: 207 ori

#14

Joi Feb 28, 2019 7:20 pm

@ablbd dacă se poate face firmware pentru cazul în care se strică aparatul e ok. Scoaterea bootloaderelor nu mă tentează, bănuiesc că metoda e asemănătoare cu ce am mai făcut unui Mio(scurt la pinul 9)?
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 263
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 19 ori
Been thanked: 440 ori

Moderare

#15

Sâm Mar 02, 2019 11:14 am

Se poate, il gasesti aici cu o singura mentiune: denumirea exacta a OS. Momentan este xip.nb0 dar fara eboot nu am de unde sa stiu denumirea exacta. Aceasta mai poate fi xipi.nb0, xips.nb0 sau xipm.nb0, incerci sa redenumesti daca nu recunoaste xip.nb0.
Scrie răspuns

Înapoi la “ROM Dump/ Firmware/ recuperare orice model”