Evolio Hi-Speed 5 Firmware ?

capelu
Mesaje: 8
Membru din: Mar Dec 27, 2016 7:26 pm

#1

Mar Dec 27, 2016 7:57 pm

Sunt membru nou in acesta comunitate, asa ca mai intai vreau sa salut pe toata lumea si sa va urez Sarbatori Fericite!

Dupa cum scrie in titlu....e clar ca n-am avut de lucru si mi-am facut :) (:.
Am nevoie de firmware pentru Evolio Hi-Speed 5 ,

Cpu MSB2531 ,128ram ,4gb memorie interna. WinCE 6, Mireo Don`t Panic ,ecran 5" 480x282.

Am incarcat de pe SD un firmware gresit , cu care porneste ,se vad sd-ul si resident flash-ul cand il conectez la pc.
Daca dau reset cu el conectat la pc ,la repornire se conecteaza prin activesync.(e vazut ca Freeway SX2, de la care se pare ca era rom-ul).
Cu toate acestea, ecranul este alb insa pare sa reactioneze cumva la atingere. (sunete de selectare meniuri ,ceva de genul)
Va rog ,daca poate sa ma ajute cineva cu un rom "Compatibil" , Multumesc Anticipat!
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 258
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 438 ori

Moderare

#2

Mie Dec 28, 2016 9:36 am

Pentru identificarea FW ar fi nevoie sa il desfaci si sa faci poze clare ale placii de baza pe ambele fete.
capelu
Mesaje: 8
Membru din: Mar Dec 27, 2016 7:26 pm

#3

Mie Dec 28, 2016 7:02 pm

Sper ca rezolutia este buna.
Imagineimg host
Imagineimg host
Ultima oară modificat Mie Dec 28, 2016 7:05 pm de către capelu, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 258
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 438 ori

Moderare

#4

Mie Dec 28, 2016 9:29 pm

Pozele sunt grozave dar din pacate nu exista nimic vizibil care sa conduca spre identificarea FW. Spun "vizibil" deoarece ceea ce caut s-ar putea sa fie sub capace; sper ca sunt din acelea care se si pot desface
capelu
Mesaje: 8
Membru din: Mar Dec 27, 2016 7:26 pm

#5

Joi Dec 29, 2016 7:11 am

Am sperat pana am citit raspunsul dvs. sa nu fie nevoie.In acest moment nu am unitatea la mine.
Cum ajung acasa de la munca , o sa desfac acele capace cu speranta ca nu-l voi strica definitiv.
Daca as sti de pe care parte e nevoie, ar fi super.
Nu le-as desface pe toate daca nu e nevoie.
???
Ps. Era sa uit..inaite de ai scrie acel rom , am facut backup la part 0(hiden partition) ,part 1 si part 2, dar nu stiu cum sa folosesc acel backup.
Poate va ajuta pe dvs. sa identificati firmware-ul fara sa mai desfac capacele.
Nu sunt din acelea care se desfac.Sunt lipite pe placa in cateva puncte.

UPDATE:
Pana la urma doar unul este lipit si nu l-am mai scos. Sper sa fie suficient.
Imaginephoto hosting sites
Imaginephoto hosting sites
Imaginephoto hosting sites
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 258
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 438 ori

Moderare

#6

Vin Dec 30, 2016 10:42 pm

Da, inscriptiile relevante erau sub acea banda adeziva.
Desi a ramas doar o singura zi, sper ca va merge inca in 2016 ;) Urca si salvarile respective
capelu
Mesaje: 8
Membru din: Mar Dec 27, 2016 7:26 pm

#7

Sâm Dec 31, 2016 12:02 am

Asta este arhiva cu tot ce am scos din gps.
backup zip

sau

http://www.filedropper.com/backup_10

Orice ar fi ,va multumesc pentru atentia acordata solicitarii mele.

LA MULTI ANI! si SARBATORI FERICITE!
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 258
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 438 ori

Moderare

#8

Sâm Dec 31, 2016 5:03 pm

Promisiunea este promisiune asa ca revin cu un FW Evolio Hi-Speed 5 care, dupa o serie de verificari amanuntite (compararea softului cu salvarile tale si cu inca un rind de salvari din acelasi aparat) are sanse de functionare 99,5%. Totusi trebuie sa fac o precizare: salvarile mai vechi sint identice atit dpdv al wince cit si al continutului folderului UI dar salvarea ta(implicit modelul tau) are wince identic si un continut mai restrins al UI, care nu cred ca te deranjeaza. Logo este de la mine, provine dintr-un Evolio E205.

Faptul ca am depistat acest FW se datoreaza colaborarii excelente din partea ta si cred ca metoda de "localizare" ar putea fi utila si altora in aceiasi situatie, asa incit merita citeva rinduri in plus. Am dat o cautare pe tot textul de sub banda adeziva, adica "MSB2531-GPS+BT+TMC+AV-M84-V2.2 2014-06-13". Am gasit o singura informatie intr-o pagina ruseasca, unde (ne)fericitul posesor al unui aparat numit Manta GPS471 cu aceiasi inscriptie pe placa de baza cauta in disperare FW. De aici am ajuns in paginile poloneze (Manta este "marca" poloneza asa cum Evolio este "marca" romaneasca) si dupa oarece cautari am gasit un link care ducea catre paginle de download ale firmei. Aceasta pagina de download NU este accesibila de nicaieri din pagina principala Manta... Au urmat verificarile( adresele XIPKERNEL si NK, continut registrii din ROM, care program este lansat din ROM si ce aplicatii cauta pe card si in mem interna, etc.) , deci speram sa avem un FW complet.

La multi ani si tie!

PS: Sper ca stii modul de resoftare: card <2GB obligatoriu formatat FAT16 inainte de orice resoftare (foloseste SD Formatter) ; primul fisier copiat este UPD apoi toate celelalte, inclusiv folderul UI. Vezi sa nu rescrii UPD la copiere!

PS1: Din salvarea ta rezulta ca aparatul tau se prezenta astfel la informatii sistem:
OS=84HMC-L2-128-1716120605
Model=Hi-Speed 5
HVersion=RN100
SVersion=20150707
App=AF201604000007/507160001-4G
Au existat multe erori la registrii si la sistem(puzderie de fisiere "dump"), mai vad ca ai avut instalat MortScript si ca ai ascultat Alexandra Stan - Unlocked 2014 (Album CD Original)\\Alexandra Stan - Back to Light :))
Asta ca sa vezi ca mi-am facut bine temele inainte de a posta FW
capelu
Mesaje: 8
Membru din: Mar Dec 27, 2016 7:26 pm

#9

Lun Ian 02, 2017 8:58 am

La multi ani 2017 !
Domnule...sunteti tata` " ranitilor"!!
Firmware-ul de la dvs a functionat din prima incercare.
Inca o data va multumesc pentru ajutor si pentru promptitudine.
Softul functioneaza ,dar a pornit in Desktop-ul Windows-ului.
Directorul UI nu a fost copiat in gps , desi shortcut-ul exista pe Desktop ,nefunctional insa chiar daca am copiat manual directorul UI in ResidentFlash.
Dupa cateva verificari am aflat si de ce.
In fisierul config.ini care se gaseste in FW exista cateva linii :

UI_SOURCE=\SDMMC\UI
UI_DEST=\nandflash\UI
MAP_SOURCE=\SDMMC\Map
MAP_DEST=\ResidentFlash\Map

Am inlocuit "nandflash" cu "ResidentFlash" si am scris din nou FW-ul.

De acesta data a functionat : a copiat folderul UI in ResidentFlash apoi a rulat loadreg.exe.
Insa shortcut-ul UI de pe desktop are la target < "nandflash/UI/UI.exe" mainshell>.
Daca inlocuiesc nandflash cu ResidentFlash functioneaza, dar dupa restart revine cu nandflash.
Nici setarile pe care le fac in interfata UI nu se pastreaza.


Asadar..daca nu cer prea mult , as vrea sa pot modifica acel shortcut ,ba mai mult as vrea sa mai pot face si altele , pentru alte aplicatii si desigur sa nu fie nevoie sa o fac dupa fiecare restart.
Va rog ,daca aveti timp ,sa-mi dati cateva indicatii spre modul in care pot face asta .
Va multumesc din suflet pentru ajutor.

EDIT:
Intre timp am vrut sa incerc singur sa fac asta ,insa se pare ca programele necesare sunt foarte greu de gasit.
Daca aveti posibilitatea sa urcati undeva VisualStudio2005 ar fi super.Eventual si celelalte kituri Platform Builder,wince embedded etc.
Presupun ca dvs le aveti pe toate.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 258
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 438 ori

Moderare

#10

Lun Ian 02, 2017 6:17 pm

Nu poti modifica linkul decit daca te apuci sa editezi ROM-ul si oricum este bine asa cum este deoarece fie crezi fie nu, aparatul tau ARE un NandFlash; imaginea este sectiunea HKLM\System\StorageManager\Profiles\ FlashDisk\FATFS chiar din salvarea pe care mi-ai trimis-o (ROM, part00). O poti accesa fie din explorerul intern daca ii dai tu denumirea fie cu TC+wince plugin de pe PC daca aparatul este in mod active sync.

Imagine

Daca chiar te intereseaza, mai are si o alta partitie ascunsa numita DiskApp care habar nu am ce contine pentru ca nimeni nu mi-a trimis o salvare a acesteia sau o salvare integrala; probabil ca este part03 deoarece part02 este ResidentFlash, vizibil extern.

Intrebare: dupa flash cu Config.ini nemodificat ai scos cardul? Pentru ca daca lasi orice executabil pe card din chitul original atunci va lansa acea aplicatie si nu mai intra in shell! In cazul de fata CPITGuider.exe (program din ROM) va lansa probabil in aceasta ordine programele:
\SDMMC\AutoConfigGUID.exe
\SDMMC\LoadReg.exe
\SDMMC\AutoCopyFile.exe
\Nandflash\UI\UI.exe
\Nandflash\UI\UIDll.dll
\windows\explorer.exe

Programele despre care vorbesti le poti gasi pe torente dar nu vad la ce le-ai putea folosi...
capelu
Mesaje: 8
Membru din: Mar Dec 27, 2016 7:26 pm

#11

Lun Ian 02, 2017 7:14 pm

Yap... Aveti dreptate . A fost exact cum a-ti spus.
Functioneaza perfect acum. Ramane de vazut daca am scapat de problema initiala , din cauza careia m-am apucat eu de "resoftat". Interfata originala Evolio ,avea optiunea (ca si aceasta de acum de altfel) de a alege calea catre programul de navigare.
Aveam Igo8 , functiona bine , fara probleme.Da...r se restarta gps-ul aleator , nu avea un timp anume .Uneori mergea 1 ora , altadata dupa 20 ,30 , 40 min se restarta.
Bineinteles asta dupa ce am pornit o aplicatie MyBoot care mi-a dat acces la Windows.

Imi cer scuze , dar in nestiinta mea eram convins ca nandFlash ar trebui sa fie ResidentFlash. Am crezut ca difera numele de la modelul meu fata de cel de la care este softul.

Cel putin acum ,chiar daca se va mai restarta uneori , e functional si o sa-mi fac treaba cu el.
Inca o data va multumesc pentru tot.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 258
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 438 ori

Moderare

#12

Lun Ian 02, 2017 8:05 pm

Acces la windows: pune pe card un TC redenumit cu oricare dintre denumirile din lista de mai sus care sint executate de pe SDMMC
capelu
Mesaje: 8
Membru din: Mar Dec 27, 2016 7:26 pm

#13

Lun Ian 02, 2017 8:18 pm

Acum nu mai este cazul.
Interfata din acest soft contine deja in meniu un buton care porneste explorer.exe, nefolositor insa , pentru ca m-am lecuit.:))
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 258
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 438 ori

Moderare

#14

Mar Ian 03, 2017 5:29 am

Daca vrei sa revii la vechea interfata, nicio problema. Iti fac un xip.bin din propria-ti salvare part00, populez UI cu cele existente in salvarea part01 si dupa o noua resoftare va arata exact ca originalul. Parerea mea ramane cea de la inceput: acest UI este mai complex deci mai util.
capelu
Mesaje: 8
Membru din: Mar Dec 27, 2016 7:26 pm

#15

Mar Ian 03, 2017 6:56 am

Multumesc ! Aveti dreptate , acest UI are deja tot ce mi-ar trebui.
Tot ce am vrut de la Gps a fost sa face ce trebuie sa faca.
Lucrez ca tehnician service la automatte de cafea , intr-un oras vecin pe care nu-l cunosc, si trebuie sa ajung in diverse locatii.
M-am descurcat cu gps-ul din telefon pana acum, dar cum am nevoie de el pentru comunicare in timp ce sunt la volan era cam greu.

Cum spuneam mai sus "m-am apucat" de el pentru ca se restarta cand trebuia sa stiu pe care iesire din giratoriu sa o iau, si cautarile pe net si curiozitatea mea, m-au impins la toata nebunia care a urmat.
Cred ca de Multumesc! aveti tolba plina , asa ca in final va urez Sanatate si Spor la Bani!
Scrie răspuns

Înapoi la “ROM Dump/ Firmware/ recuperare orice model”