Firmware pentru Prestigio Geovision 5500 BTFMHD_4G

Draghici
Mesaje: 206
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
4
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 54 ori

#1

Lun Ian 25, 2021 2:07 pm

Am un GPS chinezesc noname, care este echivalent cu cel din titlu. (Luat de la Obor)
Am gasit aceasta informatie dupa indelungi cautari pe un site rusesc.
Firmware contine fisierele:
YFautorun.inf
SetupYF.exe
logopf05.bmp
YFormat.fmt
YFAPP.sil
EraseReg.fmt
CFGPF05.cfg
OSPF05.IMG
Din nefericire n-am gasit nicaieri arhiva continand acest FW ci doar cateva fisiere (OSPF05.img, si .cfg-ul sau.
Ma gandeam ca poate este cineva mai priceput, care sa ma ajute.
Avatar utilizator
Marat66
Mesaje: 55
Membru din: Sâm Ian 18, 2020 12:34 pm
1
Has thanked: 82 ori
Been thanked: 67 ori

#2

Lun Ian 25, 2021 4:25 pm

Avatar utilizator
varju
Mesaje: 339
Membru din: Vin Dec 23, 2016 9:00 pm
4
Has thanked: 266 ori
Been thanked: 232 ori

#3

Lun Ian 25, 2021 6:01 pm

Buna!
Draghici,
Acest lucru îndeplinește criteriile: Prestigio GeoVision 5500 BT FM HD 4GB
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Draghici
Mesaje: 206
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
4
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 54 ori

#4

Mie Ian 27, 2021 10:23 am

FW aparatului (AURIGA) este de tip PA02. O imagine de acest tip (OSPA02) nu are nici maestrul ablbd, deci nu cred sa aiba cineva. Dar... cine stie? Am incercat sa redenumesc fisierele de alt tip (PA06 sau PF05) in PA02, dar n-a mers figura. Aparatul citeste si scrie fisierul OSPA02, dar nu il executa. Aparatul este destul de performant si cred ca merita efortul. Are si BT, mai are si slot pentru SIM, 4GB de memorie si 128 MB de RAM. Poate are cineva vreo idee.
Avatar utilizator
varju
Mesaje: 339
Membru din: Vin Dec 23, 2016 9:00 pm
4
Has thanked: 266 ori
Been thanked: 232 ori

#5

Mie Ian 27, 2021 11:27 am

Aceste date nu au ajutat la găsire. Vă rugăm să încărcați o imagine (față-spate), vă mulțumesc.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 463
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
4
Has thanked: 51 ori
Been thanked: 838 ori

Moderare

#6

Mie Ian 27, 2021 1:13 pm

S-ar putea sa ai noroc pentru ca am gasit la rusi fw pa02. Cam asa cum ai spus: 2010, sim, wifi,...
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Draghici
Mesaje: 206
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
4
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 54 ori

#7

Mie Ian 27, 2021 1:57 pm

Mii de multumiri. Nu speram sa se poata gasi FW PA02. Dar... ceva nu merge.
Am copiat fisierele pe card si am inceput resoftarea. A vazut fisierul de configurare .cfg, a scris ca update OK, apoi a vazut imaginea OSPA02.img pe care a citit-o si apoi a scris-o si dupa mesajul update OK a aparut logoul TEXET si asa a inghetat. Nu stiu daca a instalat WINCE 6 dar ma tem ca nu. Sau nu il lanseaza. In mod normal ar fi trebuit sa incarce interfata YF, dar asta nu se intampla. Nu stiu ce sa-i mai fac.
Draghici
Mesaje: 206
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
4
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 54 ori

#8

Mie Ian 27, 2021 2:02 pm

Iata cateva poze. Poate ajuta.
Fişiere ataşate
DSCF5544.JPG
DSCF5542.JPG
DSCF5541.JPG
DSCF5540.JPG
Avatar utilizator
varju
Mesaje: 339
Membru din: Vin Dec 23, 2016 9:00 pm
4
Has thanked: 266 ori
Been thanked: 232 ori

#9

Mie Ian 27, 2021 3:11 pm

Mulțumesc, poze grozave, încerc să găsesc pachetul de corecții.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 463
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
4
Has thanked: 51 ori
Been thanked: 838 ori

Moderare

#10

Mie Ian 27, 2021 4:26 pm

FW este (cica) de fabrica, sint citeva editii pentru ca aparatele aveau probleme. Cel postat este practic ultimul rom in care au rezolvat problema GSM, Wifi, etc. Pune pe un card (nu cel cu fw) un fisier numit YFGo2CE.bld, scrie ceva in el sa nu aiba lungime zero, pune cardul si reseteaza. Daca romul este functional va intra in explorer
Draghici
Mesaje: 206
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
4
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 54 ori

#11

Mie Ian 27, 2021 5:30 pm

@ablbd Am incercat cu YFGo2CE.bld, dar nu se intampla nimic. Nu pot sa inteleg de ce daca scrie imaginea OSPA02.img cu succes, de ce nu apare nimic pe ecran? Asta sa insemne ca WINCE 6 nu se executa? Si daca se executa de ce nu-l vede calculatorul?
Avatar utilizator
Marat66
Mesaje: 55
Membru din: Sâm Ian 18, 2020 12:34 pm
1
Has thanked: 82 ori
Been thanked: 67 ori

#12

Mie Ian 27, 2021 5:37 pm

Draghici scrie:
Mie Ian 27, 2021 2:02 pm
a aparut logoul TEXET si asa a inghetat
Adăugați acest fișier la firmware și încercați să luminați unul nou
YFormat.rar
(76 Octeţi) Descărcat de 27 ori
Draghici
Mesaje: 206
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
4
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 54 ori

#13

Mie Ian 27, 2021 6:10 pm

@Marat66 Am pus acest fisier alaturi de celelalte fisiere de resoftare, dar asta nu schimba nimic.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 463
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
4
Has thanked: 51 ori
Been thanked: 838 ori

Moderare

#14

Mie Ian 27, 2021 6:29 pm

Singura explicatie este ca nici acest rom, chiar fiind PA02, nu este compatibil cu placa. Probabil ca difera adresa de start a kernelului. Mai "sapam".

LE: am gasit un rom care contine si bootloaderele. Romul nu este ultima versiune, asa ca ti-as propune ca dupa ce resoftezi cu acesta si constati "anomalii", sa mai faci o resoftare cu romul din postul anterior.
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Draghici
Mesaje: 206
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
4
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 54 ori

#15

Mie Ian 27, 2021 7:28 pm

@ablbd Am incercat cu noul FW (cu bootloaderele) si am observat o singura modificare. Mai inainte, Updatarea incepea cu. "Apasa MENU pentru a opri updatarea" si o bara de progres pentru 3 secunde. Dupa asta aparea mesajul Update start si incepea updatarea.
Cu noul FW, nu mai apare chestia aia de la inceput, ci direct cu Update start. In rest, nimic nou. Aparatul ramane blocat in Logoul TEXET ca si mai inainte. Deduc ca nu se executa WINCE si asta nu-mi pot explica. Multumesc oricum pentru interes.
Scrie răspuns

Înapoi la “Prestigio”