MIO Spirit 6900 LM

tehniclugoj
Mesaje: 29
Membru din: Mar Ian 10, 2017 1:57 pm
5
Has thanked: 10 ori

#1

Mar Aug 22, 2017 3:19 pm

Salut, am un Spirit 6900LM si m-am apucat sa-l mesteresc .Am facut backup pe pc apoi am sters /program files/navman/SmartST_CE
si am redenumit AppStartupSec.exe.
am copiat fisierul primo.exe cu numele AppStartupSec.exe si am modificat sys.txt sa porneasca de pe card din folderul "Primo".
cand colo, la pornire "global_cfg not found" si asta-i tot.
bag pe pc... nu il mai vede...
Intrebare: se mai poate face cumva sa il mai vad pe pc? (ca sa pot sa ii restaurez fisierele din backup).

Mentionez ca cd-ul de la el nu il mai am si nici cutia...
Avatar utilizator
rcv64
Moderator
Mesaje: 4604
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:24 am
Answers: 1
5
Localitate: La mare
Has thanked: 927 ori
Been thanked: 3880 ori

Moderare

#2

Mar Aug 22, 2017 3:56 pm

tehniclugoj scrie:
Mar Aug 22, 2017 3:19 pm
Salut, am un Spirit 6900LM si m-am apucat sa-l mesteresc .Am facut backup pe pc apoi am sters /program files/navman/SmartST_CE
si am redenumit AppStartupSec.exe.
am copiat fisierul primo.exe cu numele AppStartupSec.exe si am modificat sys.txt sa porneasca de pe card din folderul "Primo".
cand colo, la pornire "global_cfg not found" si asta-i tot.
bag pe pc... nu il mai vede...
Intrebare: se mai poate face cumva sa il mai vad pe pc? (ca sa pot sa ii restaurez fisierele din backup).

Mentionez ca cd-ul de la el nu il mai am si nici cutia...
Stimate coleg, in primul rand nu a postat la sectiune care trebuie (ti-am mutat postarea unde trebuie).
In al doilea rand incearca asta, pe un card pune folderele din atasament. Daca pleaca in Minishell service refacem memoria interna.
Mio S 6900 LM.rar
(3.59 MiB) Descărcat de 382 ori
Nu-mi mai trimite-ti mesaje pe email, raspund rar la ele, rezolvam toate problemele aici pe forum.
tehniclugoj
Mesaje: 29
Membru din: Mar Ian 10, 2017 1:57 pm
5
Has thanked: 10 ori

#3

Mie Aug 23, 2017 9:04 am

Multumesc pentru raspuns si pentru solutia oferita insa nu pleaca de pe card asa, tot acolo ajunge la global_cfg not found.
Am incercat si eu ceva asemanator cu un folder TATA3_5000 (nume pe care l-am gasit in fisierul device.xml din back-up de pe hard)

Intre timp am mai facut niste sapaturi, l-am bagat pe alte 2 compuri si am schimbat si cablul , se pare ca pe un comp cu windows 7 il vede in device manager insa zice "this device cannot start" e cu semnul exclamarii galben... sa fie de la driver? am incercat cu un driver generic, la fel, si am mai incercat cu windows update ... tot degeaba)
Ai cumva vreo alta idee?
Avatar utilizator
rcv64
Moderator
Mesaje: 4604
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:24 am
Answers: 1
5
Localitate: La mare
Has thanked: 927 ori
Been thanked: 3880 ori

Moderare

#4

Mie Aug 23, 2017 9:42 am

tehniclugoj scrie:
Mie Aug 23, 2017 9:04 am
Multumesc pentru raspuns si pentru solutia oferita insa nu pleaca de pe card asa, tot acolo ajunge la global_cfg not found.
Am incercat si eu ceva asemanator cu un folder TATA3_5000 (nume pe care l-am gasit in fisierul device.xml din back-up de pe hard)

Intre timp am mai facut niste sapaturi, l-am bagat pe alte 2 compuri si am schimbat si cablul , se pare ca pe un comp cu windows 7 il vede in device manager insa zice "this device cannot start" e cu semnul exclamarii galben... sa fie de la driver? am incercat cu un driver generic, la fel, si am mai incercat cu windows update ... tot degeaba)
Ai cumva vreo alta idee?
Folderul Default din arhiva mea redenumeste-l in TATA3_5000
Nu-mi mai trimite-ti mesaje pe email, raspund rar la ele, rezolvam toate problemele aici pe forum.
tehniclugoj
Mesaje: 29
Membru din: Mar Ian 10, 2017 1:57 pm
5
Has thanked: 10 ori

#5

Mie Aug 23, 2017 10:05 am

Am incercat acuma...tot asa, global_cfg not found...probabil daca puneam un igo simplu ar fi mers si nu mai era bataie de cap....
personal, nu cred ca am gresit rutarea in sys.txt , postez aicea sa verifici :

[folders]
content="Storage Card/Primo/content"
app="Storage Card/Primo"

asta am adaugat eu si teoretic trebuia sa mearga :)) insa practica ne arata ca nu merge ...
Am gresit ceva? Am omis ceva?

Mai ai cumva si vreo alta idee?

P.S. Multumesc mult pentru interesul acordat
Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2366
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
5
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2786 ori

Moderare

#6

Joi Aug 24, 2017 4:58 am

Incearca
[folders]
content="\Storage Card\content"
Pe card sa ai doar folderul content cu tot ce trebuie.
Stergi folderul save dupa ce modifici sys.txt

sau>>pe card trebuie sa ai un folder Primo si in el un folderul content cu tot ce trebuie
[folders]
app="\Storage Card\Primo"
content="\Storage Card\Primo\content"
tehniclugoj
Mesaje: 29
Membru din: Mar Ian 10, 2017 1:57 pm
5
Has thanked: 10 ori

#7

Joi Aug 24, 2017 11:26 am

Multumesc pentru raspuns,
am incercat ambele variante, nu merge. dar, mentionez ca eu am modificat sys.txt de pe card, nu am access la cel de pe flash :(
de asemenea lemax, vad ca tu mi-ai scris caile ca pe pc cu "\" , le-am pus cu "/" cred ca asa e bine.
nu ai mentionat cum sa fie numele executabilului, primo.exe e ok? l-am pus asa(primo.exe) si nu merge, ma gandeam ca poate totusi programul primo are niste cai implicite pe card,dar am incercat cum ai spus sa pun "content" in radacina si nu o ia, mai sti cumva vreo varinata?
Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2366
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
5
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2786 ori

Moderare

#8

Vin Aug 25, 2017 5:10 am

Deci sa inteleg ca ai primo in flash si nu ai acces la el?Acolo trebuie sa modifici sys.txt,degeaba incerci pe card nu v-a merge.Trebuie sa gasesti o modalitate sa ajungi la sys.txt din flash sau sa refaci memoria interna complet.Conecteaza aparatul la PC apoi il pornesti,daca nu vrea copiezi fisierele din arhiva pe card,faci reset si vezi daca intra in TC
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

sau
copiezi pe card folderul TATA3_5000 si reset
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

Daca nu vrea cu reset introduci cardul dupa pornire.Mai poti incerca redenumirea folderului TATA3_5000 in SEEKER2_600
tehniclugoj
Mesaje: 29
Membru din: Mar Ian 10, 2017 1:57 pm
5
Has thanked: 10 ori

#9

Mie Aug 30, 2017 10:31 am

nu merge, multumesc pentru solutii... ma gandesc daca sa il trimit la vspdata sau asa ceva ii zice la firma care se ocupa de service-ul mio, o sa coste cam 18 euro + tva plus transport...
peterfzsolt
Mesaje: 1
Membru din: Mie Dec 28, 2016 12:35 pm
5

#10

Dum Ian 07, 2018 11:35 am

Salut,

Am un Sirit 6900 LM pe care acum un an am reusit sa fac "unlock" acum un an. Am pus un Primo Truck pe el si a functionat la un prieten (sofer pe camion) pana in noiembrie cand sa blocat (dungi verticale pe ecran si un beep continu pana cand a scos de la sursa de energie si sa descarcat). A ajuns inapoi la mine am legat la o sursa de energie, dar dupa incarcare de logo se restarteaza. Asta face de 2, 3 ori dupa care se blocheaza. Dupa un hard reset (apasat cu scobitoare pe butonul ascuns) se reporneste. Am reusit sa leg la calc cu ideea sa incerc sa repar. Orice fac cu el (redenumesc, sterg, copiez pe el fisiere noi) nu are nici un efect (adica gps se comporta la fel) iar la urmatoare conectare la PC am fisiere "originale" (adica cele care erau pe el de acum 2 saptamani).

In device.xml de folderul root a gps am urmatoarele informatii (poate ca ajuta):
kernel: 10.01.660
bootloader: r04
hardware:
- type: TATA3_5000
- version: nu scrie nimic.
- id: 00022AC1FC92010010000000005E161B
- base: TATA3 A5 128M

Daca aveti ceva idei ce asi putea sa fac, pls let me know.

Mersi,
Zsolt
Avatar utilizator
Dan
Mesaje: 543
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:30 am
5
Has thanked: 220 ori
Been thanked: 1255 ori

#11

Lun Iul 02, 2018 9:43 am

Exact la fel am patit si eu la un 6900. Acum am gasit un firmware, dar nu reusesc sa il fac sa intre in ecran albastru ca sa fac update firmware.
florynxxl
Mesaje: 12
Membru din: Dum Mar 12, 2017 12:56 pm
5

#12

Sâm Sep 17, 2022 12:25 pm

salut .,. am incercat sa copiez memoria interna la un spirit 6900 lm si sa blocat dupa am reincercat sa conecteaz gps la laptop se conecteaza dar nu pot nici cum sa accesez memoria interna ,,,, doar cardul ,,, aveti vre o idee cum as putea sa accesez ni nou memoria interna ..... sau sa ii fac un hard reset ceva ,,,, ?
Avatar utilizator
rcv64
Moderator
Mesaje: 4604
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:24 am
Answers: 1
5
Localitate: La mare
Has thanked: 927 ori
Been thanked: 3880 ori

Moderare

#13

Dum Sep 18, 2022 7:20 am

Tot continutul arhivei il copii pe card, va intra in minishell service:
Mio S 6900 LM.rar
(3.68 MiB) Descărcat de 6 ori
Intraduci cardul si dai reset...
Nu-mi mai trimite-ti mesaje pe email, raspund rar la ele, rezolvam toate problemele aici pe forum.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 642
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
5
Has thanked: 81 ori
Been thanked: 1220 ori

Moderare

#14

Dum Sep 18, 2022 7:39 am

Din experienta proprie stiu ca la aceste modele cu SirfAtlas daca sterg/modific ceva in flash intern si dupa reset revine la ceea ce a fost inainte, nu prea mai ai ce face. Resoftarea se poate face direct doar cu un iboot.exe de fabrica pentru acest model, cu oricare altul aparatul moare irevocabil. Teoretic s-ar putea intra in ecranul albastru executand de pe card acest programel redenumit iboot.exe cu butonul "Unlock" dar nu garantez ca dupa resoftare mai puteti scapa de ecranul albastru executand acelasi program cu optiunea "Lock". Problema este ca dupa unlock si resoftare va intra in ecran albastru daca are in el orice card sau daca porneste cu aparatul legat la pc. Ar putea eventual intra intr-un minishel dar cardul cu minishell se introduce numai dupa ce apare logo, moment in care se poate bloca ecranul albastru executand din nou programul de mai sus. Asta presupune ca minishell sa aiba "iesire" catre TC pentru a putea executa de acolo programul.

Chiar trecand cu bine prin toate etapele resoftarii, nu garantez ca problema initiala cu flashul intern se va rezolva pe motiv ca nu am testat personal procedura pe un 6900 aflat in aceasta situatie.
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
florynxxl
Mesaje: 12
Membru din: Dum Mar 12, 2017 12:56 pm
5

#15

Mie Sep 21, 2022 6:38 am

La ce reset te referi ? Cel cu butonul de reset acționat cu scobitoarea ? S au exista și un altfel de reset ?
Scrie răspuns

Înapoi la “Mio Spirit”