Pagina 1 din 1

Mio Spirit 7500 LM nu gaseste semnalul GPS

Scris: Lun Sep 14, 2020 2:36 pm
de pdavid92
Buna ziua,
Am primit un navigatie Mio Spirit 7500 LM care a cerut activarea, dar cand am conectat la calculator atunci aplicatia MioMore sa prabusit (crashed) si nu am putut sa fac activarea.
Am gasit un firmware care am pus pe un card microSD, am pus cardul in unitatea, am apasat butonul RESET, si navigatia a instalat ce sa gasit in cardul. Operatia asta a sters toata lucrurile din memoria interna, numai a lasat un fisier xml si o alta fisier (nu amintesc ce fel de fisier a fost).
Dupa asta am conectat unitatea cu calculatorul, si am copiat ce am salvat din memoria interna inainte schimbarea firmwareului.
Acum aplicatia MioMore a cunoscut aparatul si a putut sa sincronizeze numarul de serial. Dupa asta am descarcat in aplicatia MioMore hartiile Romania si Europa.
Acum porneste aparatul fara probleme, dar acum scrie "cautarea semnalului gps" dar a trecut mai mult de o ora si nu s-a gasit semnal nici acum.
Am incercat din meniual unitatei butonurile "Resetare GPS" si "Resetare la setarile de fabrica" dar nu a ajutat nici asta.
Ce mai pot sa incerc?
Multumesc in avans.

Re: Mio Spirit 7500 LM nu gaseste semnalul GPS

Scris: Lun Sep 14, 2020 5:48 pm
de basile27ro
incearca sa rescri soft gps, RTK.bin , cu ceea ce gasesti pe aceasta pagina...respectand binenteles procedura. Stima
https://service.mio.com/M0100/FileReade ... anian.html

Re: Mio Spirit 7500 LM nu gaseste semnalul GPS

Scris: Mar Sep 15, 2020 8:37 pm
de pdavid92
Multumesc pentru ajutor.
Am rezolvat problema, a fost un magnet pe spatele navigatiei cu care a putut sa fie fixat la bordul masinei dupa am luat-o magnetul a gasit semnal.
Intre timp am aflat ca in folderul My Documents se face un log cu datele care trimite "senzorul de GPS" pentru procesorul navigatiei prin UART, cand am aflat ca se apare liniile $GPGSV..., $GPGSA am stiut ca comunicatia merge si nu mai pot sa fac altceva decat astept, acolo am vazut ca are un magnet puternic...

Multumesc pentru ajutor.