Mio Pilot 15LM

riddick
Mesaje: 24
Membru din: Mar Sep 12, 2017 4:02 pm

#61

Sâm Noi 23, 2019 10:14 am

Buna , m-am resemnat ,am incercat si formatarea cardului cu acel program ,am incercat si alt card ,dar degeaba ,am reusit sa bag pe flash ,doar ca acum as dorii sa pun restul de harti pe card ,cele care nu intra pe memoria interna si nu stiu cum sa fac asta...
Avatar utilizator
rcv64
Moderator
Mesaje: 3709
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:24 am
Localitate: La mare
Has thanked: 740 ori
Been thanked: 2480 ori

Moderare

#62

Sâm Noi 23, 2019 3:18 pm

Poti pune hartile pe card, astfel:
-pe card creezi un folder iGO_content
-in interiorul folderului sa ai folderul map cu fisiere de harta sub forma Fbl, Fda.....etc
-in sys sa ai linia :
[folders]
has_secondary_root=1
secondary_root= "iGO_content"
riddick
Mesaje: 24
Membru din: Mar Sep 12, 2017 4:02 pm

#63

Sâm Noi 23, 2019 4:37 pm

Ok ,multumesc frumos ! rcv64
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 241
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 17 ori
Been thanked: 402 ori

Moderare

#64

Dum Noi 24, 2019 9:47 am

@riddick
Dat fiind ca nu ai reusit sa accesezi explorer, am inclus aceasta posibilitate in minishell pe care il folosesti. Din fisierele atasate
- ia cele doua poze (explorer.bmp + explorer_..bmp) si copiaza-le in Minishell\Buttons
-inlocuieste (copiaza peste) in Minishell\Main Mioutility.ini cu cel din modificat din atasament
-safe remove

Dupa repornire vei avea la "Mio utility" un nou buton "EXPLORER" care va activa Desktop. De acolo ai putea executa de pe card LLDumpce6.exe si Regedit.exe. Nu este nevoie de card gol, poti adauga cele doua executabile pe cardul cu hartile. Acest buton este util si pentru alte scopuri, de exemplu sa executi direct din desktop un program de navigatie pentru a verifica daca merge corect.
Fişiere ataşate
minishell_completare.7z
(13.13 KiB) Descărcat de 10 ori
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 241
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 17 ori
Been thanked: 402 ori

Moderare

#65

Lun Noi 25, 2019 8:28 pm

Am reusit clonarea fara alte date suplimentare, totul tine de procedura si de rescrierea corecta a metadatelor. Cum singurul LLDump l-am primit de la @ANDY_14CON , teoretic aceasta "clona" ar trebui sa fie identica cu aparatul lui, adica genereaza un device.xml identic cu aparatul din care provin metadatele. Daca nu si-a rezolvat problema, o copie a softului instalat la mine prin Miomore Desktop ar trebui sa mearga la el fara nicio modificare.

Cert este ca studiul acestui aparat unic in felul sau mi-a luat mai bine de o luna.

Imagine
Avatar utilizator
varju
Mesaje: 22
Membru din: Vin Dec 23, 2016 9:00 pm
Has thanked: 3 ori
Been thanked: 9 ori

#66

Mar Noi 26, 2019 3:34 pm

Szia Mester!
Gratulálok, munkádhoz! (küldtem e-mail)

Bună!
De Master, felicitări pentru munca depusă!
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 241
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 17 ori
Been thanked: 402 ori

Moderare

#67

Mar Noi 26, 2019 7:02 pm

Am reusit sa fac niste teste cu clona de mai sus in vederea deblocarii de pe card. Vestile sint bune: daca pe card exista folderul PILOT_S5000 in care se gaseste un executabil numit auto.exe atunci sistemul va lasa in executie acel program. In principiu auto.exe ar trebui sa fie parte a Mortscript care opreaste appstartupsec.exe, usbmonitor.exe, USBScreen.exe si eugene.exe, dupa care lanseaza ulock-ul aflat tot pe card.

In scop de testare am adaugat la resoftare o cheie relativ obscura in registrii care va lansa executabilul indicat intr-un fisier aflat in radacina cardului ; am ales denumirea Autorun.ini. Avantajul acestei facilitati oferite de sistem este ca lanseaza acel executabil fara a mai face si altceva, adica nu mai lanseaza appstartupsec.exe si programele din ResidentFlash2; dezavantajul este ca aparatul trebuie resoftat complet.

Pentru simplitate va recomand prima metoda, cea cu folderul magic PILOT_S5000. Trebuie sa aveti in vedere ca acest gen de unlock functioneaza doar daca aparatul merge de pe baterie sau este alimentat extern (bricheta auto, alimentator usb de retea). Legat la PC se va conecta Mass Storage!
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 241
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 17 ori
Been thanked: 402 ori

Moderare

#68

Vin Noi 29, 2019 6:27 pm

Ca sa incheiem capitolul, iata un unlock de pe card, valabil si total functional DOAR pe Mio Pilot 15. Copiati cele doua foldere in radacina unui card si dupa reset va porni unlock-ul daca aparatul este pe baterie proprie sau alimentat extern. Dupa instalarea interfetei se poate conecta si la PC, care va "vedea" device necunoscut. In meniul "Settings" in afara lucrurilor cunoscute am pus buton pentru iesire in Windows Explorer, buton Off (intra in standby) si un buton pentru conectare la USB. Inainte de activarea vreuneia dintra optiunile meniului USB CONNECT (Mass Storage sau Active Sync) conectati aparatul la PC. Va reveni in minishell daca scoateti cablul usb.
seeme
Mesaje: 17
Membru din: Lun Ian 09, 2017 2:53 pm
Has thanked: 8 ori

#69

Sâm Noi 30, 2019 7:52 am

Salut
Ai cumva un fw la modelul asta?
As incerca la N603. poate reusesc sa il resuscitez,

Multumesc
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 241
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 17 ori
Been thanked: 402 ori

Moderare

#70

Sâm Noi 30, 2019 10:25 am

@seeme Problema este ca nu stim sigur daca este sau nu Pilot 15, este doar o banuiala a mea.

Resoftarea este ultima solutie si nu se apeleaza la asta pina ce nu ai incercat variantele mai "blinde", cum ar fi unlock-ul de mai sus. Daca n603 este Pilot 15 atunci va reactiona la acel continut de card.

Am atasat la un post anterior fisierul YFGo2CE.bld care, pus in radacina unui card urmat de reset din spate ar tebui sa intre in WinCE desktop daca este Pilot 15. Ai testat aceasta varianta si cu ce resultat?

Afara de asta ti-am sugerat in celalalt post sa legi aparatul la PC si sa dai reset din spate, caz in care ar trebui sa se conecteze ca Mass Storage. Ai incercat conectarea in modul acesta si cu ce rezultat?

Fara raspunsuri clare la intrebarile de mai sus nici nu intra in discutie resoftarea!
Daniel Cristea
Mesaje: 225
Membru din: Vin Apr 20, 2018 8:03 am
Has thanked: 5 ori
Been thanked: 263 ori

#71

Sâm Noi 30, 2019 4:28 pm

Testat metoda maestrului ablbd pe un Mio Pilot 15 azi. Metoda functionala ! Mai complicat dar merge.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 241
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 17 ori
Been thanked: 402 ori

Moderare

#72

Sâm Noi 30, 2019 9:52 pm

@Daniel Cristea Poate ca ar fi util sa mai avem un set de date si din alt aparat. Ajunge sa faci export cu noul CloneTool din semnatura si sa adaugi pentru verificare device.xml.In cazul de fata este de preferat CloneTool fata de LLDump pentru ca metadatele (uuid, region, etc) sint criptate; LLDump le gaseste ca date dar CloneTool le si decripteaza. Treaba cu criptarea datelor este specifica romurilor YF, indiferent daca provin din Mio sau Wayteq cu MSB2531. Evident, la importul datelor cu CloneTool, le va cripta inainte de rescriere.
Daniel Cristea
Mesaje: 225
Membru din: Vin Apr 20, 2018 8:03 am
Has thanked: 5 ori
Been thanked: 263 ori

#73

Sâm Noi 30, 2019 10:17 pm

Aparatul este deja in drum spre Germania . :) La urmatorul de acest fel voi avea grija ! Eu in general la pocnitorile astea rescriu imediat FW ul si le dau drumul . Time is money ! Oricum modelul nici nu merita multa atentie- e cel mai slab produs Mio din cate stiu eu...
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 241
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 17 ori
Been thanked: 402 ori

Moderare

#74

Dum Dec 01, 2019 8:52 am

Ai dreptate, aparatul original este foarte slab cel putin la partea de ecran dar... romul lui pus pe un aparat compatibil ca placa si cu ecran bun + LMU ar putea fi o solutie interesanta. Mai ramine de testat ce se intimpla daca ii dam un uuid de camioane.
seeme
Mesaje: 17
Membru din: Lun Ian 09, 2017 2:53 pm
Has thanked: 8 ori

#75

Lun Dec 02, 2019 8:46 am

Multumesc ablbd pentru sfaturi si ajutor.
Din pacate am apucat sa instalez un fw luat de pe alt site, care sa dovedit a fi gresit, Acum porneste, are sunet, se conecteaza la pc. raspunde la touch dar are ecranul alb.
De aceea am zis ca as incerca un fw care are o sansa sa fie cat de cat compatibil.
Scrie răspuns

Înapoi la “Mio Spirit”