Mio Pilot 15LM

Scrie răspuns
basile27ro
Mesaje: 198
Membru din: Dum Dec 18, 2016 10:24 pm
Has thanked: 631 ori
Been thanked: 298 ori

#91

Mar Dec 17, 2019 8:28 pm

@seeme
fisierele arhivate de tine erau ascunse -hidden- de acolo era problema , dar ne-am luminat.
Mai mult kitul 2 si 3 nu sunt pentru acest aparat, am incercat kitul din folderul 1 si nu functioneaza.

Concluzie: voi astepta ca @ablbd sa faca un firmware si pentru aceasta ciudatenie de aparat, vorba unui coleg . Poate vom putea beneficia si pe acest aparat de meniu YF in urma flash cu un nou firmware + despachetare de RF2 asa cum am vazut la Mio 7500 (firmware pus la dispozitie de @secuiu caruia ii si multumesc).
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 258
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 438 ori

Moderare

#92

Mie Dec 18, 2019 11:53 am

Am catalogat drept "ciudat" Pilot 15 dotat cu rom YF. Aparatele cu Apical (_R02) sint standard 480x272 si pina una-alta romul lor este aproape identic cu 7500LM; singura diferenta notabila este anul compilarii... Eu am testat pe aceeasi placa atit romul Pilot15 R02 cit si cel de 7500, il prefer pe ultimul. Dupa importul metadatelor cu clonetool, Miomore il vede si descarca hartile full EU. Sigur, pot sa urc spre seara romul complet apical R02 dar va recomand ca in caz de resoftare sa folositi fie rom+metadate 7500LM fie rom+metadate YF. Atentie, la trecerea de la Apical R02 la YF si invers nu se pastreaza metadatele pentru ca au formate diferite: la Apical in clar, la YF criptate.

Specific romurilor Apical: au in RF2 o interfata completa (setari, jocuri, navi, etc), ajunge ca dupa oprirea proceselor scriptul sa contina linia Run("\ResidntFlash2\bin\GPS_MAIN.exe"). Nu este o interfata prea grozava dar este utila si intuitiva, plus ca nu mai trebuie sa va preocupe procurarea de shell-uri bazate pe systeminfo32.
basile27ro
Mesaje: 198
Membru din: Dum Dec 18, 2016 10:24 pm
Has thanked: 631 ori
Been thanked: 298 ori

#93

Mie Dec 18, 2019 3:05 pm

Vazand ca nu pot scapa de eroarea "application primo.exe encountered a serious error and must shut down" ,oriunde plasez unlock-ul + kit Primo, am zis sa incerc sa rulez un LLDelete apoi flash cu firmware-le pe care probabil il vei crea , asta binenteles cu backup My Flash Disk facut anterior. Daca nici asa nu vrea sa ruleze Primo pe acest aparat(am incercat multe executabile+licente) as incerca si un firmware de Mio 7500 tot cu aceelasi scop. Aparatul a fost cumparat cu scop de a rula Primo pe el, nicidecum soft original. Multumesc.
Avatar utilizator
irinuca
Moderator
Mesaje: 507
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:38 am
Has thanked: 1997 ori
Been thanked: 999 ori

Moderare

#94

Mie Dec 18, 2019 7:10 pm

Incearca sa pui pe internal executabilul.
basile27ro
Mesaje: 198
Membru din: Dum Dec 18, 2016 10:24 pm
Has thanked: 631 ori
Been thanked: 298 ori

#95

Mie Dec 18, 2019 9:36 pm

@irinuca
executabilele au fost puse atat pe flash cat si pe sdmmc, ceea ce ma face sa cred ca ceva nu e in regula .
Daniel Cristea
Mesaje: 232
Membru din: Vin Apr 20, 2018 8:03 am
Has thanked: 5 ori
Been thanked: 276 ori

#96

Joi Dec 19, 2019 10:40 am

basile27ro scrie:
Dum Dec 15, 2019 10:03 am

Rog frumos colegii @seeme , @Daniel Cristea si pe alti care au reusit sa puna Primo pe acest tip de aparat sa-mi spuna ce kit/versiune au folosit fara a primi eroare la prima pornire . Multumesc
Eu nu pot intelege de ce va complicati atat de mult cu pocnitoarea asta de GPS in loc sa rescrieti fw ul in 2 minute cu unul compatibil si merge perfect orice pe el - Primo si celelalte igo8,amigo,navigon... din cate stiu vine intradevar cu 2 romuri diferite precum se intampla si cu seria 7500 care are 3...macar ala are display ok...aveti prea mult timp liber... :)
Ultima oară modificat Vin Dec 20, 2019 8:09 pm de către Daniel Cristea, modificat 1 dată în total.
basile27ro
Mesaje: 198
Membru din: Dum Dec 18, 2016 10:24 pm
Has thanked: 631 ori
Been thanked: 298 ori

#97

Vin Dec 20, 2019 5:55 am

ridica te rog un firmware verificat pentru acest aparat.
Stima !
Daniel Cristea
Mesaje: 232
Membru din: Vin Apr 20, 2018 8:03 am
Has thanked: 5 ori
Been thanked: 276 ori

#98

Vin Dec 20, 2019 9:16 am

Astea 2 spre exemplu...
https://www100.zippyshare.com/v/bqHzhqeM/file.html
Cred ca am mai postat anterior... :)
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 258
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 438 ori

Moderare

#99

Sâm Dec 21, 2019 7:50 pm

Si aveti ai jos fw complet pentru Pilot 15 (rom Apical) impreuna cu fisierele necesare CloneTool ca sa refaca datele ascunse. Asta daca dupa teste de resoftare va doriti readucerea la starea originala. Spre deosebire de romul YF aici va fi o problema cu recalibrarea...
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
basile27ro
Mesaje: 198
Membru din: Dum Dec 18, 2016 10:24 pm
Has thanked: 631 ori
Been thanked: 298 ori

#100

Dum Dec 22, 2019 1:40 pm

a functionat resoftare Mio Pilot 15 cu firmware de Mio 7500 si cu firmware "A9" ridicat de userul @Daniel Cristea caruia ii multumesc. Eroare care mi-a dat batai de cap a disparut si acum pe Pilot 15 functioneaza un kit de Primo pe flash.
Multumesc @ablbd pentru firmware Pilot 15 Apical fara de care nu am avut curaj sa pornesc la "exercitii " :) . Zi buna tuturor !
Orban Laszlo
Mesaje: 1
Membru din: Sâm Ian 07, 2017 6:54 pm

#101

Vin Ian 10, 2020 6:10 pm

buna, am nevoie de un ajutor. am copiat continutul folderulul LLDump pe o cartela, si am dat reset... dupa ce ecran negru. Sfaturi? multumesc anticipat.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 258
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 438 ori

Moderare

#102

Vin Ian 10, 2020 7:11 pm

Va fi destul de anevoios sa il refaci la starea de fabrica dar daca citesti posturile anterioare vei si gasi romuri complete pentru ambele variante de Pilot 15 plus cele doua romuri postate de catre Daniel Cristea.
basile27ro
Mesaje: 198
Membru din: Dum Dec 18, 2016 10:24 pm
Has thanked: 631 ori
Been thanked: 298 ori

#103

Lun Ian 20, 2020 4:22 pm

@ablbd
am incercat sa-ti scriu PM dar nu a mers. mai jos ai ceea ce ai solicitat, cred.
https://we.tl/t-4WOSKulokx
daca nu e de ajuns sa-mi spui sa fac rost de aparat sa extrag ce ai nevoie ... dar sa sti ca pe fiecare e alt rom, nu e original. Respecte !
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 258
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 438 ori

Moderare

#104

Lun Ian 20, 2020 7:10 pm

@basile27ro
Super, este mai mult decit suficient, va voi tine la curent cu rezultatele. Cum am spus in mesaj, incerc sa "transplantez" softul original de Mio pe un aparat oarecare, cel in teste fiind un rom standard cortex A9. Singura moficare in rom a fost sa expuna My Flash Disk in loc de ResidentFlash si daca reusesc sa pornesc programul de navigatie atunci urmatoarea etapa va fi sa renunt si la aceasta modificare. Primul pas a fost deja facut: un MStarApi.dll care sa raspunda cu valori corecte si reale la interogarea sistemului, date pe care le ia direct din fisierele salvate cu clonetool. Alegerea Pilot 15 este pentru ca la acest aparat am cele mai multe informatii (continut My Flash Disk, salvari CloneTool, dll-urile originale, etc) si multumita colegului basile27ro am si un set complet de registrii.
AdrianNArda
Mesaje: 12
Membru din: Mar Oct 16, 2018 8:01 am

#105

Dum Feb 09, 2020 10:46 am

Buna ziua, am cumparat de curand un gps mio pilot 15lm(n603), acestaare memoria stearsa, ma puteti ajuta cu softul acestuia?
Scrie răspuns

Înapoi la “Mio Spirit”