Problema la unlock M410

Draghici
Mesaje: 192
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 47 ori

#1

Vin Feb 09, 2018 11:10 am

Un amic a venit sa-i deblochez Mio M410, pe care nu-l mai folosise de multa vreme si afisa mesaj ca nu-i mai recunoaste hartile (de prin 2010).
Am schimbat SmartST_CE (si folderul cu totul si doar executabilul) cu niste fisiere downloadate de pe acest site. Adica am aplicat diferite metode de unlock. Inclusiv am folosit si Minishell, vreo doua variante. Am mai facut si alta data asta, cu succes. Nu e mare lucru sa deblochezi un Mio.
De asta data, dupa deblocarea aparatului, care se face cu succes de fiecare data, luminozitatea aparatului ramane slaba. Cam la jumatate fata de cea originala si n-am cum s-o maresc.
Pentru ca nu m-am mai confruntat cu problema asta, rog pe cei mai priceputi sa ma ajute sa obtin luminozitatea originala a ecranului.
Cu multumiri anticipate.
Avatar utilizator
irinuca
Moderator
Mesaje: 485
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:38 am
Has thanked: 1853 ori
Been thanked: 978 ori

Moderare

#2

Vin Feb 09, 2018 12:19 pm

Pentru acest lucru trebuie sa porneste pentru cateva secunde aplicatia originala.
Vezi aici .
Draghici
Mesaje: 192
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 47 ori

#3

Vin Feb 09, 2018 1:21 pm

Multumesc pentru interes, dar M410 nu foloseste softul MioMap, ci softul Navman (SmartST_CE) Adica este un TATA3.08.04.0385. Daca asta foloseste la ceva. Mai citisem eu pe undeva ca trebuie sa porneasca la inceput softul original, deoarece trebuie sa citeasca unul din fisierele de configurare pe care softul nou (Primo de exemplu) nu mai ajunge sa-l citeasca. Dar nu stiu cum se poate face asta. Poate stie cineva.
Avatar utilizator
irinuca
Moderator
Mesaje: 485
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:38 am
Has thanked: 1853 ori
Been thanked: 978 ori

Moderare

#4

Vin Feb 09, 2018 3:19 pm

Vezi aici .
Avatar utilizator
alex1963
Mesaje: 593
Membru din: Mie Dec 14, 2016 6:49 am
Localitate: Drobeta Tr.Severin
Has thanked: 364 ori
Been thanked: 252 ori

#5

Vin Feb 09, 2018 4:21 pm

Draghici scrie:
Vin Feb 09, 2018 1:21 pm
Multumesc pentru interes, dar M410 nu foloseste softul MioMap, ci softul Navman (SmartST_CE) Adica este un TATA3.08.04.0385. Daca asta foloseste la ceva. Mai citisem eu pe undeva ca trebuie sa porneasca la inceput softul original, deoarece trebuie sa citeasca unul din fisierele de configurare pe care softul nou (Primo de exemplu) nu mai ajunge sa-l citeasca. Dar nu stiu cum se poate face asta. Poate stie cineva.
Inlocuiti "Program Files".....si aveti igo primo ...harti ro la zi.

Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Ultima oară modificat Sâm Feb 10, 2018 10:34 pm de către alex1963, modificat 1 dată în total.
Draghici
Mesaje: 192
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 47 ori

#6

Sâm Feb 10, 2018 7:41 am

@irinuca: Am incercat solutia propusa, care chiar se instaleaza, dar din pacate problema cu luminozitatea ecranului este aceiasi. Adica foarte redusa. Cred ca trebuie intervenit cu un program dupa ce programul original (Navman) se lanseaza. Cred ca doar asa se va pastra setarea luminozitatii ecranului.
Oricum, multumesc pentru interes.
Draghici
Mesaje: 192
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 47 ori

#7

Sâm Feb 10, 2018 7:44 am

@alex1963: Descarcarea Program Files pe care o propuneti, nu merge.
Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2368
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2625 ori

Moderare

#8

Sâm Feb 10, 2018 9:40 am

@Draghici incearca cu Minishell
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

Folderul Minishell se copiaza in My Flash Disk si inlocuiesti SmartST_CE cu cele din folderul For SmartST_CE.
Draghici
Mesaje: 192
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 47 ori

#9

Sâm Feb 10, 2018 11:23 am

Ar fi a 5-a incercare cu Minishell. Ma indoiesc ca ar merge. Asta pentru ca inlocuirea SmartST_CE.exe intrerupe lansarea programului original (Navman) si conduce spre alte programe si alta interfata. Ori setarea luminozitatii ecranului se face de catre programul Navman.
Deci dupa parerea mea (care nu sunt un expert), trebuie lasat sa ruleze cel putin pana la un anumit puct programul original (Navman) si dupa aceea trebuie lansat noul program de navigare. Fie ca cel original este intrerupt sau nu. Asa ma gandesc eu, care nu sunt prea priceput.
Exact asa cum am vazut ca se procedeaza la Navigon. Se lanseaza programul original al aparatului (Navigon MN 7 de exemplu) si se lanseaza apoi iGO (de exemplu) in locul unui program care este de fapt manualul de folosire al lui Navigon. Astfel se pastreaza toate setarile aparatului.
Alta cale nu vad.
Multumesc pentru interes si pentru ajutorul pe care incercati sa mi-l dati.
Draghici
Mesaje: 192
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 47 ori

#10

Sâm Feb 10, 2018 11:39 am

Mii de multumiri lemax55. Am incercat acest nou Minishell (desi nu aveam mari sperante) si am avut surpriza sa gasesc in noua interfata optiunea Mio Utility, unde exista posibilitatea reglarii luminozitatii ecranului, si alte setari.
Aparatul are acum un ecran foarte luminos si merge foarte bine. Pacat ca dupa oprirea aparatului setarea se pierde. Deci de fiecare data cand pornesti aparatul trebuie sa-i faci mai intai reglarea luminozitatii. Dar nu face nimic. Oricum aparatul devine astfel folosibil.
Inca o data multumiri.
Avatar utilizator
rcv64
Moderator
Mesaje: 3560
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:24 am
Localitate: La mare
Has thanked: 745 ori
Been thanked: 2471 ori

Moderare

#11

Sâm Feb 10, 2018 11:45 am

Draghici scrie:
Sâm Feb 10, 2018 11:39 am
Mii de multumiri lemax55. Am incercat acest nou Minishell (desi nu aveam mari sperante) si am avut surpriza sa gasesc in noua interfata optiunea Mio Utility, unde exista posibilitatea reglarii luminozitatii ecranului, si alte setari.
Aparatul are acum un ecran foarte luminos si merge foarte bine. Pacat ca dupa oprirea aparatului setarea se pierde. Deci de fiecare data cand pornesti aparatul trebuie sa-i faci mai intai reglarea luminozitatii. Dar nu face nimic. Oricum aparatul devine astfel folosibil.
Inca o data multumiri.
Daca folosesti primo, a functionat la unele aparate introducerea in sys a liniei:

[power]
powermgm_state="0"
backlight_manage_values = 1
backlight_manage_keys = 1
backlight_max = 8
backlight_min = 1
backlight_methods = 39
Draghici
Mesaje: 192
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 47 ori

#12

Sâm Feb 10, 2018 12:17 pm

A aparut acum alta problema. Am lansat un iGO8.3.5 ca sa aflu Port si Baud si sa vad cum merge. Din nefericire nu poate gasi receptorul. Pe nici un port pe care incearca (1,2 si 8). Nici utilitarul GPS Signal din interfata (Minishel) nu detecteaza vreun satelit. La asta chiar nu stiu ce as mai putea face.
Draghici
Mesaje: 192
Membru din: Mie Dec 14, 2016 7:26 am
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 47 ori

#13

Sâm Feb 10, 2018 5:57 pm

Oare sa fie defect aparatul (receptorul)? Nu pot sa-mi dau seama, deoarece cand porneam programul de navigare original (Navman), imi aparea mesajul ca hartile nu s-au putut incarca (nici nu stiu de unde as putea face rost de garti pentru el). Si chiar daca apasam eu pe vizulizare harta, imi aparea mereu acest mesaj si nu afisa nimic. O sa mai incerc si cu un Mireo sa vad daca totusi se poate conecta receptorul.
Daca are cineva vreo explicatie, as ramane recunoscator.
Avatar utilizator
lemax55
Moderator
Mesaje: 2368
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:24 am
Has thanked: 809 ori
Been thanked: 2625 ori

Moderare

#14

Sâm Feb 10, 2018 6:19 pm

1.In sys.txt
[gps]
port=2
baud=57600>sau 4800
Stergi save dupa ce modifici.Setari iGO8 pentru aflarea valorilor
https://www.gpszone.ro/viewtopic.php?p=12907#p12907
2.Mai poti incerca cu unul din aceste utilitare
util_gps.rar
(325.98 KiB) Descărcat de 35 ori
util_gps.rar
(325.98 KiB) Descărcat de 35 ori
Avatar utilizator
victorpetroi
Moderator
Mesaje: 370
Membru din: Vin Dec 16, 2016 6:26 pm
Has thanked: 699 ori
Been thanked: 1066 ori

Moderare

#15

Sâm Feb 10, 2018 7:24 pm

Facem asa: Conectezi aparatul la PC, stergi tot continutul aparatului, copiezi din arhiva de mai jos, in aparat, folderele Program Files si Primo. Populezi cu map si poi, apoi revii cu impresii.
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.


Mare atentie la copiere, trebuie neaparat sa nu apara erori la scrierea folderului Program Files!
Scrie răspuns

Înapoi la “Mio Moov”