Becker Transit6 BE B50 EC105 res.800x480 firmware

mondos
Mesaje: 7
Membru din: Lun Ian 23, 2017 9:32 am
Has thanked: 2 ori

#1

Joi Iul 04, 2019 7:59 pm

Buna seara prieteni.
Am o rugaminte la dvs. daca puteti sa ma ajutati cu un firmware(chain.bin,chain.lst, LHApp.rar,NK.bin,TINYNK.BIN) pentru un BECKER transit6 BE B50 (EC105)---de 6.2 inch cu rezolutia 800x480
Initial aparea doar sigla Becker si atat si nu era recunoscut de calculator.
Am incercat cu BE B6 EC100_FW postat de colegul ,,ablbd,, (este pentru Becker BE B60) https://drive.google.com/file/d/1i8inse ... ApoZn/view
a incarcat ce era pe card dar acum ecranul este negru (cred ca din cauza ca res.este de 480x272)(calculatorul tot nu-l vede)
Am incercat din nou cu https://drive.google.com/file/d/1MWs8r3 ... RMLI-/view
tot al colegului ,,ablbd,, (este pentru Becker Ready5_EC101) imi arata ca imi ia imaginile de pe card dupa care ecranul se face albastru si la repornire este tot negru.
Am desfacut aparatul si are
flash-ul SDIN7DP2-8G (de 8 giga)
RAM-ul H5TQ2G63FFR (DDR3 de 2 giga)
procesorul CSR s3662 800g80
display LT9H62045-02
Poate aveti un fw (chain.bin,chain.lst, LHApp.rar,NK.bin,TINYNK.BIN) pentru un alt model de becker cu rezolutia 800x480.Sunt dispus sa incerc.
Cateva poze din aparat aveti in atach.
Va multumesc anticipat!ImagineImagineImagineImagineImagine
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 329
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 36 ori
Been thanked: 607 ori

Moderare

#2

Vin Iul 05, 2019 4:39 am

Incearca Transit 6SL.
mondos
Mesaje: 7
Membru din: Lun Ian 23, 2017 9:32 am
Has thanked: 2 ori

#3

Vin Iul 05, 2019 8:34 am

Am incarcat https://drive.google.com/file/d/17HJP58 ... sU6dX/view
Dupa ce a incarcat a aparut urmatoarea imagine pe ecran si asa a ramas (calculatorul tot nu-l recunoaste)Imagine
mondos
Mesaje: 7
Membru din: Lun Ian 23, 2017 9:32 am
Has thanked: 2 ori

#4

Vin Iul 05, 2019 12:53 pm

Aparatul este BECKER transit.6 LMU Becker BE B50 EC105
Domnule Alexandru @ablbd mai aveti si altceva ?(sau poate-i puteti face ceva softului pe care l-am incercat ca sa porneasca)
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 329
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 36 ori
Been thanked: 607 ori

Moderare

#5

Sâm Iul 06, 2019 2:37 pm

Am multe romuri de Becker dar din pacate nu sint asociate cu acele coduri ECxxx si stiu din experienta ca nu prea exista compatibilitate intre diverse coduri EC. Nu conteaza ca scrie pe el si in logo Transit, Active, Professional sau Ready, probabil ca ar fi compatibil orice rom pentru EC105 si sigur unul B50 EC105, indiferent de denumirea aparatulu. Sa speram ca are cineva un astfel de aparat si ne face un ndump la part00 si part0.
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 640
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 193 ori
Been thanked: 881 ori

Moderare

#6

Sâm Iul 06, 2019 4:40 pm

mondos
Mesaje: 7
Membru din: Lun Ian 23, 2017 9:32 am
Has thanked: 2 ori

#7

Sâm Iul 06, 2019 5:17 pm

Dump-ul colegului @secuiu (de la postul #6) este acelasi cu al colegului @ablbd (de la postul #2)
Le-am verificat cu HexCmp.
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 640
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 193 ori
Been thanked: 881 ori

Moderare

#8

Dum Iul 07, 2019 6:42 pm

iar eu te contrazic .

Becker transit 6SL are avanteq 249 si
Becker transit 6 are avanteq 235

plus ca marimea NK.bin difera la ambele + region-ul la 6sl incepe cu BHH iar la 6 cu BBF
Iar daca desfaci cele doua NK.bin in hex vei vedea ca sunt total diferite , priveste prima poza , da zoom si vezi din ce romuri fac parte . apoi mai discutam

cel al colegului @ablbd este doar pentru CE al meu pentru full EU

asa ca mai testeaza
Fişiere ataşate
3.png
2.png
1.png
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 329
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 36 ori
Been thanked: 607 ori

Moderare

#9

Lun Iul 08, 2019 4:25 am

Problema cu romurile in general si in particular la Becker consta in adresa virtuala la care se incarca kernelul. Din acest punct de vedere romul 6s pus de mine este diferit de romul urcat de secuiu. Citeva exemple:
Ready5-EC-100: 0x88BFC000
Transit 6S : 0x90EFC000
Transit 6LMU: 0x90BFC000
Pentru ca romul sa plece pe aparatul tau ar fi suficient sa cunosc doar adresa respectiva si sa caut romul potrivit conform acestui criteriu. Mai exista o posibilitate de aflarea adresei virtuale unde eboot vrea sa incarce kernelul daca reusesti sa conectezi aparatul cu AtlasMgr (mai nou SirfSocMgr) si sa accesezi un meniu eboot numit boot monitor. Acolo sint mai multe optiuni, va trebui sa alegi L) LAUNCH existing Boot Media image si sa faci un print screen sau sa copiezi din ferastra de mesaje primele rinduri care apar dupa comanda, ceva de genul
...................
::OEMLaunch, ImageStart:0x0, ImageLength:0x0, LaunchAddr:0x0
Eboot setup Kitl from media boot
INFO: using TOC[1] dwJumpAddress: 0x8C751000

Jumping to image at virtual address 0x8C751000h
+ToPhysicalAddr:0x8C751000
-ToPhysicalAddr:0xC0751000
.............................................

Sigur, la tine in loc de 0x8C751000 ar aparea alta adresa dupa care in scurt timp aparatul ramine blocat dar macar stiu ce rom sa caut.
mondos
Mesaje: 7
Membru din: Lun Ian 23, 2017 9:32 am
Has thanked: 2 ori

#10

Lun Iul 08, 2019 1:53 pm

Cer scuze d-lui @secuiu (sper ca se accepta)-se pare ca am comparat acelasi nk.bin din doua fisiere diferite.
Am descarcat din nou dump-ul de la dvs. si dupa ce l-am incarcat pe aparat i-mi apare doar logo-ul Becker active.6 iar dupa ce-l inchid la redeschidere ecranul este negru.
Cu oricare dump pe care l-am incercat aparatul nu este vazut de calculator.(usb not recognized).
Sa vad de unde pot gasi SirfSocMgr (firefox si chrome nu ma lasa sa-l descarc de pe x-drivers.com )
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 329
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 36 ori
Been thanked: 607 ori

Moderare

#11

Lun Iul 08, 2019 2:44 pm

Ai aici versiunea 7.1.1.6. Dezarhivezi tot pe pc si la prima conectare iti va cere drivere, le iei pe cele din pachet apoi reincerci conectarea. Pentru conectare: opresti aparatul, pornesti atlasmgr, selectezi "usb", dai odata click pe "Open" ca sa transferi comanda "Open" la tastatura, mai exact tasta spatiu. Cuplezi aparatul la PC si in momentul in care auzi "click" de USB, apasa rapid si repetat tasta spatiu. Daca apare ceva in fereastra din dreapta, mai trebuie sa apesi inca odata rapid tasta "spatiu" ca sa intre in meniu. Atentie, orice alta optiune de meniu poate compromite aparatul. Una totusi mai poti folosi ca sa testezi un rom fata a-l pune pe card: U) Using AtlasMgr to download NK image, din fereastra alegi "chain.lst" din pachet si de restul se ocupa el. Daca se activeaza butonul "Update NK Image", apasarea sa este echivalentul comenzii "U". Comanda se da introducind in fereastra de jos DOAR litera: L sau U apoi enter. Nefiind pretentios, accepta si literele mici. In caz ca apar alte genuri de meniuri si nu gasesti in lista L, nu te apuca de experimente ci copiaza punctele de meniu afisate ca sa le discutam.
mondos
Mesaje: 7
Membru din: Lun Ian 23, 2017 9:32 am
Has thanked: 2 ori

#12

Lun Iul 08, 2019 5:18 pm

Am incercat si cu ce ati urcat dvs.
Indiferent ce i-as face ,,USB Device Not Recognized,,
Singurul lucru pe care-l face aparatul este sa-si ia de pe card firmware-ul.
Trebuie doar sa-l gasesc pe cel potrivit.
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 640
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 193 ori
Been thanked: 881 ori

Moderare

#13

Lun Iul 08, 2019 5:43 pm

nici cel urcat de mine nu merge ?
mondos
Mesaje: 7
Membru din: Lun Ian 23, 2017 9:32 am
Has thanked: 2 ori

#14

Lun Iul 08, 2019 6:48 pm

Nu.Am scris la postul #10 ce se intampla cu dump-ul urcat de colegul @secuiu
eauto
Mesaje: 105
Membru din: Vin Ian 18, 2019 8:30 am
Has thanked: 72 ori
Been thanked: 14 ori

#15

Mar Aug 06, 2019 7:12 pm

secuiu scrie:
Sâm Iul 06, 2019 4:40 pm
transit 6 LMU

https://drive.google.com/file/d/14ODQGE ... sp=sharing
I have the problem described here: https://www.gpszone.ro/viewtopic.php?f=55&t=2961
Will boot match active 6?

ps
white background and stripe showed, but 0%, nothing goes
after removing the card (boot) stands on the logo
Will there be anything for active 6 BE B40?
Scrie răspuns

Înapoi la “Becker- soft, update si diverse probleme”