Becker BE D03 blocat la logo

baltazar
Mesaje: 46
Membru din: Joi Noi 09, 2017 11:01 am
Localitate: Salonta
Has thanked: 1 data
Been thanked: 2 ori

#16

Mar Ian 01, 2019 6:35 pm

Am incercat si cu card de 8gb si cu card de 2 gb, si in Fat 32, ntfs, exfat, dar nimic
victorpetroi
Moderator
Mesaje: 370
Membru din: Vin Dec 16, 2016 6:26 pm
Has thanked: 711 ori
Been thanked: 1062 ori

Moderare

#17

Mar Ian 01, 2019 7:25 pm

Pana la urma ce ai modificat in aparat? Normal si daca stergi tot din el ar trebui sa se conecteze la PC. Numai sa nu fi modificat ceva prin registri in acel caz numai maestrul @ablbd te mai poate ajuta. Conecteaza-l cu un alt cablu la PC si il lasi mai mult timp. Din cand in cand il mai resetezi tinand apasat mai mult timp butonul de pornire/oprire.
baltazar
Mesaje: 46
Membru din: Joi Noi 09, 2017 11:01 am
Localitate: Salonta
Has thanked: 1 data
Been thanked: 2 ori

#18

Mar Ian 01, 2019 7:32 pm

Am copiat un folder unlock, care probabil trebuia sa-l copiez pe card, si de atunci nu mai porneste. L-am facut asta la servici si nu mai stiu exact ce unlock am copiat in flash. Acest model are un switch on-off dedesubt si un buton de pornire deasupra. Calculatorul face acel sunet cand in connectez si cand il deconectez, insa nici in total commander nici in win explorer nu-l vad.

Nu exista oare o alta metoda de resetare sau nu stiu de accesare
baltazar
Mesaje: 46
Membru din: Joi Noi 09, 2017 11:01 am
Localitate: Salonta
Has thanked: 1 data
Been thanked: 2 ori

#19

Mar Ian 01, 2019 7:33 pm

acel buton de oprire/pornire degeaba il tin apasat ca nu se intampla nimica, doar daca-l opresc din acel switch de on-off care e dedesubt
baltazar
Mesaje: 46
Membru din: Joi Noi 09, 2017 11:01 am
Localitate: Salonta
Has thanked: 1 data
Been thanked: 2 ori

#20

Mar Ian 08, 2019 12:06 pm

Inca mai astept niste solutii.
victorpetroi
Moderator
Mesaje: 370
Membru din: Vin Dec 16, 2016 6:26 pm
Has thanked: 711 ori
Been thanked: 1062 ori

Moderare

#21

Mie Ian 09, 2019 5:02 pm

Te risti la un firmware pentru BE S02.
baltazar
Mesaje: 46
Membru din: Joi Noi 09, 2017 11:01 am
Localitate: Salonta
Has thanked: 1 data
Been thanked: 2 ori

#22

Mie Ian 09, 2019 6:30 pm

Sigur, oricum nu am ce face. Numa-i sa-mi explici te rog cum sa fac. Multumesc!
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 241
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 17 ori
Been thanked: 402 ori

Moderare

#23

Joi Ian 17, 2019 5:54 pm

Am primit astazi o salvare dintr-un Ready 50 ICE BE D03(multumiri @dexter ) dar din pacate este o salvare partiala (a partitiei si nu "full") asa ca nu am cum sa generez fisierele corecte de resoftare. TOtusi mi-am putut forma o imagine despre romul in sine.

LE: Revo2 are acelasi procesor si imaginile din rom au aceleasi adrese virtuale de incarcare cu D03, de unde concluzia ca cele doua sint cu siguranta compatibile intre ele. Ramine de vazut care este procedeul de resoftare, mai precis cum se acceseaza meniul "albastru".

LE1: Este posibil ca aparatul sa nu aiba nevoie de resoftare completa ci doar lipseste ceva din My Flash Disk. Trebuie sa verifici daca se conecteaza cu PC: opresti aparatul, conectezi la PC si il repornesti.
baltazar
Mesaje: 46
Membru din: Joi Noi 09, 2017 11:01 am
Localitate: Salonta
Has thanked: 1 data
Been thanked: 2 ori

#24

Vin Ian 18, 2019 7:04 am

Am copiat continutul arhivei pe un card de 2gb formatat FAT32 , dar acelasi lucru face se blocheaza la logo. :cry:
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 241
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 17 ori
Been thanked: 402 ori

Moderare

#25

Dum Ian 20, 2019 8:37 am

1. Ai testat conectarea la PC conform indicatiilor din postul precedent? Inainte de a trece la resoftare trebuie sa fii absolut sigur ca nu se conecteaza! Daca se conecteaza in acele conditii(aparat oprit, conectat la PC si repornit) atunci sterge absolut tot continutul flashului intern; stergere, nu formatare!

2. Daca nu se conecteaza, incearca sa pui in radacina unui card Total Comander pt WinCE redenumit iboot.exe, pune cardul si reseteaza aparataul. Denumire alternativa pentru TC: auto.exe(de regula merge si asta). Daca intra in TC atunci sterge tot continutul My Flash Disk. De aici iti mai ramine sa gasesti un unlock convenabil. Aparatul se va conecta laPC conform procedurii de la pct.1. Daca nu iti porneste TC redenumit atunci nu ai nicio sansa de resoftare. La fel, daca ai pus in My Flash Disk un executabil cu denumirea iboot.exe atunci aparatul este definitiv compromis.

INFO. Din bunavointa colegului @salesincu avem o salvare completa si implicit rom complet pentru Ready 50 dar ca sa mearga resoftarea, va trebui deblocat meniul de resoftare, asa-zisul "ecran albastru", unde exista optiune Update OS & Region(format) sau ceva de genul asta. Optiunea este in meniul principal, sa nu va puna necuratul sa incercati alte optiuni de formatare din sub-meniuri. Pasii ar fi:
- descarca din semnatura MioLock/Unlock, il dezarhivezi, il redenumesti iBoot.exe si il copiezi in radacina cardului
-descarca romul, dezarhiveza si pune in radacina cardului cele 4 fisiere de acolo
-incarca bine bateria, opreste aparatul, deconecteaza de la PC sau alte surse, pune cardul si il repornesti. Daca ai noroc atunci va aparea o fereastra cu 2 butoane: Lock si Unlock; apasa Unlock si vezi ce mesaj iti da. Daca a reusit deblocarea meniului atunci mesajul este "Unlocked" cu titlul "ALL OK". Din experienta stiu ca anumite aparate (de ex Mio 6900 LM) dau mesaj ok dar nu fac deblocarea. Am mai modificat cite ceva prin program, s-ar putea sa mearga si in acele aparate incapatinate.
-opreste aparatul, scoate cardul, stergi iboot.exe, pui la loc cardul si repornesti aparatul
-daca intra in ecranul albastru, navighezi prin atingeri scurte ale ecranului la meniul Update OS & Region(format) de pe card SD, selectezi cu butonul on/of si astepti sa termine (citeva minute) dupa care te pune sa resetezi aparatul.

Blocarea meniului albastru va fi extrem de complicata pentru ca va intra acolo fie daca este conectat la PC fie daca are orice card in el, indiferent de continutul cardului. De asta insist ca inainte de resoftare trebuie verificata conectarea la PC direct sau via TC si stergerea flashului intern. In trecut, ca sa recistig controlul asupra aparatului rescriam prin JTAG un anumit bloc insa figura asta nu mai tine daca flashul intern este EMMC pentru ca necesita alte programe si placile mai noi nu au accesibila interfata JTAG.

Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
baltazar
Mesaje: 46
Membru din: Joi Noi 09, 2017 11:01 am
Localitate: Salonta
Has thanked: 1 data
Been thanked: 2 ori

#26

Lun Ian 21, 2019 7:54 am

Va multumesc foarte mult pentru ajutor, din pacate nu porneste nicicum. Presupun ca nu poate citi de pe card(nu stiu din ce cauza). Absolut nimica nu porneste de pe card, calculatorul nu-l vede, nici total commanderul nu porneste si nici Mio Lock/Unlock.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 241
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 17 ori
Been thanked: 402 ori

Moderare

#27

Lun Ian 21, 2019 12:18 pm

Propun sa mergen cite un pas odata. Spuneai mai sus ca daca este legat la PC si il pornesti din acel switch on/off calculatorul scoate un sunet. Leaga aparatul la pc cu switch off, deschide device manager si intra la detalii usb (un fel de lista cu controlere usb, hub usb, etc). Fiind cu ochii pe usb detaliat, porneste aparatul din switch si vezi ce conexiune apare. Daca nu esti rapid s-ar putea sa dispara inainte ca sa poti citi; alternativ, stai pregatit pt captura ecran si in momentul in care apare o noua conexiune in lista usb, faci print screen.
baltazar
Mesaje: 46
Membru din: Joi Noi 09, 2017 11:01 am
Localitate: Salonta
Has thanked: 1 data
Been thanked: 2 ori

#28

Lun Ian 21, 2019 1:06 pm

Cand il pun la calculator imi apare ca usb mass storage device dar e cu semnul exclamarii. Degeaba ii dau driver update , sau orice altceva nu il vede calculatorul
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 241
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 17 ori
Been thanked: 402 ori

Moderare

#29

Lun Ian 21, 2019 4:49 pm

Din pacate ai cam pierdut cotrolul aparatului si nu cred mai ai vreo sansa de a salva singur aparatul.

Din poza placii se vede ca la partea inferioara are activa atit interfata JTAG(5 pini) cit si pe cea SWD(3 pini) dar nu este deloc simplu sa interactionezi pe acolo: trebuie modificat kernelul ca sa includa TC sau macar modificati registrii ca sa execute explorer la bootare, se incarca acel kernel modificat prin JTAG in RAM la adresa virtuala 0x80200000 apoi se da comanda de executare de la acea adresa. Daca toate merg bine atunci se va lansa TC/explorer, de unde se sterge tot continutul My Flash Disk si se da un reset. La urma se dezlipesc conectiunile jtag de pe placa. Sincer nu vad cine ar putea face asta...
Imagine
baltazar
Mesaje: 46
Membru din: Joi Noi 09, 2017 11:01 am
Localitate: Salonta
Has thanked: 1 data
Been thanked: 2 ori

#30

Lun Ian 21, 2019 5:11 pm

Oricum va multumesc foarte mult pentru ajutor. Cred ca o las balta nu ma mai chinu-i cu ea.
Scrie răspuns

Înapoi la “Becker- soft, update si diverse probleme”