Harti gratuite pentru Garmin - alternativa OSM

Avatar utilizator
Gps_admin
Site Admin
Mesaje: 167
Membru din: Lun Dec 12, 2016 8:19 am
Has thanked: 17 ori
Been thanked: 407 ori
Contact:

Administrare

Moderare

#1

Sâm Dec 17, 2016 8:16 am

Harti gratuite pentru Garmin - alternativa OSM

OSM adica Open Street Maps dezvolta harti gratuite pentru o multitudine de sisteme de navigare,harti ce pot fi folosite ca alternativa free daca nu dispunem de buget pentru actualizare contra cost pe site-ul producatorilor.

OSM sunt harti in continua actualizare,bazate pe informatiile introduse de utilizatori din intreaga lume.Practic harta poate fi editata de orice utilizator si introduse rute noi,puncte de interes,restrictii sau alte date.Utilizatorii pot de asemenea incarca rute inregistrate pe dispozitivile proprii ce vor aparea ca si corectii la datele actuale din OSM. Mai multe informatii depsre Open Street Maps aici.

Si aparatele Garmin pot beneficia de harti gratuite de la OSM.A fost dezvoltat chiar un site specializat de unde se pot descarca harti in format Mapsource sau in format IMG.

Practic selectam continentul,zona sau tara pe care o dorim din meniu,sau selectam cu mouse-ul o anumita zona de pe harta on-screen afisata pe acest site Garmin OpenStreetMap.

Se pot descarca harti rutabile,sau pentru off-road si chiar nautice.

Dupa selectia hartii aceasta va putea fi descarcata si apoi instalata in aparat,sau in calculator (la versiunea Mapsource pentru editare).

Descarcati de aici

Aceste harti gratuite pentru Garmin pot fi o alternativa foarte buna,desi pot contine cateva erori...desi chiar si hartile oficiale pentru care platim nu sunt chiar perfecte.
Marele avantaj al hartilor OSM e ca sunt permanent imbunatatie de utilizatori,astfel avem update-uri constante si la intervale scurte de timp.Asteptam pareri de la cei care testeaza aceste harti.
Scrie răspuns

Înapoi la “Tutoriale Garmin”