Blaupunkt TP54 Truck Virgin

Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 305
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 550 ori

Moderare

#31

Mie Iun 03, 2020 3:28 pm

Ma tot uit la romul de TP54 si ceva nu este in ordine : OEM si PLATFORM atit la TP53 cit si la TP54 trebuie sa fie AVANTEQ_156 iar in fisierul log al CloneTool zice AVANTEQ_249. In principiu este vorba despre hardware-ul TMC de pe placa de baza. Eu am modificat odata kernelul lui TP53 la cererea lui @secuiu din AVANTEQ_156 in AVANTEQ_249 ca sa puna romul pe un alt aparat (nu Blaupunkt!) cu hw tmc AVANTEQ_249. Nu mai stiu care au fost rezultatele si daca a putut accesa TMC in acel aparat dar cert este ca romul tau pare a fi cel modificat!. Pe de alta parte CloneTool este capabil sa determine tipul romului (in cazul de fata Apical), lucru pe care nu il face in aparatul tau pentru ca nu apare in .log rindul ROM type: APICAL. Ca o concluzie: softul din aparatul tau pare sa nu fie cel care trebuie, CloneTool nu identifica corect tipul de rom si prin urmare nu foloseste functiile specifice Apical, mult diferite fata de functiile unui rom standard pentru MSB2531. Drept dovada, dataZ.mst in loc de metadate contine un fragment din logo.
Avatar utilizator
Mariustom
Mesaje: 47
Membru din: Mar Mar 28, 2017 7:14 am
Localitate: Augsburg
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 13 ori

#32

Mie Iun 03, 2020 4:11 pm

ablbd scrie:
Mie Iun 03, 2020 3:28 pm
... Ca o concluzie: softul din aparatul tau pare sa nu fie cel care trebuie, CloneTool nu identifica corect tipul de rom si prin urmare nu foloseste functiile specifice Apical, mult diferite fata de functiile unui rom standard pentru MSB2531. Drept dovada, dataZ.mst in loc de metadate contine un fragment din logo.
Atat timp cat GPS-ului ii pot incarca fw si il pot conecta la PC, sunt dispus sa incerc orice ROM/fw care ar fi compatibil cu acest aparat astfel incat sa am, cel putin cum a fost, un GPS cu TMC. :roll:
Abia apoi o sa-mi creasca "pretentiile" si sa cer sa prind si TMC Pro :lol:
Ca sa fac haz de necaz, in continuare sunt invidios pe @victorpetroi pt ca a reusit pe Becker sa prinda TMC Pro :D
@victorpetroi , cred ca iti dai seama ca glumesc ;)
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 305
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 550 ori

Moderare

#33

Mie Iun 03, 2020 7:44 pm

Ok, schimbam strategia pentru ca probabil ca ai testat un alt rom si s-au rescris metadatele. Dezarhiveaza atasamentul, pune fisierul alaturi de CloneTool, faci import, inchizi tool apoi resetezi aparatul. Daca este asa cum presupun atunci vei avea uuid de tp54 truck (98 76 54 32 10 20 15 07 00 09 20 15 08 17 24).
Fişiere ataşate
DataZ.7z
(178 Octeţi) Descărcat de 15 ori
Avatar utilizator
Mariustom
Mesaje: 47
Membru din: Mar Mar 28, 2017 7:14 am
Localitate: Augsburg
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 13 ori

#34

Mie Iun 03, 2020 8:13 pm

Daca ai fi fost acum langa mine, te-as fi tucat. Pe obraz, ca sa nu se interpreteze :lol:
Functioneaza TMC-ul :D :D :D
Am pus fisierul obtinut dupa import precum si fisierele obtinute dupa export, spre studiu

Un maaaare pas a fost facut.
Multumesc si ma inchin pt ajutor, @ablbd !!!! :|
Daca acum va rog sa ma ajutati sa prind si TMC-ul Pro, cer prea mult ???
:roll: :?: :roll: :?:
Fişiere ataşate
DataZ.rar
(645 Octeţi) Descărcat de 12 ori
CloneTool.rar
(464 Octeţi) Descărcat de 10 ori
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 614
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 186 ori
Been thanked: 809 ori

Moderare

#35

Mie Iun 03, 2020 10:16 pm

tmc-ul pro va merge doar daca ai licentele adecvate , ia legatura cu @victorpetroi
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 305
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 550 ori

Moderare

#36

Joi Iun 04, 2020 4:10 am

Din punctul meu de vedere exportul este bun. Banuiesc ca dupa ce @victorpetroi iti da licentele de tmc pro, va trebui sa schimbi si uuid pentru acele licente. Diferenta este ca de acum incolo modificarea uuid va merge daca pui alaturi de tool doar uuid.bin.
Avatar utilizator
Mariustom
Mesaje: 47
Membru din: Mar Mar 28, 2017 7:14 am
Localitate: Augsburg
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 13 ori

#37

Joi Iun 04, 2020 4:50 pm

ablbd scrie:
Joi Iun 04, 2020 4:10 am
... Banuiesc ca dupa ce @victorpetroi iti da licentele de tmc pro, va trebui sa schimbi si uuid pentru acele licente...
Cum moasa-sa sa schimb uuid? Cu CloneTool? Dar de unde le iau ??? :o
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 305
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 35 ori
Been thanked: 550 ori

Moderare

#38

Vin Iun 05, 2020 2:19 pm

Poate ca are amabilitatea sa ruleze CloneTool pe aparatul care merge cu licente pro si sa iti dea impreuna cu licentele si uuid.bin extras.
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 614
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 186 ori
Been thanked: 809 ori

Moderare

#39

Vin Iun 05, 2020 6:15 pm

aparatul pe care ii functioneaza TMC Pro este un becker asa ca nu o sa il ajute
Avatar utilizator
Marat66
Mesaje: 37
Membru din: Sâm Ian 18, 2020 12:34 pm
Has thanked: 47 ori
Been thanked: 36 ori

#40

Sâm Iun 06, 2020 9:18 pm

Bună tuturor!!
După firmware-ul de la TP65 de la ablbd respectat.
Navigatorul TP55 a aruncat o copie de rezervă existentă în NANDFLASH, a corectat UUID, navigatorul dă o eroare de licență, ceea ce fac greșit. LLDump.log înainte de a edita UUID și LLDump.log, UUID-ul corectat. Și PortTool Log de la backup. Aș fi recunoscător pentru ajutor.

LLDump00000.zip
(717 Octeţi) Descărcat de 9 ori
LLDumpUUID.zip
(765 Octeţi) Descărcat de 10 ori
port_tool.zip
(735 Octeţi) Descărcat de 7 ori
6.gif
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 614
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 186 ori
Been thanked: 809 ori

Moderare

#41

Sâm Iun 06, 2020 11:03 pm

UUID-ul scris nu este cel cu care a venit aparatul , de aici eroarea
Avatar utilizator
Marat66
Mesaje: 37
Membru din: Sâm Ian 18, 2020 12:34 pm
Has thanked: 47 ori
Been thanked: 36 ori

#42

Dum Iun 07, 2020 10:36 am

Dar după ce firmware-ul folosind FactoryTest, am inserat UUID, apoi am actualizat actualizarea Naviextras a avut succes.
Sunt confuz de faptul că în LLDump.log și PortTool Log eliminat în momentul în care a funcționat, aceste intrări sunt diferite, poate asta este problema

Vendor: S6900-AVANTEQ_156

Platform: NAVIGATI0N ?
OEM: NAVIGATI0N ?


OEM info : 'AVANTEQ_156' 24 byte: 41 00 56 00 41 00 4E 00 54 00 45 00 51 00 5F 00 31 00 35 00 36 00 00 00
THUMB : yes
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 614
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 186 ori
Been thanked: 809 ori

Moderare

#43

Dum Iun 07, 2020 7:26 pm

rescrie fw cu cel de la mine ,dar inainte de asta foloseste lldelete din pachet

Avatar utilizator
Marat66
Mesaje: 37
Membru din: Sâm Ian 18, 2020 12:34 pm
Has thanked: 47 ori
Been thanked: 36 ori

#44

Lun Iun 08, 2020 3:40 pm

Dragă sesiune, din păcate, cu firmware-ul dvs., aceeași eroare de licență.
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 614
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 186 ori
Been thanked: 809 ori

Moderare

#45

Mar Iun 09, 2020 11:05 pm

ce arata clonetool?
Scrie răspuns

Înapoi la “Tutoriale iGO”