Probleme PilotOn

Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 303
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 34 ori
Been thanked: 534 ori

Moderare

#61

Mar Dec 24, 2019 10:29 am

Card <2G? Formatat cu un utilitar gen SDFormatter sau HP USB Disk Storage Format Tool?Alimentat la sursa de retea? Daca ar fi defecta placa(flash intern) atunci resoftarea s-ar opri dupa identificarea flash.
ALEXMMRO
Mesaje: 47
Membru din: Sâm Ian 27, 2018 6:30 am
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 8 ori

#62

Mar Dec 24, 2019 2:22 pm

da @ablbd card de 2 gb formatat cu SDFormatter si alimentat la incarcator.ul lui in masina fiindca nu am de camera.Buton.ul de on/off parca se vede a fi deformat putin,ar putea oare sa fie din el ?
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 303
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 34 ori
Been thanked: 534 ori

Moderare

#63

Mie Dec 25, 2019 8:57 am

Desi nu am auzit vreodata despre o asemenea situatie, este posibil sa fi alunecat butonul de pe contact si sa mentina aparatul resetat sau sa nu-l porneasca. Mai probabila este tinerea apasata pentru ca altfel resoftarea ar fi pornit prin apasarea butonului reset.

La aparatele cit-de-cit, capacul din spate este prins in 4 suruburi, dintre care doua trec si prin placa, dar mai este si un al treilea surubel care fixeaza doar placa. Placa s-ar putea deplasa de la loc doar daca nu exista cele 4 suruburi din capac(vezi Myria M7014), caz in care cutia se deschide cu un "cutit" special din plastic dur; poti folosi un card de farmacie/magazin/ dar merge mai anevoios. ACestea din urma au niste "pini" din plastic pentru mentinerea pe pozitie a placii impreuna cu surubelul din spate. Alinierea unei astfel de placi este punerea pe pozitie a prizei usb cu placa ridicata din spate, asezarea gaurilor pe pinii de plastic apoii se fixeaza cu surubul din spate.

Oricum pozitia strimba a butonului on/off nu este de bun augur asa ca trebuie desfacut si verificat apoi mai vedem...
ALEXMMRO
Mesaje: 47
Membru din: Sâm Ian 27, 2018 6:30 am
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 8 ori

#64

Sâm Dec 28, 2019 4:15 pm

Acu am dezlipit buton.ul ala de pe placa de tot si tot asa face,era bombat.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 303
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 34 ori
Been thanked: 534 ori

Moderare

#65

Dum Dec 29, 2019 9:27 am

Nu stiu ce sa mai zic, incearca si un FW generic pt 256M capacitiv
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
ALEXMMRO
Mesaje: 47
Membru din: Sâm Ian 27, 2018 6:30 am
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 8 ori

#66

Dum Dec 29, 2019 10:18 am

Multam @ablbd o sa il pastrez pt display ca nu cred ca o sa isi revina,ideea e ca l-am dat la un coleg sa se foloseasca de el si nu stiu ce a putut face cu el fiindca ultima oara la mine a mers si cum l.am dat la el a spus ca nu a vrut sa porneasca.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 303
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 34 ori
Been thanked: 534 ori

Moderare

#67

Dum Dec 29, 2019 10:48 am

Totusi cred ca problema vine de la card. Trebuie sa fie formatat FAT(16) si sa nu aiba denumire, adica la rubrica label sa nu fie scris nimic. Daca mai ai un alt card mic, schimba cardul. Alternativa este "simularea" unui card de de 512 MB sau 2GB prin copierea low level a unei imagini intr-un card de 4 sau 8GB. Am testat cu card de 8GB si merge, cu 16GB nu am testat. Revenirea la capacitatea nominala se poate face doar cu HP USB Format tool.

Testeaza cu cardul formatat corect si daca nu vrea atunci iti urc o imagine de 512MB pt ca merge mai repede. Tool clonare carduri in semnatura, probabil ca va trebui sa-l faci compatibil XP SP3 si bifa pe administrator.
ALEXMMRO
Mesaje: 47
Membru din: Sâm Ian 27, 2018 6:30 am
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 8 ori

#68

Dum Dec 29, 2019 2:57 pm

@ablbd am incercat toate variantele,cu card-ul de 2 gb formatat in fat 16 si nu a vrut,am clonat si alte 4 card-ui care le mai am 3 de 8gb si unu de 16 gb acelasi rezultat ,nu vrea,am probat si display-ul sa nu fie de vina dar e functional,l-am pus la un techstar si merge doar touch-ul nu era functional din cauza ca mai are o mufa pt touch cred ca e display-ul de la pilot.Pune te rog si imaginea aia de 512 ,daca nu vrea banuiesc ca e dus ceva de pe placa.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 303
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 34 ori
Been thanked: 534 ori

Moderare

#69

Dum Dec 29, 2019 7:48 pm

Imagine 512MB FAT(16).

Placile astea se resofteaza si fara baterie daca le alimentezi prin usb. Eu as dezlipi bateria inainte de teste; daca are 2 fire atunci dezlipeste +(rosu) iar daca are 3 fire atunci rosu si alb si izoleaza capetele.
ALEXMMRO
Mesaje: 47
Membru din: Sâm Ian 27, 2018 6:30 am
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 8 ori

#70

Dum Dec 29, 2019 10:09 pm

Maine dezlipesc si firele de la baterie si incerc fara baterie doar alimentat la incarcator.
ALEXMMRO
Mesaje: 47
Membru din: Sâm Ian 27, 2018 6:30 am
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 8 ori

#71

Lun Dec 30, 2019 3:19 pm

Nu vrea nici in rupt-ul capului sa porneasca nici cu bateria luata

@ablbd se multumeste,il pun la conservare pt display ,baterie ca altceva nu am ce lua de prin el.
Avatar utilizator
ablbd
Moderator
Mesaje: 303
Membru din: Joi Dec 15, 2016 5:15 pm
Has thanked: 34 ori
Been thanked: 534 ori

Moderare

#72

Lun Dec 30, 2019 4:01 pm

Dupa toate testele este posibil sa fie placa defecta. Cel mai probabil defect ar putea fi la circuitul de alimentare externa si asta poti testa intr-un singur mod: incarci bateria full intr-un alt aparat sau la o sursa stabilizata de 3,7-3,8V, lipesti firele si il pornesti simplu, fara card in el. Chiar daca nu porneste total dat macar un logo tot ar trebui sa afiseze. Asta merge daca s-a praijit doar alimentarea, pentru ca daca s-a prajit si mai departe de la o suprasarcina atunci adio.

Eu folosesc un incarcator universal de baterii pentru telefoane din care am scos doua fire pentru genul acesta de baterii. Ieftin si eficient.
ALEXMMRO
Mesaje: 47
Membru din: Sâm Ian 27, 2018 6:30 am
Has thanked: 18 ori
Been thanked: 8 ori

#73

Lun Dec 30, 2019 4:29 pm

Bateria as putea sa o incarc dar sansa sa il pornesc nu am deoarece am luat buton-ul de power de tot de pe placa,dar tot o sa incerc,poate merge reset-ul.
Scrie răspuns

Înapoi la “PilotON”