Ajutor Becker Active 6.

eauto
7
Has thanked: 155 ori
Been thanked: 48 ori

Mar Mar 10, 2026 2:05 pm

stelicastelica scrie:
Mar Mar 10, 2026 11:12 am
Da chiar ca e timpul. La cîte informati m-ai da chiar ca am de munca, sper sa si inteleg in totalitate totul ca e mai greu cu mine 🤣🤣
1 ideia este ca, la deschiderea acelei interfata vreau ca la acționarea butonului Becker sa se deschidă beckerul din flash acel navigator trimis de tine , originalul la stres
2. La igo primo sa inteleg ca trebuie sa redumeresc executabilul si folderul in navigator.
3 intreb sa ca nu vreau sa fac o prostie dupa tot ajutorul pe care mi lai acordat
În Becker Flash, redenumește navigator în navigator_org, mută Primo_zTMC de pe cardul SD pe unitatea flash și redenumește-l cu numele programului original (îl înșeli pe Becker :) navigator și fișierul Primo.exe în navigator, înlocuiește cele 5 fișiere responsabile pentru tmc în navigator (am scris despre asta undeva mai devreme), șterge fișierul de salvare... Acum mergi la Panel pe SD/main și schimbă calea la următoarea:

ICONXPBUTTON
x = 50
y = 144
Offset = 0
Command = "\ResidentFlash\navigator\navigator.exe"
;Command = "\sdmmc\Primo_zTMC\Primo.exe"
QuitOnExecute = yes
SizeNormal = 200
SizePushed = 200
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\iGo2.ICO
ScaleAlpha = 50
IconPushed = ..\Icons\iGo22.ico

ICONXPBUTTON
x = 350
y = 188
Offset=0
Command = "\ResidentFlash\navigator_org\navigator.exe"
QuitOnExecute = yes
SizeNormal = 200
SizePushed = 200
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\BECKER.ico
ScaleAlpha = 50
IconPushed = ..\Icons\BECKER.ico

Punct și virgulă la linie... inactiv

Toate butoanele vor deschide ceea ce este vizibil pe interfață, doar un singur program poate avea TMC activ, cel numit ....ResidentFlash\navigator\navigator.exe

Voi încerca în curând această configurație pe Becker BE40-ul meu și o să postez cea prefabricată cu panoul și Primo-ul cu TMC (spun prefabricată, dar din păcate, trebuie să copiezi cele cinci fișiere TMC din programul original pe Primo-ul care imită Becker-ul).
Ultima oară modificat Mar Mar 10, 2026 7:21 pm de către eauto, modificat 1 dată în total.
stelicastelica
9
Has thanked: 195 ori
Been thanked: 304 ori

Mar Mar 10, 2026 6:35 pm

Da cred ca ar fi cel mai usor pentru mine daca le-ai face pe gps tau si sal unici un link gata facut. Daca redenumesc navigatorul din flash in navigator_org acel program se mai conectează atunci?
eauto
7

Mar Mar 10, 2026 7:26 pm

stelicastelica scrie:
Da cred ca ar fi cel mai usor pentru mine daca le-ai face pe gps tau si sal unici un link gata facut. Daca redenumesc navigatorul din flash in navigator_org acel program se mai conectează atunci?
Card SD\Main\Command = "\ResidentFlash\navigator_org\navigator.exe"

ICONXPBUTTON
x = 350
y = 188
Offset=0
QuitOnExecute = da
SizeNormal = 200
SizePushed = 200
ScaleAlpha = 100
ScaleAlpha = 50
stelicastelica
9

Mar Mar 10, 2026 7:45 pm

eauto scrie:
stelicastelica scrie:

ICONXPBUTTON
x = 350
y = 188
Offset=0
QuitOnExecute = da
SizeNormal = 200
SizePushed = 200
ScaleAlpha = 100
ScaleAlpha = 50
Imi cer scuze ca răspund mai greu dar azi am program mai lung si nu am leptopul la mine. Ce scriu e de pe telefon sper ca mine sa fie o zi mai obișnuită sa ma ocup de tot ce te-ai străduit sa-mi faci aici pentru a functiona asa cum miasi dori eu
eauto
7

Mar Mar 10, 2026 7:47 pm

stelicastelica scrie:
Adaugi acest fișier _org la calea din \main\Becker(icon)... așa cum sugerează și numele, deci iată-ne... directorul residentflasch(Becker)\navigator-org (cel pe care l-ai modificat)\navigator.exe (lansează becker)... acum caută hărți, merge la sys.txt și acolo maps=... mergi la SDMMC\apoi aici\ și avem hărți... doar o scurtă trecere.

Folderele pot avea nume diferite, dar în aceste treceri, trebuie să corespundă cu numele real de pe dispozitiv, de exemplu, scrii navigator_org.

Un punct la sfârșit și nu voi găsi acest folder (greșeală de scriere). Ce nume din fișierul text trebuie să fie numele real al unui astfel de folder sau fișier
Alte întrebări?
Ce vrei să-mi trimiți?
Ultima oară modificat Mar Mar 10, 2026 7:51 pm de către eauto, modificat 1 dată în total.
eauto
7

Mar Mar 10, 2026 7:50 pm

stelicastelica scrie:
Mar Mar 10, 2026 7:45 pm
eauto scrie:
stelicastelica scrie:

ICONXPBUTTON
x = 350
y = 188
Offset=0
QuitOnExecute = da
SizeNormal = 200
SizePushed = 200
ScaleAlpha = 100
ScaleAlpha = 50
Imi cer scuze ca răspund mai greu dar azi am program mai lung si nu am leptopul la mine. Ce scriu e de pe telefon sper ca mine sa fie o zi mai obișnuită sa ma ocup de tot ce te-ai străduit sa-mi faci aici pentru a functiona asa cum miasi dori eu
Nu te voi mai deranja :))
stelicastelica
9

Mar Mar 10, 2026 8:04 pm

Nuu,, vreau sa nu ma deranjezi. Din contra vreau sa fiu deranjat cu tot ce poti sa-mi oferi din cunoștințele tale in Becker si nu numai
stelicastelica
9

Mar Mar 10, 2026 8:15 pm

eauto scrie:
stelicastelica scrie:
Adaugi acest fișier _org la calea din \main\Becker(icon)... așa cum sugerează și numele, deci iată-ne... directorul residentflasch(Becker)\navigator-org (cel pe care l-ai modificat)\navigator.exe (lansează becker)... acum caută hărți, merge la sys.txt și acolo maps=... mergi la SDMMC\apoi aici\ și avem hărți... doar o scurtă trecere.

Folderele pot avea nume diferite, dar în aceste treceri, trebuie să corespundă cu numele real de pe dispozitiv, de exemplu, scrii navigator_org.

Un punct la sfârșit și nu voi găsi acest folder (greșeală de scriere). Ce nume din fișierul text trebuie să fie numele real al unui astfel de folder sau fișier
Alte întrebări?
Ce vrei să-mi trimiți?
La ce anume te referi, cu întrebarea Ce anume vrei sa-mi trimiți?
eauto
7

Mar Mar 10, 2026 9:54 pm

stelicastelica scrie:
Mar Mar 10, 2026 8:15 pm
eauto scrie:
stelicastelica scrie:

Alte întrebări?
Ce vrei să-mi trimiți?
stelicastelica scrie: ↑Mar Mar 10, 2026 7:35 pm
Da cred ca ar fi cel mai usor pentru mine daca le-ai face pe gps tau si sal unici un link gata facut.

La ce anume te referi, cu întrebarea Ce anume vrei sa-mi trimiți?
eauto
7

Mie Mar 11, 2026 8:27 am

Rezumatul întregului :)

Introducem și înlocuim cinci fișiere responsabile pentru TMC în navigatorul de pe Becker, precum și folderul TMC care se află în folderul de conținut.
TMC Primo și Panelul de Selecție
https://pixeldrain.com/u/CiLFsa1v
Content\Tmc
https://pixeldrain.com/u/UCCAtddT
Setul include hărți ale României Q4_25

Program Becker care acceptă hărți Q4_25 (license, pe altele nu vede hărțile din estul UE)
(Fani Becker, acest program vă va rezolva toate problemele :))
Becker TruckNav_BBF40.rar
https://pixeldrain.com/u/3i6F3uJf

îl înlocuim cu navigatorul original (original, schimbăm numele, de exemplu navigator_org)
Descrierea programului pe pagina forumului
viewtopic.php?f=55&t=4794

Acesta este panoul de selecție cu calea către Becker original
https://pixeldrain.com/u/caSLxA4Y

Fișiere care trebuie modificate sau adăugate pentru ca TMC să funcționeze într-un alt program Becker neoriginal
https://pixeldrain.com/u/ojj7CMBk

Versiunile de software Becker funcționează cu hărți noi ( cu licența furnizată mai jos) :

Becker _ BBF30_activ6.rar
https://pixeldrain.com/u/d71vh2r6

Becker _ BBF40 BT
https://pixeldrain.com/u/ReRAcKCk

Programul va funcționa și pe alte dispozitive. Pur și simplu schimbați numele dispozitivului în fișierul sys.txt, de exemplu:

[cmdownloader]
device_type="BBF30"

[device]
device_code_param=2148
content_code_param=2149
type="becker_BBF3"
sku="bbf30"

și veți obține interfața BBF30 fără butonul telefonului.

[cmdownloader]
device_type="BBF02"

[device]
device_code_param=2148
content_code_param=2149
type="becker_BBF0"
sku="bbf02"

...transit 5 etc.

Subiecte mai complexe, hărți, instrucțiuni și sfaturi pot fi găsite pe forumul respectat și reputat de aici, unde am găsit toate informațiile pe care vi le împărtășesc. Cu cele mai bune urări.

ps
Cu această licență, harta Q4_25 va fi văzută și de Becker „original”.
Europe_map_NQ_Truck_2025_Q4.rar
https://pixeldrain.com/u/uCB5d38U
Ultima oară modificat Mar Mar 17, 2026 10:33 pm de către eauto, modificat de 8 ori în total.
stelicastelica
9

Mie Mar 11, 2026 11:44 am

Mulțumesc mult de tot . Am crezut ca nu o sami mai răspunzi dupa atitea întrebări 🤣dupa ce termin munca diseara ma apuc de treaba si te anut ce am reușit o zi buna
ozzycao
Has thanked: 16 ori
Been thanked: 3 ori

Joi Mar 12, 2026 12:05 pm

hello! i'm from Brazil and was thinking about try Becker. Does anybody know if I can find new maps for Brazil?
thanks a lot!
stelicastelica
9

Lun Mar 16, 2026 10:26 pm

Am urat aici poza de la gps Becker BE B70
Are cineva cu kit tratat Becker pentru acest model ?
Fişiere ataşate
becker BE B70.jpeg
eauto
7

Lun Mar 30, 2026 6:28 pm

stelicastelica scrie:
Lun Mar 16, 2026 10:26 pm
Am urat aici poza de la gps Becker BE B70
Are cineva cu kit tratat Becker pentru acest model ?

https://pixeldrain.com/u/Xf4sxNNU
Înlocuiți „navigator” și adăugați hărți, puncte de interes, clădiri etc.

Dacă doriți să plasați hărți pe card, creați un folder „aici” și adăugați hărți, puncte de interes și clădiri în el. Fișierul text sys conține următoarea secțiune:

[foldere]
has_secondary_root=0
;buildings="..\..\..\SDMMC\Here\building"
;maps="..\..\..\SDMMC\Here\map"
;poi="..\..\..\SDMMC\Here\poi"

Eliminați punct și virgulă dinaintea liniilor:

[foldere]
has_secondary_root=0
buildings="..\..\..\SDMMC\Here\building"
maps="..\..\..\SDMMC\Here\map"
poi="..\..\..\SDMMC\Here\poi"

și de pe dispozitiv: salvare, hărți, POI-uri și clădiri
Pentru a configura dispozitivul să recepționeze semnale TMC, lipiți/înlocuiți fișierele originale (5) din folderul navigator.
ps
Acest subiect a fost discutat mai sus.

PS
Dacă doriți panoul de prezentare original,
eliminați această secțiune din fișierul sys.txt:

[loading]
loading_bmp="loading.jpg"

...sau creați-vă propriul panou JPG :) (navigator\ui_becker_hd\800_480\loading)

BBF70 nu este altceva decât BBF30, doar în versiunea „zi de naștere” :)
Scrie răspuns

Înapoi la “Becker”