Blinking, flashing, flickering iGO Primo

versus
Mesaje: 98
Membru din: Joi Ian 26, 2017 3:34 pm
Localitate: Arad
Has thanked: 33 ori
Been thanked: 96 ori

#1

Dum Mai 27, 2018 12:52 pm

Se da un iGO Primo cu conteent "iGO.Primo.2018.Q1.HERE.Europe" instalat pe o navigatie auto dedicata cu Android 7.1.2

Asta e navigatia, destul de dotata ca si resurse:

https://www.seicane.com/android-afterma ... ab-s018807

Totul functioneaza in parametrii (zic eu), dar din mottive pe care nu le inteleg, o data la cateva minute isi face ca un fel de refresh vizual, un fel de blinking/flickering si devine deranjant...

Ce ar putea sa aibe si cam care ar fi rezolvarea ?

Multumesc !
Ce nu te omoară, te face mai puternic !
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 640
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 193 ori
Been thanked: 881 ori

Moderare

#2

Dum Mai 27, 2018 1:38 pm

poate un mic video cu momentul respectiv , ca altfel habar nu am despre ce poate fi vorba
versus
Mesaje: 98
Membru din: Joi Ian 26, 2017 3:34 pm
Localitate: Arad
Has thanked: 33 ori
Been thanked: 96 ori

#3

Dum Mai 27, 2018 3:37 pm

Mi-e greu sa surprind un video din cauza reflexiei ecranului, dar fenomenul e relativ usor de descris si imaginat, odata la cateva minute isi face un mic reload/refresh, se intrerupe imaginea pe display pentru aproximativ o secunda, apoi din nou functioneaza fara intreruperi cateva minute, apoi fenomenul se repeta, doar un mic refresh/reload pe display, mai mult un fel de tremur al imaginii, nicidecum o intrerupere in functionalitatea softului, iGO ramane functional, doar se intrerupe vizibilitatea pe display pentru aproximativ o secunda ca si cum si-ar cauta sau incarca ceva, e ca si cum ar "clipi:...

In urma cautarilor intense, am inteles ca ar fi vorba de gestionarea de care iGO, deficitara in unele cazuri si pe undele device-uri a (memoriie ram ?) si ca la multi s-a rezolvat adaugand in sys.txt la linia [debug] liniile de cod respective:

max_memory=400000000
reserve_memory=15000000
cache=2048

Astfel incat debug-ul meu arata acum astfel:

[debug]
imei="000000000000000"
skip_eula=0
screenshotsavecameraini=0
screenshotfilename="/captures/image_%02d.jpg"
experimental_features=1
show_battery_percent=0
show_signpost=1
max_memory=400000000
reserve_memory=15000000
cache=2048

Din pacate adaugarea celor 3 linii la [debug] nu u rezolvat problema, stiu doar ca am incercat o eventuala solutie gasita, nu stiu daca e si aferenta problemei pe care o intampin eu momentan.

Astept cu interes si alte recomandari, poate s-au mai confruntat si altii cu astfel de problema/comportament !

Multumnesc !
Ce nu te omoară, te face mai puternic !
chirm
Mesaje: 128
Membru din: Lun Feb 19, 2018 7:04 am
Has thanked: 5 ori
Been thanked: 57 ori

#4

Lun Mai 28, 2018 6:26 am

versus scrie:
Dum Mai 27, 2018 12:52 pm
Se da un iGO Primo cu conteent "iGO.Primo.2018.Q1.HERE.Europe" instalat pe o navigatie auto dedicata cu Android 7.1.2

Asta e navigatia, destul de dotata ca si resurse:

https://www.seicane.com/android-afterma ... ab-s018807

Totul functioneaza in parametrii (zic eu), dar din mottive pe care nu le inteleg, o data la cateva minute isi face ca un fel de refresh vizual, un fel de blinking/flickering si devine deranjant...

Ce ar putea sa aibe si cam care ar fi rezolvarea ?

Multumesc !
Incearca alt Primo tot la fel de "dotat" sau chiar mai bun , sunt destule pe aici. Alta cauza poate fi o defectiune a devicelui.
versus
Mesaje: 98
Membru din: Joi Ian 26, 2017 3:34 pm
Localitate: Arad
Has thanked: 33 ori
Been thanked: 96 ori

#5

Lun Mai 28, 2018 9:01 am

Cand scriiam "Dotat" ma reefeream la device, nicidecum la kit-ul iGO, dotat in sensul in care are destule resurse (RAM + Procesor) incat nu ala sa fie motivul...!

Orice kit as instala (nu foarte multe merg instalate), face la fel...iar daca device-ul ar fii "defect" ar avea acelasi comportament si in celelalte aplicatii de profil (waze, maps, sygic), iGO e singura ccu acest comportament, asadar prin deductie logica, e ceva de la iGO, o setare, ceva, nu stiu..!
Ce nu te omoară, te face mai puternic !
versus
Mesaje: 98
Membru din: Joi Ian 26, 2017 3:34 pm
Localitate: Arad
Has thanked: 33 ori
Been thanked: 96 ori

#6

Mar Iul 03, 2018 1:14 pm

Ecranul palpaie, se face display-ul negru, la voce, la avertizarea sonora pe speedcam la tot ce e sunet !

A mai patit cineva si daca da cum s-a rezolvat ?
Ce nu te omoară, te face mai puternic !
sosonel
Mesaje: 62
Membru din: Sâm Sep 23, 2017 4:28 pm
Has thanked: 14 ori
Been thanked: 43 ori

#7

Mar Iul 03, 2018 2:04 pm

versus scrie:
Mar Iul 03, 2018 1:14 pm
Ecranul palpaie, se face display-ul negru, la voce, la avertizarea sonora pe speedcam la tot ce e sunet !

A mai patit cineva si daca da cum s-a rezolvat ?
Salut!
Eu am pățit! Același kit iGo, același dispozitiv uneori după instalare făcea, alteori nu. Exact nu știu de ce, dar am observat ca, fenomenul se producea, atunci când după instalare, mai umblam in folderele programului (ux, skin) sau in SYS. Ultima data m-a disperat si rezulta ca era cardul pe care aveam hărțile (addon).
Acum utilizez exact același kit. I-am scos tot ce era in plus. In Voice si Lang i-am lăsat doar vocile/limba folosite, fara skin .....etc
Daca ai hărțile pe card, încearcă sa faci o instalare noua si probează cu o singura harta, in memoria interna.
Avatar utilizator
rcv64
Moderator
Mesaje: 4101
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:24 am
Localitate: La mare
Has thanked: 835 ori
Been thanked: 3028 ori

Moderare

#8

Mar Iul 03, 2018 2:05 pm

Un iGO NextGen ai incercat?
Nu-mi mai trimite-ti mesaje pe email, raspund rar la ele, rezolvam toate problemele aici pe forum.
versus
Mesaje: 98
Membru din: Joi Ian 26, 2017 3:34 pm
Localitate: Arad
Has thanked: 33 ori
Been thanked: 96 ori

#9

Mar Iul 03, 2018 3:25 pm

rcv64 scrie:
Mar Iul 03, 2018 2:05 pm
Un iGO NextGen ai incercat?
Da, pe dispozitivul pe care il am eu, la rezolutia de 1024X600, orice NextGen am incercat sa instalez (Basar sau Israel) s-a terminat cu erori imediat dupa instalare, resetare, restartare, etc, inutilizabile.

Dispozitivul e asta:

https://www.seicane.com/android-afterma ... ab-s018807
Ce nu te omoară, te face mai puternic !
versus
Mesaje: 98
Membru din: Joi Ian 26, 2017 3:34 pm
Localitate: Arad
Has thanked: 33 ori
Been thanked: 96 ori

#10

Mar Iul 03, 2018 3:26 pm

sosonel scrie:
Mar Iul 03, 2018 2:04 pm
versus scrie:
Mar Iul 03, 2018 1:14 pm
Ecranul palpaie, se face display-ul negru, la voce, la avertizarea sonora pe speedcam la tot ce e sunet !

A mai patit cineva si daca da cum s-a rezolvat ?
Daca ai hărțile pe card, încearcă sa faci o instalare noua si probează cu o singura harta, in memoria interna.
Kit-ul, precum si hartile sunt instalate in memoria interna.

Eu nu am umblat nici la sys, nici la ux, nici l skin, toate sunt pe default, doar la setarile predefinite din soft.

Dispozitivul pe care e instalat kit-ul e asta, resurse are mai mult decat suficiente:

https://www.seicane.com/android-afterma ... ab-s018807

De multe ori setez destinatia ii dau start si intra in display negru, dureaza minute pana reapare pe display traseul, daca mai si ascult radio e inutilizabil, palpaie si intra in blank non stop.
Ce nu te omoară, te face mai puternic !
chirm
Mesaje: 128
Membru din: Lun Feb 19, 2018 7:04 am
Has thanked: 5 ori
Been thanked: 57 ori

#11

Mar Iul 03, 2018 4:03 pm

Interesant are slot microSD dedicat si mufa antena numai pt. GPS , ei recomandat Sygic, posibil ca "dotarea pe partetea GPS" sa nu fie suficienta pt. un Primo full.
@ sosonel a recomandat sa elimini mai multe fisiere, ramane doar strictul necesar, nu sa umblii prin ele.
PS antena GPS e montata?
Si inca o chestie verifica tensiunea de alimentare cand functioneaza pe audio/sonor.
versus
Mesaje: 98
Membru din: Joi Ian 26, 2017 3:34 pm
Localitate: Arad
Has thanked: 33 ori
Been thanked: 96 ori

#12

Mar Iul 03, 2018 6:13 pm

chirm scrie:
Mar Iul 03, 2018 4:03 pm
Interesant are slot microSD dedicat si mufa antena numai pt. GPS , ei recomandat Sygic, posibil ca "dotarea pe partetea GPS" sa nu fie suficienta pt. un Primo full.
@ sosonel a recomandat sa elimini mai multe fisiere, ramane doar strictul necesar, nu sa umblii prin ele.
PS antena GPS e montata?
Si inca o chestie verifica tensiunea de alimentare cand functioneaza pe audio/sonor.
Long story short:

Navigatia a fost comandata la importatorul din Romania, ei au comandat-o la furnizor in China si dupa 4 saptamani am avut-o, din cate am inteles, importatorul din Ro. a instalat iGO-ul cand a ajuns coletul la ei, out of the box nu avea iGO.

Are microSD dedicat pentru GPS, dar cu toate astea el a venit instalat cu "iGO Primo 9.6.7.281004" pe memoria interna, era o versiune mai veche de iGO Primo care nu accepta update la harti, ii stergeam hartile vechi, puneam ultimul pack Here iar la bootare, la secventa loading maps se inchidea (venea cu harti mai vechi TomTom 2016), la bootare imi arata "NavGear Primo Navigation in 3D".

La ce ar folosi totusi slotul ala microSD dedicat pentru GPS, nu am idee, se poate instala iGO pe el, sau...? El vine cu slot, nu si cu microSD, cu ceva preinstalat ! Oricum, functionarea de pe memoria interna ar trebui sa fie mai usor incarcabila de sistem decat de pe card, nu ?!

I-am comunicat asta furnizorului si mi-au trimis un kit "prelucrat", luat de pe aici, din cate mi-au spus ei si care ma asigurau ca e testat si merge pe navigatia asta "IGO_9.6.29.329069 " e versiunea, merge intr-adevar, dar cu problemele semnalate mai sus !

Ce ar insemna sa elimin "mai multe fisiere", ce anume sa elimin si de ce ? Hartile, Poi-urile si Cladirile (in plus) fata de cele .Ro pot interfera, ingreuna functionarea ? Momentan functioneaza cu "iGO.Primo.2018.Q1.HERE.Europe", pachetul complet, le-am pus pe toate ca nu sti niciodate pe unde ajungi, sa fie acolo, spatiu am !

@sosonel spunea ca a sesizat comportamentul pus in discutie de mine cand umbla dupa instalare, prin sys, prin ux, etc, ceea ce eu nu am facut !

Da, antena GPS e montata, nu am reclamat aici pierderi de semnal GPS ci cu totul altceva, cu semnalul GPS stau bine !

La tensiuni nu ma bag ca nu ma pricep, dar navigatia a fost montata de un service specializat care la instalare au verificat-o si ras verificat-o.

In descriere, la harti suportate zice asa: "Support map: IGO Sygic map for Android 7.1and Google map"

Am si Sygic pe ea (cu licenta) si Waze si Maps, dar eu sunt obisnuit cu iGO prin urmare iGO as vrea sa folosesc.

PS. Daca as identifica ce anume produce toate acel delay la afisare, acele intreruperi si flashuri pe display, totul ar fi ok !

Mersi !
Ce nu te omoară, te face mai puternic !
Enigma31
Mesaje: 276
Membru din: Dum Iul 16, 2017 1:23 pm
Has thanked: 111 ori
Been thanked: 94 ori

#13

Sâm Sep 01, 2018 7:35 pm

Salutare colegi din nou! A mai descoperit cineva soluția la problema expusa de versus? Am avut aceiași problemă pe un gps cu sistem android,am incercat instalarea mai multor kituri,dar mereu da senzația că ,,face cu ochiul,, și dispare imaginea complet că mai apoi sa revină după câteva secunde,de cele mai multe ori cand incepe sa vorbeasca etc....Dupa foarte multe incercari cred ca am descoperit o solutie si poate va fi de ajutor si altor colegi....In folderul content am renuntat la ux,la folderul car (am lasat doar sageata),la dem,tmc etc,mai bine zis am renuntat cam la toate mai putin la poi,map,building,phoneme si speedcam,dar in acest ultim folder am inlocuit fisierele ce le folosesc in mod normal pentru android cu un fisier text care contine toate camerele...Poate nu e solutia cea mai corecta,dar functioneaza 100%....Oricare alta varianta am incercat-o ,sau cel putin asa cred si nu a functionat sub nici o forma....Salutare si drumuri bune tuturor!
P.S : Daca cineva descopera ceva mai concret despre cauza inchiderii ecranului,asteptam sugestii....
chirm
Mesaje: 128
Membru din: Lun Feb 19, 2018 7:04 am
Has thanked: 5 ori
Been thanked: 57 ori

#14

Dum Sep 02, 2018 7:29 am

Banuiesc ca deviceul e depasit/prost conceput/ slab calitativ, oricum ai facut bine cand ai eliminat multe "inutile".
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii generale iGO”