IGO Truck cu TMC functional

Scrie răspuns
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 614
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 186 ori
Been thanked: 809 ori

Moderare

#76

Mar Iun 23, 2020 6:34 pm

nu imi place tonul folosit in ultimele discutii aici , eu va recomand tuturor celor ce vor anumite lucruri de la gps-ul sau sa experimenteze si singuri si nu doar sa astepte mura-n gura rezolvari , pentru TMC eu va recomand sa testati cate o licenta pe rand si cate un fisier TMC pana ajungeti la rezultatul dorit , umpland folderul license , niciodata nu veti sti ce anume activeaza licentele respective , nu folositi prea multe fisiere TMC in folderul TMC din content .
Avatar utilizator
Mariustom
Mesaje: 47
Membru din: Mar Mar 28, 2017 7:14 am
Localitate: Augsburg
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 13 ori

#77

Mar Iun 23, 2020 6:42 pm

OK, daca se crede ca am sarit calul, mea culpa.
Am zis ca am incercat si testat diverse variante. Iar in folderul tmc din content, pe Germania am un singur fisier, Germany_HERE_1.0_150520.tmc
Ok, am gresit ca, dupa ce am incercat si m-am enervat, am cerut ajutor aici, pe forum, fiind inteles gresit, ba ca nu am TMC, ba ca sunt intr-o zona fara TMC Pro.
OK, am gresit si ma opresc ...
equilibriumer
Mesaje: 56
Membru din: Mie Noi 28, 2018 8:16 am
Has thanked: 10 ori
Been thanked: 17 ori

#78

Mie Iun 24, 2020 10:02 am

Că să fi sigur că nu ai nimic lipsă pune in folderul license și tmc tot ce tine de Germania și tmc
equilibriumer
Mesaje: 56
Membru din: Mie Noi 28, 2018 8:16 am
Has thanked: 10 ori
Been thanked: 17 ori

#79

Mie Iun 24, 2020 10:17 am

sper sa te ajute
Fişiere ataşate
Full Licenses Cserrobi Updated on 2020.02.11.zip
(5.73 MiB) Descărcat de 20 ori
victorpetroi
Moderator
Mesaje: 389
Membru din: Vin Dec 16, 2016 6:26 pm
Has thanked: 745 ori
Been thanked: 1133 ori

Moderare

#80

Mie Iun 24, 2020 4:32 pm

TMC-ul Pro pe receptoarele Avanteq are legatura cu licenta Avanteq, fisierul cu extensia "con". Degeaba se pune un soft crack-uit si licentele *.tmc din folderul TMC. La achizitionarea de pe naviextras a licentei pentru TMC este schimbata si licenta Avanteq, *.con. Scurt si la obiect. Doritorii de teste si care au un soft genuine pe aparatele Blaupunkt, dar cu acelasi chipset Avanteq pot sa achizitioneze TMC Here pentru Germania. Costa in jur de 30 - 40 euro. Apoi folosind tool-urile lui @ablbd pot sa isi modifice aparatele sa functioneze TMC folosind licenta cumparata si pe alte aparate. Asa ca puteti sa va contactati in privat sa strangeti mana de la mana si pe imprumut ceva euro si sa cumparati licenta TMC.
Nu am vazut pe nimeni sa foloseasca tool-urile lui @ablbd si sa le ofere aici.
Sunt useri care au achizitionat aparate care aveau TMC Pro si nu au oferit nimic. De curand cineva a "lucrat " la un Transit 70 care avea licenta Avanteq TMC Pro. Parca voia iGO Primo si sa functioneze TMC. In acea discutie am specificat ca nu este chiar atat de usor sa ridici TMC-ul in iGO Primo pe aparatele cu ecran capacitiv. Nu a folosit acele programe. Pe acest forum sunt foarte multi useri care au aparate genuine si niciodata nu au oferit nimic.
Din partea mea s-a incheiat daruirea de softuri si altele... Eu si @secuiu ne-am ales cu licente blocate la aparate cu software truck si LMU.
salesincu
Mesaje: 64
Membru din: Dum Dec 18, 2016 7:30 pm
Has thanked: 89 ori
Been thanked: 20 ori

#81

Mie Iun 24, 2020 5:55 pm

@victorpetroi .... am o singura chestie de "comentat" la postarea ta (ma bag si eu ca musca-n ..."acolo"). Poate ar folosi unii si altii tool-urile lui @ablbd ... pentru povestea cu licentele de TMC Pro (si la altele ... ce-or mai sti tool-urile alea) ....dar nu stiu sa o faca (asta ma include si pe mine .... bineinteles). Poate un mic tutorial despre cum se face asta .... n-ar strica. Zic si eu .... nu dau cu paru' ...
De exemplu eu am un Becker Professional 6SL (am mai postat eu despre el) .... daca mi-ai zice ... fa-drege cu tool-urile lui @ablbd ... licente-chestii ... m-as uita precum curca-n lemne. As face-o ... daca m-as pricepe ... dar decat sa-l fac varza ... mai bine nu. E rea vointa/zgarcenie/etc. de genul asta ???? In fine ...
Avatar utilizator
Mariustom
Mesaje: 47
Membru din: Mar Mar 28, 2017 7:14 am
Localitate: Augsburg
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 13 ori

#82

Mie Iun 24, 2020 8:56 pm

Desi am si mi-am promis ca ma opresc, simt nevoia, daca tot am provocat fara sa vreau acest tambalau, ca nu pot sa-i zic frumos altfel, sa explic putin.
Dupa tentativa esuata de ai pune la al meu TP53 fw de 54, abia am reusit, cu ajutorul maestrului @ablbd sa functioneze TMC-ul. Asa cum am scris acolo, am incercat diverse variante/solutii fara a reusi mai mult de atat. Doar mai rau. Spun acestea pt ca ma simt vizat de vorbele lui @secuiu "doar sa astepte mura-n gura rezolvari"
Totul a inceput cu:
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Daca va uitati mai sus de acest mesaj, in pag 3 din acest topic, veti vedea ca am atasat ultimele dll-uri originale (fara a mi se cere, le-am oferit de bucurie) si kit-ul de Primo cu care am reusit, atunci, sa prind TMC.
Cu toate aceste discutii, cautari pe net, nervi provocati de mine mie si, probabil, altora, nimeni nu a gasit o solutie. Pt ca aceasta solutie nu depinde (ca in alte cazuri) de licentele tmc. Banuiesc. E mai mult ceva legat de modulul TMC, Avanteq, care e mai ciufut pe Blaupunkt decat pe Becker. Asta pt ca pe Becker s-a reusit receptia TMC Pro, pe Blaupunkt inca nu. Sau, cel putin nu a iesit la vedere :)
Legat de licentele tmc, aveam varianta mai noua de la Cserrobi, respectiv "Full Licenses Cserrobi Updated on 2020.04.12".
Nu am obligat pe nimeni sa ma ajute, dar am pretentia morala ca, atunci cand cineva o face, sa nu vina cu presupuneri subtile ca as fi inapoiat. Pt ca e usor sa jignesti (ceea ce eu nu am facut) fara a cunoaste pe celalalt.
Reactia mea:
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
a venit dupa ce am fost acuzat ca "poate ești în zona de Free,poate primești mesaje pay dar nu realizezi daca te aștepți să apară scris TMCPRO"
Pai nu e insulta la inteligenta ???
Asta dupa ce in mesajul precedent am scris: "Chiar ai impresia ca cer imposibilul cu buna stiinta???"
Si dupa ce domn secuiu zice "va recomand sa testati cate o licenta pe rand si cate un fisier TMC pana ajungeti la rezultatul dorit" primesc sugestia "pune in folderul license și tmc tot ce tine de Germania și tmc" :shock:
Mai sa fie !!!
@victorpetroi spui ca "Doritorii de teste si care au un soft genuine pe aparatele Blaupunkt, dar cu acelasi chipset Avanteq pot sa achizitioneze TMC Here pentru Germania. Costa in jur de 30 - 40 euro." Daca tu imi dai un link spre asa ceva, eu promit, singur, ca il cumpar. Si, cu ajutorul vostru, sa il ofer aici.
Asta pt ca daca te uiti in poza asta:
Imagine
nu gasesti Germania pt acest model. Sincer, am cautat dar n-am gasit :cry:

In incheiere, dupa atata timp pierdut (zic carcotasii) vreau sa va spun ca imi pare rau ca v-ati ales cu licente blocate. Nu e asta nici scopul nici interesul meu !!!
Dar observ ca, din motive diverse s-a pierdut esenta si scopul forumului, acela de a ajuta pe cei ce cer ajutor, in limita timpului si rabdarii celor ce pot oferii chiar si un sfat, sugestie. Daca nu, hai sa-si deschida fiecare un topic si sa se laude in el ca ce bun e sau ce nebunie de gps are si cum l-a transformat. Iar ceilalti sa-i scrie ode si osanale.
Pt cei ce n-au prins asa ceva, sa caute pe net :D
Prin atitudinea asta gen "hai sictir, chinuie-te si dupa ce imi trimiti poze/filme cu tine in ceasul mortii cu gps-ul in mana te bag in seama" dati apa la moara conspirationistilor care abia asteapta sa arate cu degetul si sa acuze in stanga si dreapta ca ce rai sunteti.
Daca am deranjat pe cineva imi cer scuze ! Nu a fost cu intentie. Dar mi se pare deja aiurea situatia actuala.
Trebuie sa inchei caci altfel sunt banuit ca-s ... muiere :roll: :D :D
Fiti zen, iubiti si sa fiti iubiti ! ;)
Avatar utilizator
secuiu
Moderator
Mesaje: 614
Membru din: Dum Feb 11, 2018 11:25 am
Has thanked: 186 ori
Been thanked: 809 ori

Moderare

#83

Mie Iun 24, 2020 10:24 pm

Astazi am facut teste pe un becker active 6 , teste TMC cu igo primo , am constatat pentru al meu becker active 6 ca licentele de la Becker revo 2 nu au niciu-n efect, astfel am eliminat toate licentele in afara de licenta aparatului + licenta de harti , pentru UK am folosit pe rand toate cele 4 fisiere TMC , testul a durat 6 minute pentru fiecare fisier TMC in parte si rezultatele sunt urmatoarele :
-ITIS TMC file 37 evenimente
-INRIX TMC file 36 evenimente
-Traffic Master File 36 evenimente
-Navteq TMC file 20 evenimente
-Cu Licente becker revo 2 , 7 evenimente test 10 minute
Testul este facut in casa , nu stiu cat de mult conteaza asta

Cum se testeaza la rece in casa fara sa coborati la masina , asigurativa mai intai ca gps-ul sa prinda o singura data conexiune la satelit , apoi nu mai este necesar

am mai constatat ca anumite licente becker nu activeaza deloc fisiere TMC

Imagine
in prima poza aparatul a stat mai mult de 6 minute

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Avatar utilizator
Mariustom
Mesaje: 47
Membru din: Mar Mar 28, 2017 7:14 am
Localitate: Augsburg
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 13 ori

#84

Joi Iun 25, 2020 11:52 am

secuiu scrie:
Mie Iun 24, 2020 10:24 pm
...
Cum se testeaza la rece in casa fara sa coborati la masina , asigurativa mai intai ca gps-ul sa prinda o singura data conexiune la satelit , apoi nu mai este necesar
...
Pt ca pot si ca-mi permit, cum zicea Margherita a Clejanilor, as sugera si o alta varianta.
Solutia propusa de d-l Costel, prin receptia satelitilor gps, se face pt localizarea pozitiei curente a.i. receptia evenimentelor TMC sa fie din zona respectiva.
Eu propun si o alta varianta, pt cei ce nu prind usor semnal gps. In sys, la [gps] se introduc randurile
default_latitude=xx.xxxxxx
default_longitude=yy.yyyyyy
unde x si y se inlocuiesc cu pozitia dorita din google maps, urmat de modificarea numelui folderului save din radacina aparatului, a.i. la repornire aparatul va va arata pozitia dorita fara conexiune la satelit.
Daca tot promovez si sustin ideea de a ajuta benevol fara a acuza sau a ne sui pe un piedestal (sic :P ) va ofer 2 fisiere de licenta ce acopera necesarul pt un aparat GPS WinCE cu Primo instalat, pt teste.
Si ca sa bag putin bătu prin gard:
@secuiu, a fost greu sa fii uman?
Nu e atac la persoana, e pur si simplu o gluma, sa mai destind putin atmosfera, prea ne-am inrait unii pe altii :cry:

PS: ma bucur mult si sincer ca ai prins, chiar si dupa 6 minute, 137 de evenimente. :D
Asta inseamna ca ai receptionat si cele pay, fata de cele 3x, acestea fiind free :(
Oricat ma straduiesc invartind fisierele, maxim tot vreo treizecisiceva reusesc, doar free, adica de pe autostrazi, nu si de pe soselele nationale, marea majoritate pay :oops:
Fişiere ataşate
Lycs.rar
(4.86 KiB) Descărcat de 12 ori
victorpetroi
Moderator
Mesaje: 389
Membru din: Vin Dec 16, 2016 6:26 pm
Has thanked: 745 ori
Been thanked: 1133 ori

Moderare

#85

Vin Iun 26, 2020 3:23 pm

In aceasta discutie am uitat faptul ca Blaupunkt foloseste harti de la TomTom. De aceea nu se poate achizitiona TMC pentru Germania. Din nastere aceste aparate nu pot beneficia, de TMC Pro in Germania, providerul fiind HERE. Nu cred ca ar fi fost atat de fraieri cei de la TomTom sa asigure TMC Pro pentru softurile NNG in defavoarea softurilor proprietare.
Prin urmare singura solutie este folosirea unui receptor extern, asta daca aparatul poate fi pacalit sa lucreze cu acesta. Cea mai buna solutie este achizitionarea unui aparat Becker sau Falk si se rezolva aceasta problema foarte simplu.
Avatar utilizator
Mariustom
Mesaje: 47
Membru din: Mar Mar 28, 2017 7:14 am
Localitate: Augsburg
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 13 ori

#86

Vin Iun 26, 2020 5:21 pm

Off Topic
Mi-ai spart capul ... :oops: :oops: :oops:
Deci am dorit asa de mult ca acu m-am "dezumflat" :cry:
Acum barem stiu ca ceream imposibilul...
Stii, intr-un fel mi-e ciuda, pt ca ce ai zis e "la mintea cocosului", dar orbit fiind sa incerc si sa gasesc varianta castigatoare, nu am vazut-o ... de nas :D
equilibriumer
Mesaje: 56
Membru din: Mie Noi 28, 2018 8:16 am
Has thanked: 10 ori
Been thanked: 17 ori

#87

Vin Iun 26, 2020 5:59 pm

@Mariustom imi cer iertare daca te-am ofesat dar prin remarca 'poate ești în zona de Free,poate primești mesaje pay dar nu realizezi daca te aștepți să apară scris TMCPRO' pentru ca nu intotdeauna imi afisa provider-ul TMC dar daca modifici in sys 'tmc_provider_name_use_old=0" o sa afiseze.
Tot ce am postat a fost in incercare de a te ajuta,nu de a te jigni.Imi cer iertare inca o data.
Experimentand cu primo a ajuns la o concluzi initiala ca provider-ul HERE(TMCPRO) din Germania are o arie de acoperire mult mai slaba ca si cel FREE.De exemplu de la Munchen la Degendorf pe A92 am prins doar FREE.La 5 km de intersectia cu A3 am copiat licentele(care oricum erau deja prezente) cu care am prins provider-ul HERE si imediat la pornire softului au inceput sa 'curga' mesajele.Am lasat sa merga pana a ajuns la vreo 80-90 de mesaje pe aceleasi posturi de radio care cu cateva minute transmiteau doar FREE, cand am zis sa incerc o alta chestie legata de licenta 'tmcfix.lyc',apoi la repornire nu am mai reusit sa prind HERE.O alta linie 'avanteq_source_used=1" care poate ii folositoare.
Imagine

https://drive.google.com/file/d/1a_hemW ... sp=sharing
pentru arhiva foloseste denumirea ce apare pe aparatul din poză
Avatar utilizator
Mariustom
Mesaje: 47
Membru din: Mar Mar 28, 2017 7:14 am
Localitate: Augsburg
Has thanked: 15 ori
Been thanked: 13 ori

#88

Vin Iun 26, 2020 8:18 pm

@equilibriumer scuzele sunt acceptate pt ca chiar m-ai ofensat, deoarece sunt constient si responsabil de ceea ce zic si imi si asum!
Referitor la afirmatia ta, ca sa intelegi ca ce zic imi asum, locuiesc in Augsburg. Daca te uiti aici
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
vei gasi cel putin 2 statii care transmit chiar din oras, fara a socoti si postul aratat in poza de @victorpetroi si copiat de mine.
Crede-ma, chiar nu ma interesa si nu ma intereseaza daca apare provider-ul sau nu, ma intereseaza sa prind evenimentele Pro/pay. Deci chiar nu aveam ambitie sa vad in fata ochilor scris TMC-Pro :!:
Stiu ca ai incercat sa ma ajuti, de aceea am si fost domn fata de tine ;)
Aveam si am in sys cele 2 linii, doar ca la prima am "tmc_provider_name_use_old=1", nu 0. Si nu am gasit niciunde ca trebuie sa fie 0.
Pot si dovedi, pt cei ce inca nu ma cred, ca am cele 2 linii in sys la tmc.
Cu toate ca nu se vede nici o imagine, am reusit sa o vad, am deschis arhiva, o voi proba. Merci
Acum poate sunt inteles de ce am scris mesajul initial
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Pt ca am crezut ca e posibil si doream si eu :cry:

Ehh, asta e. Noi sa fim sanatosi, cu sau fara TMC Pro. :lol:
Caci daca sanatate nu e, nimic nu e !!!
Iubiti si fiti iubiti !!!
ALEXMMRO
Mesaje: 61
Membru din: Sâm Ian 27, 2018 6:30 am
Has thanked: 21 ori
Been thanked: 15 ori

#89

Dum Iun 28, 2020 2:34 pm

Vin si eu cu o intrebare daca cineva imi poate raspunde
,din gramada de fisiere tmc care le am cum imi dau seama care sunt dubluri?
equilibriumer
Mesaje: 56
Membru din: Mie Noi 28, 2018 8:16 am
Has thanked: 10 ori
Been thanked: 17 ori

#90

Dum Iun 28, 2020 6:22 pm

In principiu au aceeași mărime
Scrie răspuns

Înapoi la “iGO Truck ( Camion)”