Salutari tuturor.
Am nevoie de ajutorul vostru pt a pune harti actualizate pe acest GPS pt motociclete.
Mentionez ca inainte de a scrie acest post am folosit functia cautare pt a vedea daca sunt si alte posturi dedicate acestui tip de GPS. Nu am gasit nimic, din pacate.
GPS-ul l-am primit, in urma achizitionarii unei motociclete second hand. Am inteles ca acest GPS ar fi de fapt un Zumo 660.
As dori sa pun un set complet de harti pt Europa (fara tarile nordice si UK) in masura in care este posibil. Memoria interna e limitata, dar cred ca suporta un memory card de pana la 16 gb.
Multumesc anticipat pt ajutorul oferit.
Numai bine!
BMW motorrad navigator IV - Zumo 660
-
- Has thanked: 4 ori
- Been thanked: 1 data
- amami
- 8
- Has thanked: 17 ori
- Been thanked: 1300 ori
Descarcă pe pc programul Garmin express
https://www.garmin.com/it-IT/software/express/windows/
Dupa ce se instalează si deschizi programul, conectează navigatorul cu cablul la pc si vezi ce iti propune programul pentru actualizare.
https://www.garmin.com/it-IT/software/express/windows/
Dupa ce se instalează si deschizi programul, conectează navigatorul cu cablul la pc si vezi ce iti propune programul pentru actualizare.
nu mai am de-a face cu sectorul acesta
-
Salutari @amami .
Multumesc pt raspuns.
Am facut ceea ce ai mentionat in mesaj si am actualizat tot cee ce se cerea a fi actualizat.
Optiunile oferite de aplicatia Garmin Express sunt cele din imaginea atasata. Nici una dintre optiunile oferite nu inlude si harti pt Romania. In plus, impartirea pe regiunile respective nu ma ajuta din punctul de vedere al unui traseu pe care doresc sa-l fac, deoarece tarile tranzitate sunt in regiuni diferite.
Cum as putea instala harti pt acele tari de care am nevoie, plus Romania?
Multumesc anticipat pt ajutor!
Multumesc pt raspuns.
Am facut ceea ce ai mentionat in mesaj si am actualizat tot cee ce se cerea a fi actualizat.
Optiunile oferite de aplicatia Garmin Express sunt cele din imaginea atasata. Nici una dintre optiunile oferite nu inlude si harti pt Romania. In plus, impartirea pe regiunile respective nu ma ajuta din punctul de vedere al unui traseu pe care doresc sa-l fac, deoarece tarile tranzitate sunt in regiuni diferite.
Cum as putea instala harti pt acele tari de care am nevoie, plus Romania?
Multumesc anticipat pt ajutor!
- amami
- 8
Nu imi dau seama cata memorie interna are aparatul.
Probabil ca nu prea multa din moment ce iti propune doar regiuni.
Uite la mine imi propune toata harta Nu ai slot de card de memorie? Probabil ca daca pui un card de memorie o sa poti sa downloadezi toata harta
Probabil ca nu prea multa din moment ce iti propune doar regiuni.
Uite la mine imi propune toata harta Nu ai slot de card de memorie? Probabil ca daca pui un card de memorie o sa poti sa downloadezi toata harta
-
- amami
- 8
Ultima harta, versiunea NTU pentru aparatul tau, o gasesti aici, la postul #2
viewtopic.php?f=42&t=6177
Iar aici la postul #11 gasesti explicatia cum se copiaza hartile
viewtopic.php?f=42&t=5790
viewtopic.php?f=42&t=6177
Iar aici la postul #11 gasesti explicatia cum se copiaza hartile
viewtopic.php?f=42&t=5790
-
Salut.
Am downloadat hartile City Navigator Europe NTU 2025 si am facut pasii sugerati in postarile respective, dar nu pare sa le recunoasca.
Am observat ca in memoria device-ului fisierul cu harti nu poarta numele gmapsupp ci gmapprom.
Vezi te rog imaginile atasate.
Primele doua imagini "system" sunt din memoria aparatului.
Ultimele trei imagini sunt cu memoria externa, folderele create si fisierele copiate.
Oare trebuie sa:
1. sterg fisierul gmapprom din memoria device-ului? sau
2. sa redenumesc fisierele de pe SD card din gmapsupp in gmapprom? sau
3. sa fac diverse combinatii cu fisierele gmapsupp/1 de pe SD card si sa le pun in acelasi folder, fara folder, etc? sau
4. sa fac toate cele de mai sus
Multumesc pt sugestii.
Am downloadat hartile City Navigator Europe NTU 2025 si am facut pasii sugerati in postarile respective, dar nu pare sa le recunoasca.
Am observat ca in memoria device-ului fisierul cu harti nu poarta numele gmapsupp ci gmapprom.
Vezi te rog imaginile atasate.
Primele doua imagini "system" sunt din memoria aparatului.
Ultimele trei imagini sunt cu memoria externa, folderele create si fisierele copiate.
Oare trebuie sa:
1. sterg fisierul gmapprom din memoria device-ului? sau
2. sa redenumesc fisierele de pe SD card din gmapsupp in gmapprom? sau
3. sa fac diverse combinatii cu fisierele gmapsupp/1 de pe SD card si sa le pun in acelasi folder, fara folder, etc? sau
4. sa fac toate cele de mai sus
Multumesc pt sugestii.
- amami
- 8
Nu m-am mai "jucat" demult timp cu device-uri Garmin sau TomTom, deci ceea ce iti spun acum este din amintire sau este posibil sa spun totusi "prostii"
La Garmin, cand se foloseste utilitarul Garmin express pentru actualizare oficiala, se descarca harti blocate-locked care sunt doar pentru acel device. In baza la device ID, care este unic.
Pe site-uri se urca de obicei aceste harti locked si fiecare le deblocheaza , sau se cauta hartile unlocked-deblocate.
In memoria aparatului se gaseste file gmapprom sau gmapsup, iar in memoria externa se poate pune dupa cum ai vazut gmapsup sau gmapsup1.
In cazul tau
1. Probabil ca fisierul gmapprom (harta) este cel descarcat oficial. Sterge acest file si copiaza file gmapprom descarcat unlocked-deblocat.
Fa o proba si vezi daca aparatul recunoaste aceasta harta.
2. In memoria externa hartile se copiaza in folderul creat Garmin sau Map. La tine se vede ca ai creat un folder Maps ceea ce nu este corect.
Aici gasesti ceva informatii la postul #5 si #6 si #7 viewtopic.php?f=42&t=5790, dar nu sunt informatii complete.
Ceea ce vreau sa spun este ca in trecut eu foloseam utilitarul Map Source sau Map Install de la Garmin (nu stiu daca sunt oficiale) care sunt ceva de genul Basecamp, si cu acest utilitar faceam ce harta vroiam eu. Adica din harta originala care avea marimea de peste 7 GB eu pot sa fac o harta cu grupul de tari care ma intereseaza si de o marime mult mai mica in asa fel incat sa intre in memoria aparatului si sa nu creeze conflicte.
Poate vrea amicul Alex1963 sa iti spuna mai multe, in limita timpului disponibil
La Garmin, cand se foloseste utilitarul Garmin express pentru actualizare oficiala, se descarca harti blocate-locked care sunt doar pentru acel device. In baza la device ID, care este unic.
Pe site-uri se urca de obicei aceste harti locked si fiecare le deblocheaza , sau se cauta hartile unlocked-deblocate.
In memoria aparatului se gaseste file gmapprom sau gmapsup, iar in memoria externa se poate pune dupa cum ai vazut gmapsup sau gmapsup1.
In cazul tau
1. Probabil ca fisierul gmapprom (harta) este cel descarcat oficial. Sterge acest file si copiaza file gmapprom descarcat unlocked-deblocat.
Fa o proba si vezi daca aparatul recunoaste aceasta harta.
2. In memoria externa hartile se copiaza in folderul creat Garmin sau Map. La tine se vede ca ai creat un folder Maps ceea ce nu este corect.
Aici gasesti ceva informatii la postul #5 si #6 si #7 viewtopic.php?f=42&t=5790, dar nu sunt informatii complete.
Ceea ce vreau sa spun este ca in trecut eu foloseam utilitarul Map Source sau Map Install de la Garmin (nu stiu daca sunt oficiale) care sunt ceva de genul Basecamp, si cu acest utilitar faceam ce harta vroiam eu. Adica din harta originala care avea marimea de peste 7 GB eu pot sa fac o harta cu grupul de tari care ma intereseaza si de o marime mult mai mica in asa fel incat sa intre in memoria aparatului si sa nu creeze conflicte.
Poate vrea amicul Alex1963 sa iti spuna mai multe, in limita timpului disponibil
- alex1963
- 8
- Has thanked: 1391 ori
- Been thanked: 1057 ori
Sal.
Va trimit continut card .... Scoateti din arhiva si puneti cele doua foldere pe card ....
Este harta Romaniei ...dar mai veche ....
Daca este vazuta ....inseamna ca aparatul este deblocat .....
Atunci puteti pune harti deblocate dupa forum viewtopic.php?f=42&t=6177
In memoria interna ...se pune in ...folderul ascuns "System"...sub denumirea "gmapprom"
Ps.
Se poate si asa....
-o parte este in System ....gmapprom=North (D6159270A)
- jvc este in : ..System ...Jvc(D6136190A''
-pe card de 4 gb ...este ...South (D6210270A)...in folder Map
Va trimit continut card .... Scoateti din arhiva si puneti cele doua foldere pe card ....
Este harta Romaniei ...dar mai veche ....
Daca este vazuta ....inseamna ca aparatul este deblocat .....
Atunci puteti pune harti deblocate dupa forum viewtopic.php?f=42&t=6177
In memoria interna ...se pune in ...folderul ascuns "System"...sub denumirea "gmapprom"
Ps.
Se poate si asa....
-o parte este in System ....gmapprom=North (D6159270A)
- jvc este in : ..System ...Jvc(D6136190A''
-pe card de 4 gb ...este ...South (D6210270A)...in folder Map
-
Salutari @amami & @alex1963 .
Va multumesc amandurora pt bunavointa voastra si pentru ajutorul oferit.
Pana la urma am scos-o la capat, cred, pt ca imi vede ambele harti (nord + sud).
Las aici combinatia castigatoare pt mine, poate va fi de folos si altora:
1. am sters fisierul gmapprom original din system, cel cu harta descarcata prin Garmin Express. Acea harta era limitata la o singura regiune a Europei.
2. pe memoria externa SD am creat un singur folder Garmin, in care am copiat hartile nord si sud, redenumind fisiserele in gmapsupp si gmapsup1. Pun si o captura cu structura folderului pt a fi mai evident. In rest am adaugat ceea ce era in fisierul "Unlocked IMG" de pe City Navigator Europe NTU 2025.10 (viewtopic.php?f=42&t=6177).
3. Am copiat continutul folderului JCV din "Aditional files"/City Navigator Europe NTU 2025.10 in system (memoria interna a aparatului), in folderul cu acelasi nume.
4. Am copiat continutul folderului "Poi"/Continut card primit de la Alex1963 in folderul "Poi" din system (memoria interna).
Nu sunt sigur ca pe partea de "Poi" aparatul are sau isi ia punctele de interes, deoarece nu pare a le gasi la o cautare generala, sau nu fac eu ceea ce trebuie.
Acum mai ramane sa fac o tura cu motorul si sa vad cum se comporta GPS-ul cu hartile noi instalate.
Domnilor, va multumesc inca o data.
Numai bine!
Va multumesc amandurora pt bunavointa voastra si pentru ajutorul oferit.

Pana la urma am scos-o la capat, cred, pt ca imi vede ambele harti (nord + sud).

Las aici combinatia castigatoare pt mine, poate va fi de folos si altora:
1. am sters fisierul gmapprom original din system, cel cu harta descarcata prin Garmin Express. Acea harta era limitata la o singura regiune a Europei.
2. pe memoria externa SD am creat un singur folder Garmin, in care am copiat hartile nord si sud, redenumind fisiserele in gmapsupp si gmapsup1. Pun si o captura cu structura folderului pt a fi mai evident. In rest am adaugat ceea ce era in fisierul "Unlocked IMG" de pe City Navigator Europe NTU 2025.10 (viewtopic.php?f=42&t=6177).
3. Am copiat continutul folderului JCV din "Aditional files"/City Navigator Europe NTU 2025.10 in system (memoria interna a aparatului), in folderul cu acelasi nume.
4. Am copiat continutul folderului "Poi"/Continut card primit de la Alex1963 in folderul "Poi" din system (memoria interna).
Nu sunt sigur ca pe partea de "Poi" aparatul are sau isi ia punctele de interes, deoarece nu pare a le gasi la o cautare generala, sau nu fac eu ceea ce trebuie.
Acum mai ramane sa fac o tura cu motorul si sa vad cum se comporta GPS-ul cu hartile noi instalate.
Domnilor, va multumesc inca o data.
Numai bine!