Galileo

georgedimoiu
Mesaje: 17
Membru din: Vin Feb 10, 2017 1:54 pm
3

#1

Lun Sep 17, 2018 11:19 am

Sistemul de poziționare globală sau GPS-ul european cum mai este numit. funcționează parțial din 2016 și va oferi atunci când va fi funcțional deplin mai multe servicii.
Sistemul Galileo va dispune de următoarele servicii de navigație:

Serviciul deschis (Open Service – OS) va fi gratuit pentru utilizator și va furniza informații de poziționare și de sincronizare în concurență cu alte sisteme globale de navigație prin satelit.
Serviciul pentru siguranța vieții (Safety of Life – SoL), va fi furnizat sectoarelor de transport pentru care siguranța este esențială (sectorul aviației sau sectorul maritim); serviciul va îmbunătăți performanțele prin funcția de integritate, care îi alertează la timp pe utilizatori de scăderea nivelului de precizie.
Serviciul comercial (Commercial Service – CS) va furniza acces la două semnale suplimentare (criptate), pentru a permite un ritm mai ridicat de transfer al datelor și a le garanta utilizatorilor o mai mare precizie.
Serviciul public reglementat (Public Regulated Service – PRS) va furniza informații cu acces controlat de poziționare și de sincronizare anumitor utilizatori care necesită o foarte bună continuitate în serviciu (serviciile de urgență, forțele de securitate, forțele armate).
Serviciul de căutare și salvare (Search And Rescue – SAR), prin care Galileo va contribui la Sistemul internațional de localizare prin satelit pentru căutare și salvare (International Satellite System for Search and Rescue – Cospas-Sarsat). Sateliții Galileo vor putea să detecteze semnalele emise de balizele de pericol plasate la bordul navelor, al avioanelor sau purtate de persoane și să le retransmită centrelor de salvare naționale, pentru a le permite acestora din urmă să stabilească locul producerii accidentului.
Cu toate acestea acest sistem încă e puțin cunoscut. Poate putem noi să adunăm mai multe informații cu privire la programe și hărți.
Deocamdată cunosc o singură sursă de hărți pe Google Play programul numindu-se: Galileo Offline Maps and Navigation. Eu am instalat versiunea de probă și pot spune că funcționează bine dar hărțile sun ca acum 15 ani la Primo. Foarte primitive! Știe cineva ceva mai mult?
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii libere din orice domeniu”