Kia / Hyundai Gen 1

asztalos
Mesaje: 25
Membru din: Joi Dec 22, 2016 9:59 am
4
Has thanked: 22 ori
Been thanked: 32 ori

#1

Joi Noi 28, 2019 4:26 pm

Buna ziua tuturor. Deschid acest topic pentru a evidentia mai mult procedura de update si eventuale probleme ce pot aparea la Kia/Hyundai la navigatia de fabrica, GEN 1.

De mentionat : Gen 1 e singurul care are intrare stick, restul (Gen 2, 4 si 5) se updateaza cu card de memorie. Din cate am citit, Gen 1 si Gen 2 au ca sistem de operare WinCE, restul Android.

Am avut de-a face cu Navigatia Gen 1. Asadar, la versiunile de software care incep cu 4. x .x exista o problema frecventa : dupa ce conectezi telefonul prin bluetooth, unitatea face crash-uri, tot apar erori, se blocheaza unitatea etc etc. Drept urmare m-a rugat o cunostinta buna sa facem ceva in acest sens si eventual si update harti.

FOARTE important : ca sa vorbim de update harti, PRIMA DATA trebuie facut update la versiunea 5.1.3 (e MINIMUL necesar sa poti face update la harti - altfel risti sa-ti brick-uiesti unitatea).

Asadar : verifici versiunea sotware-ului atent. Nicicum nu ignori pasul susmentionat.... M-am documentat pe alte forumuri (nu dau nume de forumuri) si au zis ca DOAR reprezentanta poate face acel update. Dupa cateva zeci de pagini citite am gasit firmware-ul 5.1.3. Am intrebat pe brasilian daca e ok ca nimeni nu zicea nimic. Ideea este ca AM REUSIT sa fac update fara sa moara unitatea. Deja la versunea 5.1.3 nu mai era nicio problema cu bluetooth-ul. A urmat update-ul de harti. Ca sa faci acest lucru, trebuie facut update la versiunea 7.9.4 de soft, la fel si instalate hartile. O sa va atasez TOT ce trebuie in caz ca veti avea nevoie.

Aveti nevoie asadar de un stick CAT MAI MIC, de preferat 8 gb, formatat obligatoriu FAT32 32k. Update-urile se fac toate cu motorul pornit, altfel risti sa se opreasca dupa un anumit timp unitatea.

Pasii de urmat la update Gen 1 Kia / Hyundai :

1. Verifici versiunea...DACA e sub 5.1.3, faci update (o sa postez toate fisierele necesare). Dupa aceea bagi stick-ul si pornesti motorul. Ii dai update

2. Daca ai deja 5.1.3, faci update la 7.9.4 si update harti

Am mai avut un caz in trecut, tot la un Kia Sportage : Avea versiune mai noua decat 5.1.3, am bagat direct hartile cu firmware update si la sfarsit dadea eroare si nu mai pornea unitatea. In acest caz trebuie facut DOWNGRADE la o versiune anterioara (gasiti mai jos). Asa am reusit sa fac. Hartile deja erau pe hdd instalate.

Fisiere necesare :
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
davico
Mesaje: 3
Membru din: Lun Dec 19, 2016 3:35 pm
4
Has thanked: 6 ori

#2

Mar Noi 16, 2021 2:00 pm

Buna! Va rog daca se poate reface linkul de descarcare pentru. Software update from 4.xx to 5.1.3 trebuie sa fac un DOWNGRADE si nu gasesc nicaieri acest soft.Va multumesc!
davico
Mesaje: 3
Membru din: Lun Dec 19, 2016 3:35 pm
4
Has thanked: 6 ori

#3

Mar Noi 16, 2021 2:05 pm

Am incercat sa fac un update de soft varianta 5,1,3 gasit pe un sait rusesc si a sters tot de pe navigatie ,acum apare logoul hyundai dupa care intra direct in windows.
Scrie răspuns

Înapoi la “Sisteme de navigatie din fabrica - alte marci”