Pagina 1 din 7

Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Dum Sep 02, 2018 11:01 am
de NeeK
Firmware Dacia/Renault MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Am vazut prin diverse discutiii mai multe plangeri ca trebuie rescris un firmware, downgrade sau upgrade la o anumita versiune pe MediaNav pentru un anumit motiv si nu stiu sau nu gasesc versiunile dorite.
Pe de alta parte unii si-au blocat unitatea neavand rabdare sa astepte finalizarea update-urilor si mai apoi le trebuie folderele Storage Card si Storage Card 4 pentru repornirea unitatilor.
Astfel m-am gandit sa fac si un asfel de tutorial simplu si sa centralizez discutiile aici pentru a fi mai simplu de urmarit. De altfel vreau sa pun si versiunile de firmware avute testate de mine sau de altcineva garantat si astfel sa ajutam pe cine are nevoie.

Explicatie:
MediaNav-ul contine un fisier "version_info.txt" situat in folderul Storage Card/System prin care defineste versiunea actuala a firmware-ului instalat. In acest fisier e doar versiunea scrisa.
Asa cum e creat acum (cine stie in viitor) MediaNav-ul refuza instalarea unei versiuni MAI MICI sau egale cu versiunea scrisa in acest fisier "version_info.txt".

Pasul 1:
Pentru versiunile MediaNav 1 Standard (versiuni 4.x.x)
Upgrade la un fals 4.0.0
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Dupa acest update sistemul tau devine 4.0.0
Imagine

Imagine

Imagine

Pentru toate versiunile MediaNav 2 Evolution (versiuni 5, 6, 7, 8, 9)
Upgrade la un fals 5.0.0
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Dupa acest update sistemul tau devine 5.0.0.
Imagine

Pentru toate versiunile MediaNav 3 Evolution 2.0 (versiuni 1.0.13.x.x)
Pentru moment nu exista varianta de downgrade. Mai asteptam si vedem ce va apare.

Acum treceti la pasul 2, la updatarea sistemului la o versiune anterioara sau ulterioara. Oricum recomand updatarea cand se poate, la ultima versiune de pe site-ul Dacia/Renault cu Naviextras Tool.

Pasul 2:
Acum puteti sa reinstalati ACEEASI versiune , una MAI MICA sau una mai mare dupa cum aveti nevoie fata de versiunea avuta de firmware. Eu am testat rescrierea aceleiasi versiuni pe un 8.0.5 si a mers fara probleme.
Imagine


FIRMWARE:
Cele testate le adaug aici (se va updata):

MediaNav 1 Standard
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

MediaNav 2 Evolution
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Pentru ca unele versiuni sunt foarte vechi si foarte greu de gasit am sa pun mai jos si alte versiuni. Inainte de a le urca le-am verificat ca si structura daca corespund cu ceea ce spun ca ar fi si sunt.
Cele netestate le adaug aici pentru cine vrea sa le testeze dintr-un motiv sau altul (se va updata):

MediaNav 3 Evolution 2.0 (Linux)
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
ATENTIE:
Stickul USB trebuie formatat FAT32 si gol. Arhiva dezarhivata direct pe stick pentru a evita erorile de scriere /citire.

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Lun Sep 03, 2018 2:36 pm
de rcv64
Stimate coleg, metoda de update fara instalare ai testat-o, este ok ?

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Mar Sep 04, 2018 2:15 am
de NeeK
Eu personal nu am avut nevoie de downgrade sau rescriere a aceleasi versiuni de firmware.
Prin suprascrierea fisierului "version_info.txt" se deblocheaza practic scrierea la orice firmware din categoria respectiva.
Firmware-ele testate de mine 8.0.5 si 9.1.3 sunt cele originale de la Dacia descarcate cu tool-ul lor si facute update pe masina mea de la 7.0.5 -> 8.0.5 -> 9.1.3.
Restul sunt versiuni mai vechi, ce tool-ul de la Dacia/Renault nu ti le mai da acum nicidecum, doar asa le gasesti daca cineva a fost inspirat si si-a salvat update-ul pentru el. Practic si la astea m-am uitat in ele sa vad daca corespund ca structura originala si indicatie de versiune.
In acest moment ultimele versiuni de firmware sunt 4.1.0 pentru cel Clasic si 9.1.3 pentru Evolution ce oricum le recomand de a le lua direct de pe site-ul Dacia/Renault, dar in viitor la un urmator update si acestea vor deveni istorie si iar se vor cauta.
Am vazut cum @giginson spre exemplu cauta sa isi refaca unitatea cu versiunea 6.0.3 ce e foarte veche si greu de gasit. @tonyuras a spus ca prin rescrierea versiunii a scapat de butonul dezactivat dar nu avea arhiva. Am vrut sa ii ajut dar nu pot garanta 100% pentru ea ca nu am testat-o si astfel am pus si folderele separate sa isi ia din ele ce vor pentru a testa fiind in dificultate.
Pentru problema lor eu stiam ca e nevoie de un patch la o versiune superioara, dar de merge cu rescriere de versiune e mult mai bine.
Oricum sistemul e destul de flexibil si daca iti faci backup la punctul de pornire, modifici si de nu iti place ori nu merge, te poti intoarce oricum inapoi si pune ce ai rescris din backupul facut. Asta se face vizual ori in WinCE cu NK.bin ori cu Total Commanderul.

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Lun Oct 22, 2018 7:52 pm
de midas
salut, MediaNav Evolution 6.0.3 foldere a fost sters de pe server.

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Lun Oct 22, 2018 8:59 pm
de Dan Emil
@midas ai nevoie de folderele ptr 6.0.3?

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Mar Oct 23, 2018 5:57 am
de NeeK
@midas link-ul pentru 6.0.3 foldere l-am refacut.

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Mar Oct 23, 2018 6:52 am
de midas
Dan Emil scrie:
Lun Oct 22, 2018 8:59 pm
@midas ai nevoie de folderele ptr 6.0.3?
salut, doar pentru colectie. am pe masina 913 ce nu mi-a facut probleme. multumesc

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Mar Oct 23, 2018 8:51 am
de Dan Emil
@midas imi pare rau dar nu am mai gasit arhiva lui 6.0.3.Am gasit arhive doar de la 6.0.4 i sus.

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Mie Dec 05, 2018 9:50 am
de NeeK
A aparut o noua versiune de MediaNav full HD ... :lol: :lol:
New MediaNav release full HD.png

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Mie Dec 05, 2018 11:24 am
de nelu_242000
Colegul @NeeK vreau și eu!
Sa vezi ce de comenzi o sa ai.
:lol: :roll: :mrgreen:

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Lun Dec 24, 2018 9:44 am
de mantgxdanut
Buna as dori daca se poate incarca din nou fisierele MediaNav Clasic 4.0.2 si 4.0.2 cu foldere. Multumesc si craciun fericit tuturor.

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Lun Dec 24, 2018 12:12 pm
de NeeK
@mantgxdanut link-uri refacute.
Ai doua arhive de instalat primul e upgrade.lgu si al doilea un upgrade_root.lgu. Se instaleaza in ordinea asta. Al doilea e doar un update de voci.
In foldere ai doar prima arhiva upgrade.lgu decomprimata pentru diverse interventii de resuscitare unitate.
Lasa un feedback daca ti-au fost de folos.

Sarbatori fericite tuturor!

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Joi Dec 27, 2018 7:00 pm
de mantgxdanut
Multumesc frumos Neek pentru fisiere ,incerc sa vad ce pot face ,unitatea mea e blocata la logo. Am pus upgrade igu pe usb formatat fat 32 ,ecranul clipeste led la usb clipeste dar nu apare nimic inca.

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Vin Dec 28, 2018 7:16 am
de NeeK
@mantgxdanut problema ta nu are o solutie simpla si impune niste riscuri majore pe care trebuie sa ti le asumi. Cum raspunderea e mare iti dau link-urile direct catre indicatii si discutii.
Ar fi cateva metode de incercare de recuperare:
1 - Prima varianta fara demontare unitate. Dai jos ULC Hack si o dezarhivezi pe un USB gol FAT32.
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

La fel iti trebuie si NK.bin de la versiunea ta si nu altul, Cred ca il gasesti in arhiva mea cu Foldere. Pe acesta il extragi din arhiva tot direct pe USB alaturi de celelalte fisiere de la ULC. Masina oprita complet. Astfel USB-ul pregatit il bagi in unitatea oprita si incerci pornirea MediaNav-ului. Va apare logo-ul si astepti cateva minute cand va intra singur in WinCE. De aici daca inca mai folderle integre suprascrii NK.bin din Storage Card cu cel de pe USB.
Daca nu pleaca din prima incercare mai incerci de cateva ori restartarea cu USB-ul.
Aceasta metoda functioneaza daca ai inca folderele Storage Cardx integre. Aceasta metoda a functionat la cativa colegi.

2 - O procedura ar fi cu incercarea de instalare Recovery. Atentie sunt diferite pentru Renault si Dacia. Aceasta ar fi o incercare fara a demonta unitatea.
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

Nu multi au resusit cu aceasta metoda.

3 - Procedura asta a fost testata de cativa colegi de forum si au reusit de a intra in WinCE si rescrie fisierele de sistem, dar implica demontarea unitatii si facut un shunt pentru foarte scurta perioada intre doua rezistoare R1021 si R1022, cu USB-ul bagat cu NK.bin si ULC
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

Metoda asta a fost testata de cativa colegi cu reusita chiar si fara foldere integre Storage Card. Daca nu se mai vad aceste foldere incercati restartarea de cateva ori. Nemaiavand folderele trebuie incercata o reformatare ... o alta varianta.

4 - Procedura de shuntare direct in mufa unitatii intre + si - dar destul de riscanta dar tot cu Recovery.
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.


Eu as alege prima varaianta in prima faza si apoi 3 sau 2. Vezi ce reusesti si lasa un feedback.

Re: Firmwares Dacia MediaNav - Downgrade, Upgrade sau Rescriere

Scris: Dum Dec 30, 2018 11:56 am
de mantgxdanut
Multumesc frumos Neek ,am reusit sa intru in Wince .Am pus pe usb toate variantele spuse de tine dar cu fisiere de la versiunea 4.0.6 booter_standalone.bin .NK.bin .si upgrade.lgu. Fara sa fac nimic dupa 10min apare wince dar din pacate lipsa foldere Storage complet. Am incercat cu ttcmd sa copiez pe unitate folderele storage dar nu se copiaza complet da eroare. De aici e complicat pentu mine cu reformatarea.La multi ani.