Diverse moduri de actualizare harti DACIA MediaNav

Scrie răspuns
Avatar utilizator
NeeK
Mesaje: 1050
Membru din: Lun Ian 02, 2017 4:06 pm
7
Localitate: Undeva
Has thanked: 346 ori
Been thanked: 2757 ori
Contact:

#1

Mie Iul 25, 2018 6:07 pm

La recomandarea lui @amami am deschis acest subiect pentru moduri alternative si posibil sustinatori de alte metode mai mult sau mai putin invazive.
Eu personal am cumparat de curand un Duster din 2017 la mana a doua si am descoperit MediaNav-ul. Am fost incantat de navigatie cand am vazut ca are si aplicatie iGO pe care o folosesc de multisor pe mobil si sunt multumit de ea. Dar m-am enervat cand am vazut ca hartile sunt din 2014 si pentru actualizare se cere vreo 100 Euro.
Astfel am cautat pe net si am inceput a gasi diverse metode Menavrus/Menaco, Supermodd, MediaNav Plus si mai dupa am gasit si postul lui @amami .
Ideea de la care am plecat a fost de a updata in mod gratuit hartile navigatiei atingand cat mai putin fisierele sistemului original, restul de adaosuri mai putin important.
La un final m-am oprit la Supermodd-ul dezvoltat de un italian Favre si/sau un spaniol Fredy.

Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.


Pe mine personal ma incantat faptul ca instalezi/dezinstalezi usor aplicatia fara urme, si e compatibila cu ultimele versiuni de firmware.
L-am instalat, am facut update-ul de harti si licente la versiunile 2018 Q1 HERE si functioneaza foarte bine.
Mai tarziu am gasit si utilitar de facut direct arhiva "upgrade.lgu" cu hartile, licentele si ce te mai intereseaza si adaugi direct hartile fara a mai intra in sistem.
Rog pe oricine vrea, are referinte si poate demonstra cea ce spune sa sustina o metoda sau alta si astfel sa ne lamurim fiecare ce e mai bun pentru el.
Unde mai pui daca se gasesc si neajunsuri la fel sa aflam.

Multa bafta
Ultima oară modificat Vin Aug 02, 2019 10:09 pm de către NeeK, modificat de 5 ori în total.
EasyLink 283C37784R
MediaNav MN4 9.0.10.2
MediaNav MN3 Evolution 1.0.15.6
MediaNav MN2 Evolution 9.1.3 + Carbone
R-Link 2 v3.3 -> v9.0

*** Daca raspunsul meu ti-a fost util? Apasa butonul de Multumesc! ***
Avatar utilizator
NeeK
Mesaje: 1050
Membru din: Lun Ian 02, 2017 4:06 pm
7
Localitate: Undeva
Has thanked: 346 ori
Been thanked: 2757 ori
Contact:

#2

Joi Iul 26, 2018 7:40 am

Specificatii MediaNav-uri
M-am gandit ca ar fi utila si o scurta prezentare succinta cu specificatiile acestor unitatii atat cat se stie despre ele.
Asta pentru a intelege cat de cat, ceva diferente. Pe masura ce voi mai gasii detalii voi adauga aici.
O traducere mai in gluma, dar poate adevarata, a asa vehiculatului cod a MediaNav-ului -> ULC = Ultra Low Cost
► Show Spoiler

BACKUP
Datorita faptului ca se sare la finalul topicului fara a se citi totul, reiau aici postarea de la postarea #14.
Multumita lui RGMaster pe un site arab/francez am gasit o modalitate de a rula un utilitar foarte folositor in primul rand de a face backup sau a accesa continutul MediaNav-ului. Eu l-am testat si poti face update-uri de harti minim invaziv foarte bine,, doar dupa cele doua fisiere nngnavi.exe si system_files.ini de la final au fost deblocate in sistem, si daca folosesti Task Managerul (iTaskMgr.exe de USB) pentru a opri serviciul navigatiei. In prealabil pentru a putea edita fisierele navigatiei, aplicatia nngnavi.exe (originala) sau nngnavi2.exe (cu Supermodd instalat) trebuie oprita. La final TREBUIE facut un restart de unitate obligatoriu pentru a reporni aplicatia oprita.
► Show Spoiler

Actualizare Oficiala
Puteti actualiza hartile si alte fisiere in mod oficial - in timpul primelor 90 zile de la cumpararea masinii sau mai apoi contra cost - dar hartile sunt intarziate cu aproximativ un an, si sunt emise doar odata pe an sau neoficial - de pe Internet. Versiunile se actualizeaza in mod gratuit via Media Nav Toolbox mereu.
Pentru actualizare in mod oficial mergeti pe site-ul https://renault.naviextras.com sau https://dacia.naviextras.com si descarcati Renault sau Dacia Media Nav Toolbox si instalati-l.
1. Luati un stick USB formatat obligatoriu FAT32 intre 4GB si 32GB. Mergeti la masina pentru colectarea informatiilor (amprenta digitala) despre masina dumneavoastra (in Navigare -> Optiuni (al doilea ecran) -> Harta Actualizari(Continut)-> Optiuni -> Actualizare) dupa conectarea stick-ului USB la unitate
GHID PRACTIC: Cum sa creati o "amprenta digitala" a unitatii voastre pe USB
2. Mergeti inapoi la computer si porniti Renault/Dacia Media Nav Toolbox si introduceti stick-ul USB in computer, si urmariti instructiunile. Ca rezultat, actualizarea va fi transferata pe stick-ul USB.
GHID PRACTIC: Cum sa utilizati Media Nav Tolbox
3. Si ultimul drum la masina - cu actualizarile. Porniti motorul si implicit unitatea, introduceti stick-ul USB si actualizati cu ce este pe USB.

SUPER MOD
Aceasta metoda se poate aplica doar pe versiunile mentionate. Pentru varianta MN3 Evolution 2 .0 (ULC4) aparuta recent nu se poate aplica Super Mod-ul.
Acesta e un patch cu interfata grafica ce ajuta la actualizarea fisierelor navigatiei in mod individual stiind ceea ce faceti.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
► Show Spoiler
────────────────────────────────────────────────────
Multumiri in special pentru ajutor:
────────────────────────────────────────────────────
Texas - pentru traducerea in Germana
messaoudi9101984 - pentru traducerea in Araba
TonyBerisko - pentru traducerea in Bosniaca
Leichim - pentru traducerea in Olandeza
mVision - pentru traducerea in Portugheza
DawidZurek - pentru traducerea in Poloneza
Lajo - pentru traducerea in Maghiara
MrMiroslavMM - pentru traducerea in Ceha
X140 - pentru traducerea in Bulgara
ivand2903 - pentru traducerea in Croata

Mie mi-a placut modul ca vad ceea ce fac eu personal.

ACTUALIZARE DOAR HARTI
Am avut situatia ca cineva sa nu vrea decat actualizare de harti fara nimic altceva, minim invaziv. Astfel am creat o posibilitate de a face doar asta. Aceasta metoda foloseste Total Commanderul deasemeni, dar de pe USB. Ca de obicei prima oara Backup-ul cum am explicat mai sus.
Pentru a putea vedea fisierele nou adaugate obligatoriu trebuie modificate doua fisiere nngnavi.exe din Storage Card4/NNG si sync_files.ini din Storage Card4/NNG/Synctool.
Sync_files e acelasi pentru toate versiunile dar nngnavi.exe e particular pentru fiecare versiune in parte. Astfel mai jos aveti versiunile deblocate.
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Suprascrieti aceste doua fisiere, si actualizati apoi fisierele navigatiei. Asta e tot.

La fel de bine, acelasi lucru se intampla daca utilizati USB Depanare pentru versiunea dumneavoastra si procedati la Deblocare Media Nav, doar ca procesul stie singur sa isi aleaga intre versiunile de mai sus.

SKIN-uri
Acum am gasit si un skin Carbone care mie mi-a placut prin grafica si optiunile ce mi le ofera (iGO Primo deblocat total). Astfel pentru ca am fost intrebat cum am procedat postez aici un mic tutorial cum am procedat eu si ce probleme am gasit. Contine link-urile de download.
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

Video pentru MediaNav
Cum facand teste de instalare/dezinstalare video playerul integrat prin USB Depanare, sa intamplat odata ca dupa o dezinstalare sa blocheze unitatea si sa o restarteze incontinuu la boot-are. Aceasta se intampla deoarece intre fisierele ce trebuiesc modificate sunt si "MicomManager.exe" care odata oprit unitatea se restarteaza, iar daca este in mijlocul copierii acestuia, la repornire unitate acesta nu mai permite pornirea si intra in bucla de restart. Astfel cred ca e mai bine si mai sigura instalarea/dezinstalarea prin originalul upgrade.lgu. Am sa il scot din USB Depanare, dar aviz celor ce folosesc inca versiunea veche.
ATENTIE: Impreuna cu DBoot-ul sau cu orice alt patch (chiar si cu Super Mod) la trecerea de la un videoclip la altul imaginea va alterna din mare in mic incontinu pana veti da un click pe ecran. Se pare ca e o incompatibilitate.
► Show Spoiler

Alte Navigatii pentru MediaNav
Cum am tot testat am gasit si variante diferite de navgatii cum ar fi iGO8, 7Ways ce deja le-am integrat in Super Mod. Mai apoi pe site-urile rusesti si implicit cu vestitul Menavrus/Menaco se vehiculeaza si Navitelul ca navigatie auxiliara. Eu am gasit doua astfel de versiuni functionale. Una ce ruleaza sa zicem offline si alta ce se poate conecta la internet si ar putea avea avantajul afisarii traficului online precum si a vremii. Am gasit si harti 2019 Q1 pentru el. Dar se poate updata cui ii place. Am vazut la versiunea online ca are acces la contul de Navitel ....
Numai ca din testele mele, internet pe MediaNav se poate avea prin varianta Bluetooth functionala numai pana la versiunea 8.0.5 de MediaNav pe Evolution, pe Standard e functionala oricum. O alta posibilitate ar fi utilizarea modemurilor USB ce nu toate ar fi acceptate. Aceasta ar fi metoda de a avea internet in Menavrus.
Arhiva cu versiunele mentionate o aveti mai jos pentru cine vrea sa testeze.
Imagine
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Hartile 2019.Q3 se gasesc aici.

Un exemplu de conectare internet pe MediaNav:


Pentru a face functionala conexiunea la Internet prin Bluetooth, pe langa USB Depanare, trebuie sa instalati pe mobil BlueDun sau PDANet din arhiva de mai jos:
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.

POIBase pentru MediaNav
Nyky a gasit o metoda de update POI. Se pare ca, contra cost se pot updata POI-urile MediaNav-ului de pe un site german.
Pocketnavigation.de

O arhiva pentru Evolution e mai jos:
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Se copie pe un stick USB si se introduce in MediaNav stick-ul. Va apare mesajul ca nu exita nici un fisier media si apoi va afisa mesajul ca POI-urile au fost actualizate.
Ultima oară modificat Vin Mar 31, 2023 6:13 am de către NeeK, modificat de 210 ori în total.
EasyLink 283C37784R
MediaNav MN4 9.0.10.2
MediaNav MN3 Evolution 1.0.15.6
MediaNav MN2 Evolution 9.1.3 + Carbone
R-Link 2 v3.3 -> v9.0

*** Daca raspunsul meu ti-a fost util? Apasa butonul de Multumesc! ***
Theopsis
Mesaje: 460
Membru din: Mar Dec 20, 2016 4:42 pm
7
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 57 ori
Been thanked: 222 ori

#3

Joi Iul 26, 2018 8:30 am

Si eu folosesc tot Supermodd si sunt super multumit de metoda.
=[ Raspunsul meu ti-a fost util? Apasa butonul de Like! ]=
Avatar utilizator
Dan
Mesaje: 546
Membru din: Mie Dec 14, 2016 9:30 am
7
Has thanked: 221 ori
Been thanked: 1264 ori

#4

Joi Iul 26, 2018 8:40 am

Foarte bun tutorialul, foarte bun si video, multumim frumos.
jorge74
Mesaje: 3
Membru din: Joi Aug 02, 2018 6:58 am
5

#5

Joi Aug 02, 2018 7:26 am

Salut,
Unde gasesc harti actualizate?
Theopsis
Mesaje: 460
Membru din: Mar Dec 20, 2016 4:42 pm
7
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 57 ori
Been thanked: 222 ori

#6

Joi Aug 02, 2018 8:35 am

La sectiunea Harti iGO, 2018 Q1.
=[ Raspunsul meu ti-a fost util? Apasa butonul de Like! ]=
arumba
Mesaje: 8
Membru din: Mar Mai 15, 2018 5:53 am
6
Has thanked: 3 ori
Been thanked: 3 ori

#7

Mar Aug 07, 2018 11:17 am

Am instalat si dezinstalat supermod folosind tutorialele.

A functionat perfect.

Nu este necesar sa se copieze si licentele.

Nu cred ca functioneaza 3D. Nu am gasit in Media Nav optiunea de afisare 3D
Avatar utilizator
NeeK
Mesaje: 1050
Membru din: Lun Ian 02, 2017 4:06 pm
7
Localitate: Undeva
Has thanked: 346 ori
Been thanked: 2757 ori
Contact:

#8

Joi Aug 09, 2018 11:16 am

@arumba ma bucur sa vad ca cineva e multumit de metoda asta.
Legat de licente, de curiozitate, ne poti spune ce licenta ai in MediaNav-ul tau, ca oricum cea originala nu e pentru toate optiunile iGO-ului (la mine pare doar pentru harti, POI, SpeedCam, KML, Junction View - "LGe_Renault_ULC2_15CY_Primo_RO_14Q4_HM_POI_KML_SPC_JV_iROHM@14Q4RenaultULC").
Si cu ce harti ai updatat?
EasyLink 283C37784R
MediaNav MN4 9.0.10.2
MediaNav MN3 Evolution 1.0.15.6
MediaNav MN2 Evolution 9.1.3 + Carbone
R-Link 2 v3.3 -> v9.0

*** Daca raspunsul meu ti-a fost util? Apasa butonul de Multumesc! ***
arumba
Mesaje: 8
Membru din: Mar Mai 15, 2018 5:53 am
6
Has thanked: 3 ori
Been thanked: 3 ori

#9

Joi Aug 09, 2018 7:58 pm

Salut

LGe_Renault_ULC3_17CY_Primo_RO_16Q2_HM_POI_KML_SPC_JV_iROHM@16Q2RenaultULC.lyc

+ niste lyc cu MegaUpdate

Am pus hartile 2018Q1 pentru Romania, Bulgaria, Ungaria, Austria

+ niste fisiere hnr

EasternEuropeEconomic, EasternEuropeFastest, EasternEuropeShortest, FullEuropeEconomic, FullEuropeFastest, FullEuropeShortest.
Avatar utilizator
NeeK
Mesaje: 1050
Membru din: Lun Ian 02, 2017 4:06 pm
7
Localitate: Undeva
Has thanked: 346 ori
Been thanked: 2757 ori
Contact:

#10

Vin Aug 10, 2018 5:55 am

Multumesc @arumba

Licenta ta originala e ca si a mea (ca optiuni) dar se pare ca mai noua.
Datorita acelor licente MegaUpdate (probabil tot cu 2018 Q1) nu a mai cerut nimic.
Deci daca nu tu ai pus acele licente MegaUpdate, cel mai probabil altcineva a facut-o inaintea ta, si nu cred, ca de la fabrica.
Multumim ca ne-ai impartasit experienta ta.
EasyLink 283C37784R
MediaNav MN4 9.0.10.2
MediaNav MN3 Evolution 1.0.15.6
MediaNav MN2 Evolution 9.1.3 + Carbone
R-Link 2 v3.3 -> v9.0

*** Daca raspunsul meu ti-a fost util? Apasa butonul de Multumesc! ***
arumba
Mesaje: 8
Membru din: Mar Mai 15, 2018 5:53 am
6
Has thanked: 3 ori
Been thanked: 3 ori

#11

Vin Aug 10, 2018 7:17 am

Licentele de Megaupdate sunt pentru 2017Q4.

Masina am achizitionat-o in mai 2018. A venit cu versiunea 9.1.1 si cu harti 2017 Q1 su Q2 cred

Am facut update-ul de pe site-ul medianav extras la 9.1.3 si la harti la 2017Q3

Acum vreo 3 saptamani am facut update la harti versiunea 2017Q4. (inca eram in cele 90 de zile de update gratis)

PS. Eu nu am copiat licentele pentru ca in tutorialele gasite nu zice decat de harti, poi si speedcam.
Avatar utilizator
NeeK
Mesaje: 1050
Membru din: Lun Ian 02, 2017 4:06 pm
7
Localitate: Undeva
Has thanked: 346 ori
Been thanked: 2757 ori
Contact:

#12

Vin Aug 10, 2018 8:21 am

Bun, o experienta interesanta de care eu nu am beneficiat pentru ca am luat masina la mana a doua si erau expirate cele 90 de zile.
Dar din ce spui ma asteptam sa ai updatate si hartile la ultima versiune.... Dar ce inseamna pentru noi ultima versiune .... nu e acelasi si pentru ei, binenteles.
Concluzie: cu licentele 2017 Q4 originale merg hartile HERE 2018 Q1 ... poate si cele TomTom 2018 Q3.

Sper ca ai facut backup-urile de rigoare la tot sistemul si la amprentele digitale, pentru protectia ta.

PS. De obicei cu hartile iGO veneau si licentele pentru a functiona hartile.
In 2016 am avut o problema, ca licenta nu includea si Azerbajanul si imi dadea eroare la pornire aplicatie. Cand am scos/pus pe rand hartile am aflat unde era problema.

Multa bafta
EasyLink 283C37784R
MediaNav MN4 9.0.10.2
MediaNav MN3 Evolution 1.0.15.6
MediaNav MN2 Evolution 9.1.3 + Carbone
R-Link 2 v3.3 -> v9.0

*** Daca raspunsul meu ti-a fost util? Apasa butonul de Multumesc! ***
arumba
Mesaje: 8
Membru din: Mar Mai 15, 2018 5:53 am
6
Has thanked: 3 ori
Been thanked: 3 ori

#13

Vin Aug 10, 2018 10:14 am

Am facut amprenta digiatala si back up la Storage Card 4 (doar acolo umblu)

Oricum atata timp cat backup-ul il faci dupa ce instalezi supermod asta inseamna ca ii faci si lui backup :)

Pentru moment am incheiat cu joaca la MediaNav.
Avatar utilizator
NeeK
Mesaje: 1050
Membru din: Lun Ian 02, 2017 4:06 pm
7
Localitate: Undeva
Has thanked: 346 ori
Been thanked: 2757 ori
Contact:

#14

Dum Aug 12, 2018 9:38 am

Utilitare MediaNav

Multumita lui RGMaster pe un site arab/francez am gasit o modalitate de a rula un utilitar foarte folositor macar de a face backup sau a accesa continutul MediaNav-ului. Eu l-am testat si poti face update-uri de harti foarte bine daca folosesti Task Managerul si opresti serviciul navigatiei, si asta fara a instala absolut NIMIC in sistem.

Rulare Total Commander pe MediaNav Evolution de pe memoria USB (fara instalare)
Ce mai simpla cale de a updata harti sau schimba fisiere in Storage Card. Singura problema e ca nu poti rula alte programe sau schimba fisiere ce sunt deja in functiune.

1. Descarcati fisierul din link-ul de mai jos
2. Dezarhivati fisierul zip si copiati toate fisierele in radacina memoriei USB
3. Acum ce ramane e doar de a baga stick-ul USB in MediaNav
Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.


Rulare Total Commander pe MediaNav clasic de pe memoria USB (fara instalare)
Ce mai simpla cale de a updata harti sau schimba fisiere in Storage Card. Singura problema e ca nu poti rula alte programe sau schimba fisiere ce sunt deja in functiune.

1. Descarcati fisierul din link-ul de mai jos
2. Dezarhivati fisierul zip si copiati toate fisierele in radacina memoriei USB
3. Acum ce ramane e doar de a baga stick-ul USB in MediaNav, MediaNav se inchide si se porneste din nou cu memoria USB bagata

Hidden Content
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.


Mie mi sa parut destul de interesant si practic.
Ultima oară modificat Dum Sep 09, 2018 1:26 pm de către NeeK, modificat 1 dată în total.
EasyLink 283C37784R
MediaNav MN4 9.0.10.2
MediaNav MN3 Evolution 1.0.15.6
MediaNav MN2 Evolution 9.1.3 + Carbone
R-Link 2 v3.3 -> v9.0

*** Daca raspunsul meu ti-a fost util? Apasa butonul de Multumesc! ***
jorge74
Mesaje: 3
Membru din: Joi Aug 02, 2018 6:58 am
5

#15

Lun Aug 13, 2018 6:05 pm

salut
legat de restore la soft-ul original:
in video spune de MD\Restore\Borrar.exe
dar fisierul nu exista in cele 2 arhive.
cum se face dezinstalarea supermodd??
Scrie răspuns

Înapoi la “Dacia/ Renault/ Nissan softuri si harti”