Instalare Garmin Mobile XT pe Symbian

Last updated on 7 months ago
Administrator
Super Administrator

Cum sa instalezi Garmin Mobile XT pe Symbian

Urmatorul tutorial contine cativa pasi simpli si rapizi pentru a instala Garmin Mobile XT pe un dispozitiv cu sistem de operare (OS) Symbian . ATENTIE! Acest tutorial se refera la versiunea de Symbian s60v3.
NOTA
-Trebuie sa ai un card de minimum 512 Mb


Pasul 1.

In primul rand trebuie sa descarcam fisierele necesare instalarii. Acestea le puteti descarca accesand urmatoarele linkuri sau oricand in sectiunea download:

Informatii vizibile doar membrilorAceste informatii pot fi vazute doar de membrii. Te rugam sa te Inregistrezi. Daca esti deja inregistrat pe acest site, te rugam sa te autentifici.


Pasul 2.

Dupa ce am descarcat fisierele de instalare conectam telefonul in modul "Transfer de date".
Executati fisierul descarcat anterior (GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50020.exe) si selectati optiunea Setup. O sa apara o fereastra albastra din care trebuie sa selectam destinatia instalarii (in acest caz, cardul din telefonul tau). Il selectez din chenarul din partea dreapta si dau Install. La sfarsitul instalarii apasati Done.

Deconectati telefonul de la PC si rulati fisierul "GarminMobileXT.sis" prin intermediul optiunii File Manager din setarile telefonului. Fisierul GarminMobileXT.sis il gasiti accesand cardul de memorie in folderul Garmin. Ruland acest fisier va aparea un Wizard prin care se instaleaza softul Garmin Mobile XT pe telefon.
In acelasi folder Garmin exista si un fisier "GarminDevice.xml"; acesta trebuie sters. Astfel, telefonul va putea utiliza si alte dispozitive bluetooth GPS decat cele oficiale Garmin.

Pasul 3.

Ruleaza Garmin Mobile XT din sectiunea Applications a telefonului. Odata incarcata aplicatia, mergeti in Settings/About - Setari/Despre si notam undeva (pe o foaie de hartie, un fisier txt pe desktop - dupa preferinte) Card ID.

Deschideti KeyGeneratorul descarcat anterior si completati la campul Card ID numarul copiat de pe telefon. Selectati din lista Drop-down de mai jos : Garmin Mobile XT apoi pasati Generate.
Copiati codul de deblocare tocmai generat intr-un fisier nou .txt si salvati-l sub denumirea SW.UNL
. ATENTIE! Sa nu fie sub forma SW.UNL.txt, caci astfel nu va merge.
Conectati-va cu telefonul pe modul "Transfer Date" si copiati fisierul SW.UNL in folderul Garmin. Deconectati telefonul de la PC si rulati iar aplicatia de pe telefon. Acum ar trebui sa fie deblocata.

Pasul 4.

Instalati ROAd 2008 pe PC folosind Daemon Tools sau Power Iso.
Astfel vom avea un program numit MapSource instalat pe PC [ Start -> Programs -> Garmin ] . Il rulam si selectam butonl Map Tools. Tragem cursorul peste toata harta Romaniei si din bara de sus selectam"Send to device". Operatiunea poate dura si 5 minute.
Dupa terminarea transferului, rulam Keygeneratorul, completam iar campul Card ID si selectam din drop-down-ul de jos <custom map set>. O sa para o mica fereastra in care completam cu valoarea : 1189 corespunzatoare versiunii ROAD 2008 apoi apasam pe butonul "Generate" de jos. Copiem codul generat intr-un fisier txt si il salvam sub extensia si denumirea : GMAPSUPP.UNL . ATENTIE! Nu il salvati sub formatul GMAPSUPP.UNL.txt pentru ca nu va merge.
Copiati fisierul GMAPSUPP.UNL pe telefon in folderul Garmin si apoi rulati aplicatia de pe telefon.


In cazul in care telefonul este echipat cu antena GPS integrata, atunci esti pregatit de navigare. Daca nu, ai optiunea de a atasa o antena GPS prin Bluetooth. Conectarea ei se va face usor prin intermediul meniului aplicatiei.

Pasul 5.

Acum vom adauga fisierul de voce in Limba Romana pe card.
Conectati telefonul la PC in modul "Transfer date" si verificati daca in directorul Garmin exista un folder cu denumirea : Voice. In cazul in care nu este, va trebui sa il cream noi manual.
Descaraci
Informatii vizibile doar membrilorAceste informatii pot fi vazute doar de membrii. Te rugam sa te Inregistrezi. Daca esti deja inregistrat pe acest site, te rugam sa te autentifici.
. Copiati romana__.vpm in folderul Voice. Deconectati telefonul de la PC si porniti iar aplicatia.


Cam asta este tot, in acest moment, telefonul tau este pregatit de drum. Momentan doar pe drumurile romanesti, dar putem adauga oricand toata europa sau doar anumite tari care ne intereseaza.
Pentru problme/nelamuriri, va rog sa postati aici.
Succes!
dunacatalin
Membru incepator

Salutare. Am si eu o problema, si anume am un Nokia 5800, am urmat toti pasii de instalare a Garmin-ului descrisi de tine, dar in momentul in care pornesc aplicatia nu-mi vede harta. Inca o chestie ar fi aceea ca de fiecare data cand pornesc aplicatia, telefonul creeaza fisierul "GarminDevice.xml" desi eu in sterg. Ma poti ajuta si pe mine, te rog ? Mersi !
Gps_Admin
Super Administrator

Dar s-a transferat harta pe telefon?Intra in card si sa ai fisierul gmapprom.img,sau gmasupp.img in folderul garmin.Iti vede gps-ul telefonului?Daca il vede nu mai ai treaba cu garmin.xml.trebuia sters doar originalul,el oricum se creeaza la fiecare initializare.
dunacatalin
Membru incepator

exista fisierul "GMAPSUPP.IMG", dar nu-l pot deschide.
Andrei V
Super Administrator

Harta trebuie deblocata ca sa o poti utliza in soft. Descarca de aici:
http://gpszone.ro/infusions/pro_download_panel/download.php?did=28 un unlocker de harti pentru garmin.
Foloseste instructiunile din tutorial pentru deblocare.
BIGBOYALEX
Membru incepator

Daca urmati toti pasii de mai sus merge PERFECT SI EXACT .Eu am instalat pe Nokia 5230 si mere brici .Intradevar dupa instalarea complecta nu imi afisa harta ,dar am iesit afara si mi-a intrat semnal de la sateliti si instantaneu am putut vizualiza harta ,in concluzie trebuie sa se conecteze la sateliti intai si dupaia iti afiseaza harta(e valabil doar pentru prima folosire ,dupaia si fara semnal poti sa butonezi prin harta) .Bafta fratiilor .Harta Romaniei e complecta maxim .:D
Andrei V
Super Administrator

BIGBOYALEX poti vedea harta si fara a utiliza satelitii. Pur si simplu cauti o adresa oarecare, si in loc sa-i dai "Du-te", apesi pe butonul "Harta". Iti va arata harta destinatiei.
Ma bucur ca ti-a iesit din prima. Unii se blocheaza la unlock-ul hartii.
BIGBOYALEX
Membru incepator

am uploadat keygeneratorul pentru Garmin Mobile XT , limba engleza si Map Unlocker pentru ROAD 2008 harta romaniei si ungariei dar nu imi apar in sectiunea download ci numai in Upload .Stii de ce ?? MS
Andrei V
Super Administrator

Sectiune de upload este inca in probe. Tind sa cred ca o sa renuntam la ea. Poti sa faci mai nou upload la aceste fisiere la sectiunea Download accesand butonul : "Add Downlad" . Uploadul se face doar in categoria Public, de unde un Administrator va muta fisierul intr-o categorie coresunzatoare. Sper sa te descurci.
Succes!
icem@n
Membru incepator

Superb! Am facut exact ce spune tutorialul si merge brici!
k_valy
Membru incepator

Am un N96 si am urmat pasii de mai sus.. totul merge bine.. numai ca nu GASESTE GPS BLUETOOTH :( sau alte dispozitive.. ma puteti ajuta ?
Andrei V
Super Administrator

Ai sters fisierul "GarminDevice.xml" din folderul Garmin de pe card? Acesta trebuie sters o singura data, el se va regenera ulterior, insa neaparat trebuie stars prima data.
Ai pornit conexiunea bluetooth de pe telefon?
Gps_Admin
Super Administrator

Vezi din setarile programului ,sau din setarile telefon sa foloseasca gps integrat.Presupun ca ai receiver gps integrat sau vrei sa folosesti un receptor gps pe bluetooth?
k_valy
Membru incepator

gata multumesc pentru raspunsuri.. am rezolvat problema, acum insa am o alta problema.. nu se incarca harta.. am bagat road 2008 cu map source dar cand dau afisare harta in coltul din dreapta jos scrie no map.. chiar daca am in folderul garmin din telefon gmapsupp.img.
Un tutorial mai clar pentru a introduce harta romaniei si felul cum se deblocheaza aceasta ar fi de mare ajutor.
Ms anticipat
Andrei V
Super Administrator

Cred ca informatiile cerute de tine se afla deja mai sus, in acest tutorial. Incearca sa urmezi cu atentie ficare pas.
k_valy
Membru incepator

gata am rezolvat.. nu deblocasem cum trebuie harta
ms.. o zi buna!
jarek17
Membru incepator

Am instalat garmin dupa cumspune in tutorial, am harta deblocata, am facut totul, dar imi cere sa caute dispozitive gps prin bluetooth si cand nu gaseste iese din aplicatie. cum pot rezolva aceasta problema? ms mult pt ajutor
Andrei V
Super Administrator

Ce model/marca de telefon ai? E important. Unele telefoane au neaparat nevoie de un reciver GPS extern....conectat prin bluetooth, altele au acest reciver GPS integrat.
Asadar, cum este in cazul tau?
L1061K
Membru incepator

Mie nu imi merge sa downloadez Keygen-ul :( Imi da eroare... Ce e de facut?

L.E. Sunt eu dobitoc :) Scuzati-ma!

L.E.E. Se pot instala hartile si pentru alte tari?
Andrei V
Super Administrator

L1061K, se pot instala fara probleme si alte tari. Iti recomand Garmin City Navigator Europe nt 2010. Eu zic ca o sa te descurci cu instalarea
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You can download attachments in this forum.
Users who participated in discussion:Administrator, Andrei V, Gps_Admin, dunacatalin, liviudr, BIGBOYALEX, iulianx2000, icem@n, turturica, k_valy, jarek17, bogdanmarcu, L1061K, kuddo, aku_andu, mediaset, gogota_69, pelosul, albastru_1979, costafie, WarlocK, cpcro, grizz90, mitzakta, adigrecu73, Fl3rin, mariusik1982, senoval, lolici123, xenonhd, cercel, minsky, framu007, tomcris, stratz, FleurDeLis, Maniack90, baronullocall, manu_n, unu23sizero, spy, viktorxxx, bamsuta, subulica, dan80, caminero, merlinboy, Cristip1970, elenutza78, insane, TKRYSTYAN, Truck_iGO, Andhain, dorel_sb, daogaru91, star, dollface_ela, dopeflux, andreianghelescu, elisabetta_15, invizibl3, andrei19900, luky14, odo, robertzic, adrianlador, plumberboy, sae, sckols, pycyu, luca adrian, alexandru44, terorystul, ovidiu81, iulianl, Mugurel_001, laursdl, catalinmgc, mbogdan_76, deci, AMX, mariana_borodea, Grizzly, hplmine, ShlomY, BluPrint, m1cro, italyanu18, b77cox2003, total, maxipuiu, BMW25, Glad Parau, glimbasha, Immortal, Darky, mariusserb, Netuss, 111111, mel, passattdi, s3bytzu, rares 05, ORAK, blueskyy, florinmales, navon n480, beculet, spideronpcspideronpc, circiusorin, ionut_sim, skyline, blackshaddow, andrugrasu, emyemanuel, Paltinus, blackshaddow2003, Floryyn, 0000, marinno, mary78, koko_deea, florin_ssg, znoopy, fanboss, medmar, bgd150, danv1979, padre_fidellio, Vlad G, cviconschi, dudu39, ursum, dascaluviorel, unable2h8, Adrian Ortelecan, sandor406, 78rbt, gpszvlaicu, andrey_sebastian, Illiada01, scorpiomartini, cosstti, bobeleac, AdrianHH

Users Online Now

Guests Online: 6

Members Online: 0

· Total Members: 149,910
· Newest Member: Marian P

Copyright © 2009-2016 GPS Zone RO.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2016 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Bootstrap Theme by PHP-Fusion Inc
64,011,545 unique visits